Καταρρέει με πάταγο η δήθεν συμφωνία  Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου με Ζ.Ζάεφ. Μια ματιά μόνο να ρίξει κάποιος στις σημερινές δηλώσεις Τουσκ-Ζάεφ αλλά και το δημοσίευμα του βρετανικού τύπου, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ήττας. Οι Βρετανοί παρουσιάζουν μέσω του τύπου τους τον μεγάλο στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο ως «Μακεδόνα» (εννοώντας Σκοπιανό) και όχι ως Έλληνα.

Η κερκόπορτα άνοιξε. Οι Βρετανοί πατούν πάνω στην επαίσχυντη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, διαγράφουν την ελληνική ιστορία και δείχνουν, πως εξυπηρετούνται καλύτερα τα σχέδια στην περιοχή μας με την δημιουργία  μιας μεγάλης ενιαίας «Μακεδονίας».
Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» γράφει πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά «Μακεδόνας» εννοώντας…Σκοπιανός!
Μάλιστα, παρουσιάζοντας τα κρασιά του οινοποιείου «Στόβοι», όπου έκανε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό, ο συντάκτης Π.Μπλούμφιλντ αναφέρει ότι δοκίμασε κρασί που όπως του είπε ο ντόπιος παραγωγός από αυτό έπινε ο Μέγας Αλέξανδρος…
«Α, το ζήτημα του Άλεξ. Στο σχολείο πιθανότατα μάθατε ότι ο σειριακός κατακτητής ήταν Έλληνας- Τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η ίδια η Ελλάδα. Όχι, ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας. Αλλά, το ερώτημα είναι που ήταν ακριβώς η «Μακεδονία» « γράφει ο συντάκτης.
Τώρα η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι  Έλληνες επιμένουν απαιτώντας από τους γείτονες τους να ξηλώσουν μνημεία με τον μεγάλο Στρατηλάτη σε μια μακροχρόνια ρήξη με την ΠΓΔΜ.
Είναι η δεύτερη φορά όμως που οι Βρετανοί προβαίνουν με μια τέτοια επαίσχυντη πράξη  .   
Τον Φεβρουάριο του 2018 ζευγάρι Βρετανών έχασε 23.000 λίρες επειδή τόλμησε να πει ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και τον διόρθωσε ο Βρετανός σχολιαστής τηλεπαιχνιδιού λέγοντάς του «ήταν Μακεδόνας» !