Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Επίκαιροι Προβληματισμοί

 Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Α. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η (εκάστοτε) κομματική αντιπολιτευόμενη Μαριωρή  χτενίζεται, στολίζεται και πως θα (ξανα)κυβερνήσει οραματίζεται. Επείγονται να επανέλθουν (άλλοι να ανέλθουν) στην εξουσία. Κάνουν ό,τι τους είναι μπορετό να «βγάλουν από τη μύγα … αντιπολιτευτικό ξύγκι» αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας  κυβερνητικής  πτώσης με ανοιχτά τρία σοβαρότατα ζητήματα όπως : Κορωνοικά, οικονομικά, εξωτερικά /Ελληνοτουρκικά. Θα  επαναλάβω ό,τι είχα γράψει για τους νυν Κυβερνώντες και, τότε, αντιπολιτευόμενους (οι οποίοι επίμονα και άκαιρα ζητούσαν να φύγει η τότε Κυβέρνηση ως ανίκανη και αποτυχημένη): «Οι Κυβερνήσεις δεν αλλάζουν εκλογικά (εκτός σοβαρού κυρίως εθνικού λόγου) με φωνασκίες και συλλαλητήρια».  Πρότεινα μάλιστα, αν οι Ε θ ν ο γ ο ν ε ί ς μας αδυνατούν να αναμένουν 4 χρόνια για να ανέλθουν στην εξουσία, ας συναποφασίσουν την διεξαγωγή εκλογών κάθε χρόνο, μήνα ή και … εβδομάδα (!). Ας κάνει λοιπόν υπομονή η Αντιπολίτευση -ο καιρός άλλωστε γρήγορα περνά –και ας

συνεργαστούν, ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα όσα μας έλαχαν. Τα ζοφερά! Το να μην αποδοκιμάζονται, να υποδαυλίζονται,  ή ακόμη και να αναλαμβάνουν πολιτικοί αρχηγοί  το «ρίσκο» της  μη  μετάδοσης του ιού σε συλλαλητήρια, είναι ανίατα ανόητο. Όταν με έξαρση του covid 19 έγιναν πάνω από 200 συγκεντρώσεις /συλλαλητήρια για διαφόρους λόγους και πλείστα όσα κορωνοπάρτυ, τι περιμένουμε;

Β. Είναι γεγονός πως η παρούσα Κυβέρνηση προσπάθησε –και συνεχίζει – να αντιμετωπίζει την δύσκολη κατάσταση /συγκυρία. Διαπράττει και λάθη (θα αναφέρω μερικά),  αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης (εκείνοι που συνηθίζουν να ψηφίζουν) θα αποτιμήσουν τα θετικά και τα αρνητικά και θα αποφασίσουν ανάλογα.

1. Η τακτική του … ακορντεόν /ανοιγοκλεισίματος των καταστημάτων και λοιπών δραστηριοτήτων δεν ωφέλησε, ούτε συγκίνησε (ακουστικά;) τον κορωνοιό ώστε να αποχωρήσει ικανοποιημένος από όσα φάλτσα άκουσε.

2.Ήταν ατυχέστατη και άδικη η ιδέα της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων. Πέραν του ανεπίτρεπτου και υποτιμητικού (για την ίδια την Κυβέρνηση) της ελάττωσης των (μικρών ιδίως) εισοδημάτων μικροϊδιοκτητών προκειμένου να κάνει … μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα, δεν επιβάρυνε κατά περίπτωση, αλλά οριζόντια /ισοπεδωτικά.


Αν μάλιστα ισχύει –και ισχύει – πως πολλοί ιδιοκτήτες αναμένουν ακόμη το ποσοστό της κρατικής επανείσπραξης μέρους της απωλείας των ενοικίων τους, τότε το κυβερνητικό ολίσθημα αδικίας γίνεται οδυνηρότερο για τους πολίτες. Ας επιδοτούσαν ή ας ελάφρυναν με άλλους τρόπους (υπαρκτούς) όσους επλήγησαν. Το να πλήξουν και άλλους –μη ευθυνόμενους – συμπολίτες μας δημιουργώντας   π α ν π λ η γ ί α,  δεν έλυσαν προφανώς  το πρόβλημα της πανδημίας. Επιβάλλεται άμεση επανόρθωση.  

3. Ήταν επιπόλαιη η απαγόρευση:

-  Ψαρέματος κατά μόνας (σ.σ ποτέ δεν ψάρεψα).

- Να επιβαίνουν τέσσερα (4) άτομα σε  Ι.Χ αυτοκίνητο.

-  Ανοίγματος των  μικρομάγαζων.

4. Η έγκαιρη πρόσληψη επιπρόσθετου υγειονομικού προσωπικού (από διαθέσιμους αδιόριστους ειδικευόμενους, ειδικευθέντες και ιατρούς του π. ΙΚΑ και όχι μόνον.  

Γ. Ως προς το ζήτημα της επίταξης /επιστράτευσης , δεν κατάλαβα –ελληνιστί – τι σημαίνει ακριβώς: «επίταξη υπηρεσιών» ενός ατόμου, χωρίς να συνοδεύεται από επιστράτευση του ιδίου.

Εξαιρείται (εξ αντιδιαστολής) το ίδιο το άτομο – φορέας υπηρεσιών; Πάλι καλά!  (Σ.Σ Έχω ακούσει και χειρότερα πάντως). Οι προσκληθέντες –προ επιτάξεως των υπηρεσιών  τους –γιατροί , θα όφειλαν να βοηθήσουν οικειοθελώς.

 

ΥΓ Θεωρώ ως μείζονος σημασίας το γεγονός ότι –όπως λέγεται – το περίπου 50% των Υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Δικαίωμά τους. Αλλά και καθήκον του Κράτους /κοινωνίας να τους απομακρύνει , εχθές, από τα Νοσηλευτήρια. Είναι άδικο και μέγιστος ο κίνδυνος να προσέλθει κάποιος  σε Νοσοκομείο εξαιτίας οποιουδήποτε νοσήματος και να φύγει (αν φύγει ) με προίκα τον  κορωνοιό!.....

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου