Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ζωή

Αλλού γι αλλού! Εσένα το λέω. Εσένα που βρίζεις, χλευάζεις, μουτζώνεις και ροχάλες φτύνεις.

Εσένα που όσο μπάζο και σούργελο την κατεβάζεις τόσο προε τον ουρανό την ανεβάζεις!

Την Ζωή ρε χαιβάνι. Εσύ που όλα επίπεδα, ρηχά, εύκολα και βολικά τα «διαβάζεις»! Πρόσωπα, σχέσεις, συγκρούσεις. Για τον εγκέφαλό σου, που πάσχει από έλλειψη επεξεργαστή, η πολιτική είναι σαν χάρτινη ταινία δράσης αμερικανική!

Τι καταλαβαίνεις; Μα όλα σαν στατική φωτογραφία τα βλέπεις. Αντε να σου κάνω την χάρη μπας και κάτι περισσότερο θα χαμπαριάσεις!

Γιατί η Ζωή δεν παραιτείται από τον θώκο Προέδρου της Βουλής; Μα επειδή χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την θεσμική θεσούλα της για το συμφέρον της!

Ποιο το συμφέρον της; Το χρήμα και η εξουσία θα πεις. Λάθος! Χρησιμοποιεί την θέση και το μικρόφωνο για δημοσιότητα. Για να «ζυμώνει» τις απόψεις της. Να τις διαδίδει. Να συσπειρώνει πλήθος αντιμνημονιακών φανατικών. Για να υπογραμμίζει και στα κεφάλια της κοινωνίας να «εμφυτεύει» την προπαγάνδα της!

Ποια η προπαγάνδα της; Απλό! «Εγώ είμαι ο ακλόνητος φρουρός της εθνικής μας ακεραιότητας. Εγώ είμαι που δεν υποχωρώ. Εγώ ο εγγυητής των συμφερόντων και του Εθνους και των φτωχών. Εγώ ο αρχηγός»!

Πως το κάνει αυτό; Φυσικά με τις άκαμπτες θέσεις της. Με τον δογματισμό της. Γι αυτό διαρκώς επιτίθεται εναντίον όλων των βουλευτών του γαλαζοπράσινου στρατοπέδου. Και γι αυτό διαρκώς υπενθυμίζει τις αδυναμίες τους. Οτι είναι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι!

Πως το καταφέρνει αυτό; Μα φυσικά διαχωρίζοντας την ψήφο της από την κεντρική, στρατηγική γραμμή της κυβέρνησης. Σα να λέει «εγώ ο αυθεντικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ο υπέρμαχος εντιμότητας, καθαρότητας και συνέπειας»

Και αφού είναι έτσι τότε γιατί δεν παραιτείται; Μα επειδή διατηρώντας την θέση της και λέγοντας-ψευδώς και υποκριτικά-ότι δεν επιθυμεί την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνει δύο πράγματα: από τη μια ροκανίζει ωφέλιμο χρόνο και από την άλλη αποφεύγει την μετωπική σύγκρουση ώστε να μην κατηγορηθεί ως διασταστικό στοιχείο αποστασίας!

Ποια η τακτική της; Να μαρκάρει διαρκώς τις κεντρικές πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης. Ετσι να καταφέρει να εκνευρίσει τον Τσίπρα. Κι έτσι εκείνος κι όχι εκείνη να προσωρήσει σε οριστικό διαζύγιο ανάμεσα στους δύο!

Ποιος ο στόχος; Να αναδειχθεί, γεγονός που το έχει καταφέρει, σε ηγέτιδα της αυθεντικής, αριστερής, γραμμής. Του επερχόμενου κόμματος. Αυτή η αρχηγός. Με πολλά πλεονεκτήματα!

Ποια τα πλεονεκτήματα; Η συνέπειά της. Η αυστηρότητά της. Οτι δεν μασάει τα λόγια της. Η ηλικία της. Η ευγλωττία της. Η ρητορική της δεινότητα. Και η νομική της συγκρότηση!

Και σε ποιούς απευθύνεται; Μα φυσικά στο 30% των πολιτών που επιθυμούν Δραχμή. Ισως και παραπάνω. Και που σαι. Για να αντιληφθείς ότι το πράγμα έχει άφθονο βάθος. Το σύστημα επιθυμεί την δημιουργία αντιμνημονιακού κόμματος με αρχηγό την Ζωή. Γιατί; Μα επειδή έτσι θα αποδεσμευτεί από τα αριστερά του βαρίδια ο Τσίπρας. Και θα μετακινηθεί ως αρχηγός της ορφανής κεντροαριστεράς. Και επειδή η Ζωή μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερους ψήφους κι έτσι να περιορίσει το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής»

Με απλά λόγια αυτό το «μπάζο» και αυτό το «σούργελο» είναι για τον εαυτό του και για το σύστημα μετοχή επιπέδου μπλου τσιπ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου