Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΚΟΥΛΗ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ; Κ.ΜΑΡΚΟΥ, ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΕ ... ΝΑΙ !! ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΣΟΥΣ "ΞΕΣΤΡΑΤΗΣΑΝ"; ΑΝΤΕΧΕΙΣ "ΑΡΧΗΓΕ;;"



Η Κατερίνα Μάρκου ήταν ανάμεσα στους τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπερψήφισαν το άρθρο 8 για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. To παράδοξο ήταν πως η κ. Μάρκου τάχθηκε ΥΠΕΡ του συγκεκριμένου άρθρου αν και ήταν εισηγήτρια της Ν.Δ. που ψήφισε ΟΧΙ κατά του νομοσχεδίου....
  Η ίδια η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε πως «η εισήγησή μου αφορούσε το κόμμα, ήταν κομματική και αν ακούσετε τις τοποθετήσεις μου, θα δείτε ότι ήταν στο πνεύμα του κόμματος». Παράλληλα αναφορικά με το κομμάτι της ψηφοφορίας σημείωσε ότι «η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η ψήφος αφορούσε εμένα. Ήταν προσωπική η ψήφος και κατά συνείδηση όπως ήταν η γραμμή του κόμματος. Δεν είπα "όχι" και μετά "ναι". Στη συνέχεια η κ. Μάρκου θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που τάχθηκε υπερ του άρθρου 8.  Σύμφωνα με την βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης «το θέμα είναι νομικό και τυπικό ζήτημα που αποδέχομαι πως δεν μπορεί να γίνει διάκριση. Ο νόμος το αποδέχεται. Εφόσον έχει ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και είναι ζευγάρια ομόφυλα και ετερόφυλα. Το δεύτερο ζήτημα για μένα και πιο σημαντικό είναι η ιδέα να παλέψω για να βελτιώσω τις συνθήκες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Έκανα προτάσεις για βελτίωση και είδα ότι δεν έγιναν αποδεκτές από την υπουργό. Είναι ένα στοίχημα για εμένα για ότι έχει να κάνει σε σχέση με την υπουργό. Τέλος ο τρίτος και βασικός και καταλυτικός λόγος είναι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Πραγματικά λυπάμαι για την υποκρισία του, όπου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία και να δείξει ποιοι είναι συντηρητικοί και ποιοι είναι προοδευτικοί. Όταν μιλάμε για παιδιά δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Το εν λόγω νομοσχέδιο είχε 28 άρθρα. Επί της αρχής η ΝΔ είπε "ναι". Σε ένα είπε "όχι" και στα άλλα "παρών". Στην ουσία υπερψηφίστηκε. Όσο εκπροσωπούσα τη ΝΔ ως εισηγήτρια, λειτούργησα όπως έπρεπε να λειτουργήσω, μπορείτε να ακούσετε τις τοποθετήσεις μου».  «Η ψήφος είναι προσωπική, ήταν δική μου και δεν αφορούσε όλους τους υπόλοιπους.΄Άλλωστε όταν είναι ψήφος κατά συνείδηση δεν μπαίνεις στη διαδικασία "να μετρηθούμε και να πούμε δύο, πέντε, δέκα" και όλοι θα πούμε παρών. Και κάτι τελευταίο. Υπήρχαν πολλοί συνάδελφοί μου της ΝΔ που δεν ήρθαν. Σας επαναλαμβάνω ότι η ψήφος μου αφορούσε τον εαυτό μου και δεν αφορούσε το κόμμα. Ψήφισα ως Κατερίνα» κατέληξε η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου