Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Το νέο αναγκαστικό δάνειο έσβησε το παλιό μέσω υπερταμείου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Καθώς τα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρόνια περνούν, η αξιοπιστία της Ελλάδας καταβαραθρώνεται. Και μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, δηλαδή του πέμπτου (τουλάχιστον) μνημονίου, βρίσκεται πλέον στο ναδίρ.
Αποδεικνύεται τώρα ότι η υπόθεση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτό που από την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Όχι μόνο δεν ενέγραψαν ποτέ στον προϋπολογισμό το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, όπως διακήρυσσαν, αλλά δέσμευσαν τη χώρα με νέο, αναγκαστικό επίσης δάνειο, που ήταν εντελώς αχρείαστο.
Και όχι μόνο αυτό. Την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, ημέρα ντροπής για την Ελλάδα, οι δανειστές προσέθεσαν και νέο εγγυητή για τα δάνειά τους. Δεν τους έφθανε η Ελληνική Δημοκρατία, δεν τους έφθανε η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν τους έφθανε το Ταμείο
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά η σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τροποποιήθηκε και απέκτησε και τέταρτο αντισυμβαλλόμενο, την Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή το αιωνόβιο υπερταμείο.
Έτσι, αφού, όπως αναφέρεται στο νέο μνημόνιο, τον Ιανουάριο του 2018 μεταφέρθηκαν στο υπερταμείο οι συμμετοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διάφορες εταιρίες, αυτό (το υπερταμείο) προσχώρησε στη Σύμβαση και πλέον υποχρεούται να παρέχει στον ΕΜΣ κάθε πληροφορία, καθώς αυτός (ο Μηχανισμός) θα είναι το πραγματικό αφεντικό του υπερταμείου – και επομένως και της χώρας.
Σύμφωνα με το πέμπτο μνημόνιο, το υπερταμείο «υπόσχεται στον  ΕΜΣ ότι κάθε φορά που το δικαιούχο κράτος μέλος δεν καταβάλλει ποσό οφειλόμενο βάσει ή σε σχέση με τη Σύμβαση, η ΕΕΣΥΠ μετά από αίτημα θα φέρει την ευθύνη καταβολής αυτού του ποσού σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης, εφόσον τα συνολικά καταβλητέα ποσά βάσει αυτής της εγγύησης δεν θα υπερβαίνουν συνολικά τα 25.000.000.000 ευρώ».
Αν δηλαδή το ελληνικό κράτος αθετήσει τις υποχρεώσεις του προς τον Μηχανισμό και δεν καταβάλει δόσεις δανείων ως 25 δις, οι δανειστές θα πηγαίνουν κατευθείαν στο υπερταμείο (το οποίο σύμφωνα με το νόμο θα βρίσκεται «σε απόσταση από το κράτος», «at arm’s length») και θα εκποιούν ό,τι θέλουν για να πάρουν τα χρήματά τους.
Και αν μετά δεν ξανακαταβάλει το κράτος επόμενες δόσεις, πάλι θα πηγαίνουν στο υπερταμείο – αρκεί κάθε φορά τα χρωστούμενα να μην ξεπερνούν τα 25 δις. Και από «φορά» σε «φορά» θα ξεπουληθεί όλη η Ελλάδα.
Ως γνωστόν, στη διάρκεια της Κατοχής, η Γερμανία υποχρέωσε την Ελλάδα να λάβει το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δις δολαρίων (αγοραστική αξία 1938), που σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις (Απρίλιος 2015) ισοδυναμεί με 10,3 δις ευρώ.
Τώρα, όχι μόνο δεν ακούμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μιλούν γι’ αυτό, όχι μόνο δεν κάνουν αυτό που έλεγαν, να το εγγράψουν δηλαδή στον προϋπολογισμό, αλλά και δέχθηκαν να υποθηκεύσουν δημόσια περιουσία, δηλαδή την ίδια την πατρίδα, χωρίς να αφαιρέσουν το ποσό που μας χρωστούν.
«Δεν κατάλαβα, πώς αυτοί έρχονται και βάζουν χρέος όλων μας με τοκογλυφικά επιτόκια της Deutsche Bank και εμείς δεν πάμε μόνοι μας να καταγράψουμε στον προϋπολογισμό μας το αναγκαστικό δάνειο των Γερμανών επί κατοχής και τις αποζημιώσεις», έλεγε την 1η Νοεμβρίου 2013 ο κ. Καμμένος.
«Δεν θα το αφήσουμε και το άλλο (σ.σ. το χρέος), γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες, όπως κάποιοι άλλοι που εδώ και 70 χρόνια έχουν ξεχάσει το γερμανικό αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις», έλεγε ο κ. Τσίπρας στις 14 Μαρτίου 2014, από την Αλεξανδρούπολη.
Τώρα, δίνουν και οι δύο, Τσίπρας και Καμμένος, κατευθείαν στους «μπαταχτσήδες» τη δημόσια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου