Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: «Δεν θα ψηφίσω και δεν θα επικυρώσω τη συμφωνία με τα Σκόπια-Αν την ψηφίσουν όμως τα περιθώρια στενεύουν»


«Η συμφωνία του Εurogroup φέρνει πρόσθετα μέτρα ύψους 5.1 δισεκατομμύρια ευρώ και έναν μηχανισμό εποπτείας. Καμία χώρα που βγήκε από πρόγραμμα δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση όπως η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.


«Από 1.1. 2019 έρχεται τέταρτο Mνημόνιο. Τελιώνει το τυπικό πρόγρμμα αλλά δεν τελειώνουν τα μέτρα», πρόσθεσε και χαρακτήρισε γι’ αυτό το λόγο προκλητική τη φιέστα στο Ζάππειο.

«Αυτή η φιέστα είχε τον χαρακτήρα πρόκλησης», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια αξιόπιστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσει μετά από έναν χρόνο να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους και να κάνει στοχευμένες κοινωνικές παροχές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια είπε ότι αυτή τη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία δεν θα την ψηφίσει και δεν θα την κυρώσει. Και προειδοποίησε: Εάν η συμφωνία με την ΠΓΔΜ κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή τότε τα περιθώρια ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά στενά.

«Eκχώρησαν τη γλώσσα και την εθνότητα στη Βόρεια Μακεδονία. Η συμφωνία έχει πολλά μειονεκτήματα. Όπως για τα εμπορικά σήματα» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνησή του δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Σκοπίων.

«Αυτή τη συμφωνία δεν τη διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ, δεν θα την ψηφίσω», παραδεχόμενος πάντως ότι εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί τότε τα περιθώρια μιας κυβέρνησης Νέας Δ θα είναι περιορισμένα.

«Αν πήρε ανταλλάγματα για το εθνικό θέμα θα το δούμε στην πορεία. Εγω έχω αφήσει ξεκάθαρα υποννούμενα και απάντηση δεν πήρα. Ο Τσίπρας και με αφορμή το Σκοπιανό διχάζει τον ελληνικό λαό και προκαλεί. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να έχουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν για να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά τη στάση που κράτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε την αρμοδιότητα να κάνει κάτι παραπάνω.

«Έθιξα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το παράδοξο ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει μια συμφωνία που δεν έχει την έγκριση του κυβερνητικού του εταίρου», ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το χρέος αναγκάστηκαν κάποιοι να το ρυθμίσουν διότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα  ξέφυγε τα τελευταία χρόνια. Δείτε τι είχε προβλέψει η απόφαση του Eurogroup το 2012 και θα δείτε ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα».

«Η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα δεν τελειώνουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε για προκλητικά πανηγύρια τόσο στις Πρέσπες όσο και στο Ζάππειο.

Ερωτηθείς τι θα έπραττε η Νέα Δημοκρατία εάν θα γινόταν εκλογές αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική και φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη ενώ σημείωσε ότι σε πρώτο στάδιο η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί μόνο «να απαλύνει τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου