Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Φωτογραφία του Kanellos Dodos.
Φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ στην περιοχή των Σκοπίων το 1947 η οποία εμφανίζει ομάδα ανθελλήνων και προδοτών, όλοι μέλη του ΚΚΕ, οι οποίοι είχαν αρχικά αυτομολήσει ομαδικά από τις Μονάδες όπου υπηρετούσαν στο Αλβανικό Μέτωπο κατά την περίοδο 1940-1941 στο εσωτερικό της Αλβανίας, και οι οποίοι ήταν και μέλη του Βουλγαρικού Κομιτάτου. Στην συνέχεια το 1942
πολέμησαν μέσα από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, όπου μετά την συνθήκη της Βάρκιζας δεν παρέμειναν στην Ελλάδα για ευόητους λόγους αλλά και πάλι οι εικονιζόμενοι βρήκαν άσυλο στην Γιουγκοσλαβία. Με την έναρξη του συμμοριτοπολέμου εντάχθηκαν όλοι μαζί και πάλι στον ‘’Δ.Σ.Ε.’’, όπου η τύχη όλων μετά αγνοείτε, πλην του εικονιζόμενου στο κέντρο της φωτογραφίας του συμμορίτη Κοροβέση ο οποίος φοράει στολή απόφοιτου του Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας όπου και εκεί έλαβε ειδική εκπαίδευση προκειμένου να πολεμήσει κατά της Ελλαδος, και η όλη αυτή ιστορία ξεδιπλώθηκε όταν η εν λόγω φωτογραφία με το ημερολόγιο βρέθηκαν πάνω στον Κοροβέση όταν αυτός σκοτώθηκε το 1948 στην Μάχη της Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου