Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σε καλωσορίζω στο ρεαλισμό, Κυρία Βουλευτή…


Γράφει ο
Χαράλαμπος Λυκούδης


Κυρία Βουλευτή,
Με ανακούφιση σε άκουσα να βροντοφωνάζεις «ΝΑΙ» στην ψηφοφορία της Παρασκευής για το τρίτο Μνημόνιο.
Θεωρώ ότι η στροφή σου στον πολιτικό ρεαλισμό είναι χρήσιμη και απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλιστεί η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και να αποφευχθούν Εθνικές περιπέτειες.
Εξίσου χρήσιμη θα ήταν η εξήγηση που θα έδινες στους συμπατριώτες μας σχετικά με όσα έλεγες στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Τότε που εσύ ήσουν «αντιμνημονιακή» και γω «μνημονιακός».
Τότε που εσύ ήσουν «πατριώτισσα» και γω δεν ήμουν πατριώτης.
Τότε που εσύ ήσουν η «καλή» που ενδιαφερόσουν για τα λαϊκά
στρώματα και γω ήμουν ο «κακός» που εξυπηρετούσε το κατεστημένο.
Τότε που εσύ θα «έσκιζες το μνημόνιο», θα επανέφερες μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009, θα, θα, θα,….. και γω έλεγα ότι χρειάζεται λίγο ακόμη να προσπαθήσουμε για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού. 
Πέρασαν μόλις 5 μήνες για να καταλάβεις ότι όλα αυτά που έλεγες ήταν ουτοπικά.
Και επικίνδυνα.
Ήταν είτε ενσυνείδητα ψέματα, είτε επικίνδυνες ανευθυνότητες.
Έφθασαν μόλις 5 μήνες για να διαπομπεύσετε τη χώρα και να αποστερήσετε τις διεθνείς συμμαχίες της, απομονώνοντάς την.
Έφθασαν μόλις 5 μήνες για να δεις τα κρατικά ταμεία να καταρρέουν, να κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις, να κλείσουν οι τράπεζες, να στείλεις τους ηλικιωμένους στην ουρά να πάρουν 120 ευρώ και να καταστρέψεις τον τουρισμό, ώστε επιτέλους να καταλάβεις ότι άλλο είναι τα παχιά λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις και άλλο η σκληρή πραγματικότητα.
Τώρα ΞΕΡΕΙΣ, ότι εγώ έλεγα αλήθειες και συ αναλήθειες.
Τώρα ΞΕΡΕΙΣ ότι αληθινά πατριωτικό ήταν το δικό μου αφήγημα και όχι το δικό σου.
Τώρα ΞΕΡΕΙΣ ότι εγώ ήμουν χρήσιμος και συ απλά αρεστή.
Τώρα ΞΕΡΕΙΣ ότι πρέπει να αποκαταστήσεις όσους και όσες αδίκησες. Όσους και όσες «στόλισες» με διάφορα κοσμητικά επίθετα μόνον και μόνον επειδή είχαν αντίθετη άποψη.
Τώρα ΞΕΡΕΙΣ ότι χιλιάδες συμπατριωτών μας που ψήφισαν εμένα και τους συναδέλφους μου δεν ήταν «εθνοπροδότες» και «δοσίλογοι», αλλά ήταν και είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ πολίτες.
Τώρα ΞΕΡΕΙΣ ότι είναι η ώρα του mea culpa απέναντι σε όσους έπεισες για τις «αφηγήσεις», τις δημιουργικές «ασάφειες» και τις «διαβεβαιώσεις» Βαρουφάκη.
Όσους πίστεψαν τα προεκλογικά «παραμύθια» του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αισθάνονται ηττημένοι και προδομένοι.
Ξέρω ότι με πόνο ψυχής είπες «ΝΑΙ» και με πόνο θα ψηφίσεις τους πιο βάρβαρους εφαρμοστικούς νόμους που έρχονται.
Όμως με πόνο ψυχής ψήφιζαν και οι άλλοι συνάδελφοί σου το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, αλλά εσείς όχι μόνο δεν τους στηρίξατε, όπως κάνουν αυτοί σήμερα, αλλά αντιθέτως τους διαπομπεύατε και τους λοιδορούσατε.
Με πόνο ψυχής έλεγα και γω στους Κεφαλονίτες και Θιακούς «ναι» στο mail Χαρδούβελη, αλλά το έκανα από υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί τους.
Εάν δεν είχε επικρατήσει ο λαϊκισμός και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα  είχαμε ανάγκη από τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα που θα ψηφίσεις αύριο.

Κυρία Βουλευτή,
Παρά την ανώμαλη προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα πρέπει να σταθείς όρθια, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
Τα νησιά μας έχουν πολλά προβλήματα.
Ιδίως το τραυματισμένο Ληξούρι έχει ανάγκη να επουλώσει τις πληγές του.
Η «παρέλαση Σπίρτζη» της 25ης Μαρτίου δεν προσέφερε τίποτα μέχρι σήμερα. Μηδέν.
Η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «φύλλο συκής» για να κρύψει την απραξία και την αποτελμάτωση.
Η σύμπνοια Βουλευτή, Περιφέρειας και Δήμου μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Η ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των δυνάμεων των νησιών μας, χωρίς ταμπέλες, αποκλεισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες μπορούν να πάνε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μπροστά.
Είναι ευθύνη σας.
Είναι χρέος σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου