Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Στόν δρόμο πρός τήν Εθνική Επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ακούμε διαρκώς ότι το ιστορικό ΟΧΙ δεν ήταν του Μεταξά αλλά του ελληνικού λαού και ότι εκείνος " αναγκάστηκε" αν και "ηττοπαθής" να αρνηθεί. Μια εντυπωσιακή πληροφορία θα δημοσιεύσει η επιθεώρηση " ΝΕWS REVIEW " του Λονδίνου την 1η Νοεμβρίου 1940:
" Δύνανται τώρα να αποκαλυφθή, ότι από αρκετών ήδη μηνών, όταν ο Μουσολίνι εσχεδίαζε την εκστρατείαν του, πολυάριθμος ιταλική "πέμπτη φάλαγξ" εγκαταστάθη εις τας Αθήνας. Οι άνθρωποι της φάλαγγας αυτής εξησφάλισαν επαφάς με ορισμένα μέλη του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού Ιωάννου Μεταξά και διάφορα "μυστικά" ήρχισαν να διαβιβάζονται εις ιταλικά αυτιά, πρόθυμα να τα δεχθούν. Φυσικά οι πράκτορες του Μουσολίνι δεν εγνώριζαν ότι οι άνθρωποι με τους οποίους είχαν επιτύχει επαφάς ήσαν εις την πραγματικότητα πράκτορες του στρατηγού Μεταξά, ο οποίος ούτω ετηρείτο ενήμερος των Ιταλικών σχεδίων. Εν τω μεταξύ η Ρώμη ελάμβανεν ένα σωρό πληροφορίες οι οποίες εκ των υστέρων απεδείχθη ότι ήταν πλασταί. Επί τη βάση των γεγονότων αυτών που διεβίβαζαν ευσυνειδήτως οι άνθρωποι του Μουσολίνι, κανείς από τους δυό Αρχηγούς του Άξονος δεν εφαντάζετο οτι η Ελλάς θα εμάχετο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου