Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Στο κενό τα… κολπάκια Τζανακόπουλου με την Προανακριτική


ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ αλαλούμ και τα αλληλοαδειάσματα μεταξύ Ολγας Γεροβασίλη και Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Επιτροπή της Βουλής που συζητούσε τον νομοσχέδιο για το Περιβάλλον, ανέδειξε σε όλο του το μεγαλείο τον πραγματικό φόβο-στα όρια του πανικού-του ΣΥΡΙΖΑ: Πως θα αδρανοποιηθεί η προανακριτική επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis!

Γράφει το ΖΙΖΑΝΙΟ

ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ «μάγκικο» στυλ του ο Δ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, μιλώντας για «κοινοβουλευτική εκτροπή» και «αντιδημοκρατικό ατόπημα» και ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Το γεγονός, ότι ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής-λόγω κορωνοϊού-είχε εγκριθεί ομόφωνα (και με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή!) στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 18ης Μαρτίου, προκάλεσε το άγαρμπο «άδειασμα» του Δ. Τζανακόπουλου από την Όλγα Γεροβασίλη. Η οποία παραδέχθηκε, ότι η λειτουργία της Ολομέλειας με μειωμένη συμμετοχή βουλευτών, αποτελεί ομόφωνη απόφαση. Ο Δ. Τζανακόπουλος όμως παρά το μεγαλειώδες «συντροφικό άδειασμα», που υπέστη-«άθελα»;-του αποκάλυψε τον απώτερο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: Πρότεινε εναλλακτικά, ή «να μπει η Βουλή σε διαδικασία Ολομέλειας ή-κι εδώ είναι το «ζουμί»- «να μπούμε σε διαδικασία Θερινών τμημάτων», ώστε να υπάρχει μειωμένη συμμετοχή βουλευτών. Τι σημαίνει όμως αυτή η «αθώα» πρόταση του Δ. Τζανακόπουλου, η οποία είναι και επικίνδυνη, καθώς τα θερινά τμήματα ΔΕΝ μπορούν κυρώσουν ΠΝΠ, αν πχ μια αιφνίδια επιδείνωση των πραγμάτων επιβάλλει την άμεση λήψη κατεπειγουσών αποφάσεων…

ΣΗΜΑΙΝΕΙ και αποκαλύπτει την εναγώνια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει την επαναλειτουργία της προανακριτικής, η οποία είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο. Εάν γινόταν δεκτή η πρόταση του Δ. Τζανακόπουλου, αυτό θα σήμαινε τα εξής δυο αποκαλυπτικά-των προθέσεων-γεγονότα: 1.Δεν θα μπορούσε να διευρυνθεί το κατηγορητήριο για την σκευωρία της Novartis, ούτε ως προς τα αδικήματα, ούτε ως προς πρόσωπα! Γιατί την διεύρυνση του κατηγορητηρίου μπορεί να την εγκρίνει ΜΟΝΟ η Ολομέλεια της Βουλής δίνοντας νέα διευρυμένη εντολή στην προανακριτική. Και σε καμία περίπτωση ένα Θερινό Τμήμα. 2.Ακόμα κι αν «θεωρητικά» η προανακριτική μπορούσε να καταλήξει σε πόρισμα-σε Θερινό Τμήμα-δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να κάνει ενδεχόμενες παραπομπές! Αυτό πρακτικά θα σήμαινε, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί στην νέα Σύνοδο της Βουλής, δηλαδή την πρώτη Δευτέρα του…Οκτωβρίου!

Η ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ της ΝΔ, να παραμείνει ανοιχτή η Ολομέλεια της Βουλής όλο το καλοκαίρι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα, δεν εμπόδισε τον Δ. Τζανακόπουλου και το «σύστημα» που εκφράζει, να επιδοθεί σε πολιτικό στριπτήζ. Το «παραδικαστικό», που έχει επιβαρύνει την θέση του, με τις έως τώρα μαρτυρίες, είναι προφανές, ότι θέλει να αποφύγει δυο πολύ πιθανές εξελίξεις: Κατ’ αρχή να ΜΗΝ διευρυνθεί το κατηγορητήριο και να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η ήδη βεβαρυμμένη θέση του Δ. Παπαγγελόπουλου, ούτε να βρεθούν ενδεχομένως σε δυσάρεστη θέση κι άλλοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν είναι απίθανο να βρεθούν προ δυσάρεστων καταστάσεων. Και στη συνέχεια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε, να αποφύγει «το πικρό ποτήριον» της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, τουλάχιστον να «αγόραζε χρόνο» έως τον Οκτώβριο, που θα μπορούσαν να γίνουν οι ενδεχόμενες παραπομπές στο Ειδικό Δικαστήριο. Προφανώς ελπίζοντας σε κάποιο «θαύμα» ή σε κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη, η οποία θα ανέκοπτε τις ενδεχόμενες παραπομπές. Και στην ακόμα «καλύτερη περίπτωση»-με νέο τρενάρισμα-γιατί όχι και στην παραγραφή….

ΠΙΘΑΝΩΣ είναι εντελώς τυχαίο, το γεγονός ότι μεθαύριο η προανακριτική αρχίζει ξανά τις εργασίες της με πρώτη μάρτυρα την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου. Με την οποία τόσο ο Δ. Τζανακόπουλος, όσο και ο Δ. Παπαγγελόπουλος-για διαφορετικούς λόγους ο καθένας-φέρονται να είχαν ιδιαίτερα στενή σχέση. Άλλωστε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είχε «εντοπιστεί» εκείνο το πρωινό-στις αρχές Φεβρουαρίου 2018- ο Δ. Τζανακόπουλος. Πριν γίνει αργότερα την ίδια μέρα, η περίφημη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου και βγει μετά ο Δ. Παπαγγελόπουλος και να πει την περίφημη φράση, ότι το «σκάνδαλο Novartis», «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»….

Πηγή: tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου