Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Άξιος εκπρόσωπος του Τραμπισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ

Πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια των λογαριασμών των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που επικοινωνούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και διακινούν όλα όσα αδυνατεί να προπαγανδίσει δια της επισήμου οδού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο διακαής πόθος του κυκλώματος αυτού, είναι η διασύνδεση της Νέας Δημοκρατίας, με το κύκλωμα παιδεραστίας.

Ήδη από το 2020, έχει ξεκινήσει η δηλητηριώδης αυτή προπαγάνδα, από τα επίσημα χείλη επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα είχε δημιουργηθεί και ειδικό hashtag “NΔ Παιδεραστές”, για να μπορεί πάνω του να πατήσει το μένος των διαταραγμένων trolls των social media.

H συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, δανείζεται εργαλεία από το αμερικανικό κίνημα QAnon. Ένα κίνημα, που γνωρίσαμε στις ΗΠΑ, σαν βασικό πυλώνα του Τραμπισμού. Σύμφωνα με τα σενάρια συνωμοσίας των οπαδών του QAnon, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συνεπακόλουθα όλος ο πλανήτης κυβερνάται από ένα διεστραμμένο δίκτυο σατανιστών, παιδόφιλων και παιδεραστών πολιτικών.


Πάνω στο QAnon δομήθηκε η θεωρία συνωμοσίας, που εμφάνιζε τον Ντόναλντ Τραμπ να μάχεται κατά του βαθέως αμερικανικού κράτους, κατά του συστήματος, κατά των πολιτικών, κατά των επιχειρηματιών, κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και υπέρ της έλευσης της «ημέρας της κρίσης» που θα συνοδεύεται από μαζικές συλλήψεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Το κίνημα του QAnon, όπως και κάθε θεωρία συνωμοσίας, κάθε εργαλείο λαϊκισμού και προπαγάνδας, ακολουθεί τη λογική της λεγόμενης «λαγότρυπας» γνωστής και σαν “rabbit hole”, από το παραμύθι «η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Δηλαδή ξεκινά από μια απλοϊκή ιστορία, που ολοένα εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία συνωμοσίας, προπαγάνδας και εχθρότητας.

Αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τις μεθόδους και τα επιχειρήματα του Τραμπισμού. Υιοθετεί τον λόγο και την πρακτική του σκοτεινού κινήματος του QAnon. Kινητοποιεί ολόκληρο τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των social media, που κρύβεται πίσω από ανώνυμους και fake λογαριασμούς, με σκοπό τη διάχυση τοξικότητας. Μια τοξικότητα που συγκρούεται με τη λογική. Διότι είναι οφθαλμοφανές ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε εγκληματικές συμπεριφορές του κοινού ποινικού δικαίου και σε κομματικές ταυτότητες.

Επομένως η προσπάθεια διασύνδεσης ποινικών πράξεων, με την ιδεολογική ταυτότητα ή την κομματική ιδιότητα κάποιου πολίτη, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νοσηρού κλίματος και μιας τοξικής εχθρότητας.

Οι «παιδεραστές της πολιτικής ελίτ», οι «ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι», οι «κερδοσκόποι επιχειρηματίες», οι «αναξιόπιστοι δικαστές», αποτελούν μέρος του αφηγήματος του εγχώριου κινήματος QAnon. Ενός αφηγήματος που καλλιεργεί τη ρητορική μίσους και τον αντισυστημισμό. Ενός αφηγήματος που υποστηρίζει τόσο τον αριστερό, όσο και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.  

Το ερώτημα είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά, πως το νοσηρό και τοξικό κλίμα που καλλιεργεί η εγχώρια έκδοση του Τραμπισμού, πρόκειται να του προσφέρει ψήφους; Εάν εκτιμά πως μπορεί να διεκδικήσει ψήφους από τον κεντροαριστερό χώρο, με το σύνθημα του hashtag “ΝΔ Παιδεραστές”; Εάν εκτιμά πως η γιγάντωση ενός κινήματος «QAnon α λα γκρεκ», έχει να προσφέρει στον πολιτικό διάλογο και στο μέλλον της χώρας;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου