Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Αμα ΘΕΛΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΜΠΡΑΒΟ και ΠΑΝΤΑ τέτοια. Ελληνικό λιμενικό & ΠΝ ταπείνωσαν τους Τούρκους: Αποτυχημένη αποβίβαση λαθρομεταναστών στην Κω

Πυρ και μανία ήταν ο τουρκικός τύπος μετά το χθεσινοβραδινό φιάσκο με την αναχαίτιση λέμβων με λαθρομετανάστες που ξεκίνησαν μέσα στην νύκτα από τα τουρκικά παράλια της Μούγκλα για την Κω, αλλά απωθήθηκαν αποτελεσματικά από τις ελληνικές αρχές...
“Οι Έλληνες άφησαν τους αιτούντες ασύλου να πεθάνουν”, ξεφωνίζει ψευδέστατα τουρκική ιστοσελίδα η οποία μας καταδεικνύει ότι το παιχνίδι για την Άγκυρα θα παιχθεί όπως φαίνεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Τούρκοι λιμενικοί μετά το φιάσκο αναγκάστηκαν να διασώσουν 18 πρόσφυγες που πριν είχαν πλησιάσει τα ελληνικά νησιά από την ακτή της Muğla, αλλά αναχαιτίστηκαν  από το ελληνικό λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό, που εντόπισαν την όλη προσπάθεια.
Οι συνολικά 18 αιτούντες ασύλου κατά τους Τούρκους αποτελούνταν από 7 Παλαιστίνιους, 6 Σύριους και 5 Ιρανούς, τους οποίους υποδέχθηκε το τουρκικό λιμενικό στην Muğla μέσα στην νύχτα.
Οι μετανάστες και πρόσφυγες φέρονται να αναχαιτίστηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή στην περιοχή Ντάτσα (Datça) προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Πληροφορίες και δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η Τουρκία στοχεύει ξεκάθαρα την περιοχή των Δωδεκανήσων μετά τον Έβρο, θέλοντας να προκαλέσει χάος και προβλήματα στην Ελλάδα μεσούσης της πανδημίας.
Είναι γνωστό ότι Τούρκος υπουργός αλλά και αξιωματούχοι του καθεστώτος Ερντογάν, μας απειλούν συνεχώς για προσπάθεια ερευνών και γεωτρήσεων νοτίως της Κρήτης, από τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο παρουσία τουρκικού στολίσκου από πολεμικά πλοία.
Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΘΑ έχει απλώσει” πολεμικά πλοία ενισχύοντας την δύναμη που έχει αναπτύξει η χώρα μας προς αντιμετώπιση του οργανωμένου από τις τουρκικές υπηρεσίες σχεδίου μαζικής απόβασης μεταναστών στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.
Αξιολογώντας μια σειρά από πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να έχει στοχοποιήσει το Καστελόριζο, έχουμε και συγκέντρωση στην περιοχή της Αττάλειας ενός μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου να προωθηθούν εν συνεχεία πιθανόν προς τα Δωδεκάνησα.
Στην περιοχή των νησιωτικών συμπλεγμάτων της ελληνικής περιοχής όμως έχουμε επαγρύπνηση τόσο σε επίπεδο στρατιωτικής επάνδρωσης όσο και σε επίπεδο ναυτικών μέσων.
Μεγάλο μέρος του ελληνικού στόλου βρίσκεται εναλλάξ στην πρώτη γραμμή και μαζί με σκάφη του Λιμενικού Σώματος, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τα πολυάριθμα, κατάφορτα με οικονομικούς μετανάστες, πλοιάρια που ξεκινούν από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.
Πρόκειται για βάρκες, φουσκωτά, ακόμη και καΐκια τα οποία στη συντριπτική πλειονότητα τους και σύμφωνα με τις σχετικές καταγραφές που γίνονται, μεταφέρουν περισσότερα από 18-25 άτομα, κυρίως άνδρες νεαρής ηλικίας με καταγωγή από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Τον Μάρτιο συνολικά και σύμφωνα με στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 1280 μετανάστες. Από αυτούς 851 πέρασαν στη Λέσβο, 415 στη Χίο και 216 στη Σάμο.
Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι Τούρκοι αυτό που ξεκίνησαν στον Έβρο και θα επιχειρήσουν να το επεκτείνουν εκεί που έχουν χαράξει την ΑΟΖ τους, στην περιοχή των Δωδεκανήσων μέχρι νότια της Κρήτης, αλλά θα πρέπει να λογαριάσουν αληθινά τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που “ζυγίζουν βαριά” για τους επιτελείς του ΝΑΤΟ, οι οποίοι σίγουρα κάτι ξέρουν παραπάνω από τους ίδιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου