Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Παρασκήνιο: Σε ποιους πρότεινε υπουργείο ο Τσίπρας, ποιοι δεν δέχτηκαν


Έντονες ζυμώσεις και πλούσιο παρασκήνιο προηγήθηκε των ανακοινώσεων του νέου κυβερνητικού σχήματος, αφού τα παζάρια και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός έκανε όλα τα τηλέφωνα προς τους υποψήφιους χθες το πρωί, αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν κενές  θέσεις τις οποίες οι περισσότεροι...ξόρκιζαν.

Η «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Εργασίας

Πρώτη όλων, αυτή του υπουργού εργασίας την οποία τελικώς ανέλαβε -έπειτα από πίεση- ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως είχε γίνει προταση και στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όπως και στην κ. Ράνια Αντωνοπούλου.

Εντέλει, ο κ. Σακελλαρίδης έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος, αναλαμβάνοντας θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η κ. Αντωνοπούλου διατήρησε το χαρτοφυλάκιο επί των θεμάτων ανεργίας.

Σε κάθε περίπτωση ο Πάνος Σκουρλέτης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται να παραμείνει άλλο στο υπουργείο Εργασίας, αφού μετά το νέο μνημόνιο όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά για παροχές, 13ο μισθό και αύξηση του κατώτατου μισθού έχουν ματαιωθεί.

Η «καυτή πατάτα» του κοινωνικών ασφαλίσεων

Έκπληξη αποτέλεσε η είσοδος του Παύλου Χαϊκάλη στο υπουργικό σχήμα και μάλιστα στα θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση του Δημήτρη Στρατούλη.

Ωστόσο, πρόταση είχε γίνει και στο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο, το όνομα του οποίου "έπαιζε" πολύ δυνατά, κάτι που δεν αποδέχτηκε.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στον κ. Βαρεμένο είχε προταθεί θέση υφυσπουργού στο υπουργείο Αμυνας.

Εκπληξη ο Παύλος Πολάκης

Από τα...αουτσάιντερ του ανασχηματισμού ήταν και ο Παύλος Πολάκης στο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Οι καλά γνωρίζοντες στέκονται στις αριστερές καταβολές του βουλευτή Χανίων και θυμίζουν την έντονη συνδικαλιστική του δράση (Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ) στοιχείο που δείχνει ότι η επιλογή του  από τον πρωθυπουργό μόνο τυχαία δεν ήταν στην παρούσα συγκυρία.

Τέλος, δεν μετακινήθηκε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης ούτε μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα ο Αλέξης Μητρόπουλος, με τον τελευταίο να μην αποκλείεται σύντομα να κληθεί να αναλάβει καθήκοντα από τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Η Ζωή δεν παραιτείται

Καμία πιθανότητα να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Βουλής δεν αφήνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά τις πιέσεις που της ασκούνται, ακόμη και δημόσια, από τον πρωθυπουργό και κουρφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος της βουλής αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο με πρόταση μομφής θα εγκαταλείψει τη θέση της.

Η κυβέρνηση σχεδίαζε να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της για να την απομακρύνει, αλλά επικράτησαν τελικά δεύτερες σκέψεις.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να στιγματιστεί η κυβέρνησή του με πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου που ο ίδιος είχε επιλέξει.

"Αν γίνουν γρήγορα εκλογές, τη λύση θα τη δώσει ο λαός και θα εκλεγεί νέος πρόεδρος", αναφέρουν τώρα κυβερνητικά στελέχη τα οποία επανεξετάζουν όλα τα σενάρια.

Στέλλα Α. Γκαντώνα
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου