Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΓΙΑΤΙ; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ@ΛΟΧΑΡΤΟ😝😝Αίτημα Κουφοντίνα σε αναρμόδιο υπουργό

Στον υπουργό Δικαιοσύνης προσέφυγε η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, ζητώντας την παρέμβασή του, με βάση διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα, για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται στην 54η ημέρα απεργίας πείνας και η ζωή του είναι σε κίνδυνο.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν.  2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη.

Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, με τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει πλέον φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, οπότε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας είναι αναρμόδιος, ενώ πρέπει να διευκρινιστεί, αν στις αρμοδιότητες που έχουν περάσει πλέον στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ανήκει και αυτή η αρμοδιότητα, έτσι όπως την περιγράφει ο παλιός σωφρονιστικός κώδικας.

της Ιωάννας Μάνδρου
Πηγή: skai.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου