Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και η Hermès τα γιορτάζει με ένα μεταξωτό μαντήλι

Ο εμβληματικός, γαλλικός οίκος μόδας δημιουργεί ένα συλλεκτικό αξεσουάρ που γράφει πάνω του όλο το νόημα αυτής της επετείου: τη λέξη ελευθερία.

Πάνω σε 90 εκατοστά μεταξωτού υφάσματος βλέπουμε ζωγραφισμένα τοπία γνώριμα και ελληνικά που ενώνουν τρεις περιοχές της χώρας μας που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Σπίτια χτισμένα σε βουνοπλαγιές, αρχαία περιστύλια και καμπαναριά, βεράντες μέσα σε καταπράσινα τοπία, λίμνες και ηλιοτρόπια, λειτουργούν σαν καμβάς για να ζωγραφιστεί πάνω τους η λέξη «Ελευθερία» με κεφαλαία και πεντακάθαρα γράμματα της αλφαβήτου μας. Ο εικαστικό Ηλίας Καφούρος, στη δεύτερη συνεργασία του με τον ιστορικό, γαλλικό οίκο μόδας Hermès δημιούργησε ένα συλλεκτικό μαντήλι ως φόρο τιμής του brand απέναντι στην ελληνική ιστορία και την Επανάσταση του 1821.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επέτειο, ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου, δήλωσε για αυτό το custom κομμάτι: «Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας. Eπιθυμία μας ήταν να διηγηθούμε με τον δικό μας τρόπο την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και γι΄αυτό βλέπω αυτό το μαντήλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι που αξίζει να τη μάθει όλος ο κόσμος».



Το να αφηγηθεί μία ιστορία μέσα από τα μαντήλια της, είναι μία από τις βασικές δημιουργικές αρχές που «κρύβονται» στο DNA της Hermès από το 1937 που παρουσίασε το πρώτο φουλάρι της μέχρι και σήμερα. Και αυτό προσπαθεί συστηματικά να το κάνει μέσα από πρίσμα εικαστικών και καλλιτεχνών που ενώνουν που επινοούν εικονογραφήσεις και τις ειρηνεύουν µε τη γλώσσα των μαντηλιών αυτών με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο.

Ο Ηλίας Kαφούρος, είναι ένας από αυτούς του καλλιτέχνες -με σπουδές ζωγραφικής στην Α.Σ.Κ.Τ, master πάνω στο Painting Training µε την Γιαπωνέζα Meera Hashimoto και σπουδές στο animation στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης- η προβοκατόρικη αντίληψή του οποίου περί σύγχρονης τέχνης και η σύγχρονη αισθητική ματιά του δεν μπορούσε παρά να γίνει αντιληπτή και από ένα iconic οίκο μόδας σαν αυτόν.

Ένα αξεσουάρ πολυτελείας που συνοψίζει μέσα του την ελληνική παράδοση και το πνεύμα μίας σπουδαίας ιστορικής στιγμής για τη χώρα μας, με τον πιο φίνο και διαχρονικά κομψό τρόπο!

Info: Το μαντήλι θα κυκλοφορήσει σε limited edition και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα Hermès στην Αθήνα (Σταδίου 4 και Βουκουρεστίου 1) από τις 26/3/21 ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του θα δοθεί στο Γενικό Νοσοκοµείο Νοσηµάτων Θώρακος της Αθήνας, «Σωτηρία».

Διονυσία Καλαποθαράκου - CNN Greece

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου