Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Όχι, δεν ντρέπομαι

Η ψυχραιμία είναι προσόν στην πολιτική. Προσδίδει, σε όποιον τη διαθέτει, πολλούς πόντους και συνήθως, αξιολογείται θετικά από τους  πολίτες - ψηφοφόρους που δεν επικροτούν τις έντονες εξάρσεις λόγου και συναισθήματος, κατά την άσκηση της πολιτικής. Υπάρχουν όμως και όχι σπάνια  περιπτώσεις κατά τις οποίες, η ψυχραιμία είναι ασυγχώρητη και συνώνυμη με την απάθεια. Ενδεχομένως να ταιριάζει και άλλη λέξη μη πολιτικά ορθή, η  οποία παραπέμπει στα βασανισμένα τετράποδα της υπαίθρου και υποδηλώνει ότι κάποιος είναι χοντρόπετσος. 

Ο καυγάς του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη με τον Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής των Καμπουράκη- Στάθη προ ημερών, διεξήχθη σε αυτό το πεδίο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, υπό κανονικές συνθήκες, όφειλε να υπομείνει με ψυχραιμία την επαναλαμβανόμενη, συγκεκαλυμμένη δια στόματος του κ. Σπίρτζη, κατηγορία ότι η Ν.Δ είναι κόμμα παιδοβιαστών και συγκαλύπτει τα κυκλώματα τους. Αντέδρασε όπως αντέδρασε, χάνοντας την ψυχραιμία του και εκστομίζοντας βαριές κουβέντες.

Αυτός που δεν κούνησε βλέφαρο και έμεινε ψύχραιμος ήταν ο κ. Σπίρτζης. Σχεδόν σοκαριστικός ο παντελώς απαθής τρόπος με τον οποίο δέχτηκε τις επικρίσεις Γεωργιάδη και η  ανταπάντησή του, «όχι δεν ντρέπομαι».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση δείχνει να  ηγείται της νέας επιχείρησης πρόκλησης και ηθικής σπίλωσης συλλήβδην των αντιπάλων της κυβερνητικής παράταξης.

Το αφήγημα γίνεται κυρίαρχο στην αντιπολιτευτική ατζέντα. Κανιβαλίζεται ο αντίπαλος.  Κατασκευάζεται μια σαθρή νομιμοποιητική βάση, για να δικαιολογηθεί  η δράση των αναρχο- αριστερών ταγμάτων ηθικής που εμφανίζονται δήθεν  ότι παλεύουν να ξεβρωμίσει η κοινωνία από τη σήψη που «καλλιεργεί η κυβέρνηση» ενώ ο στόχος είναι να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση. 

Ενσταλάζουν το δηλητήριο της αμφισβήτησης και της καχυποψίας απέναντι στους θεσμούς, στα στρώματα της κοινωνίας που είναι ευεπίφορα. 

Υπάρχουν δυστυχώς λίγοι που συστρατεύτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα για να φρενάρει το κόμμα από την ακρότητα αλλά δυστυχώς, δεν ακούγονται. 


Ακούγεται ο κ. Σπίρτζης όταν απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τα ονόματα των εμπλεκόμενων στη δυσώδη ιστορία του Κολωνού, αλλά δεν βρίσκεται ηχείο στο ΣΥΡΙΖΑ να μεταδώσει την άποψη του Δημήτρη Χριστόπουλου ότι η απαίτηση δημόσιου διασυρμού, χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είναι και νομικά απαράδεκτη και πολιτικά απολύτως λανθασμένη. Σε ποιον απευθύνεται ο Σπίρτζης και σε ποιον ο Χριστόπουλος; 

Ποιος επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να τον εκπροσωπεί; 

Αναμφίβολα η απάντηση έχει δοθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου