Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Να σώσουμε τους μετανάστες αλλά χωρίς να πεθάνουμε την χώρα. Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος

epi-dexia-metanastes
Τις τελευταίες ημέρες τα τραγικά περιστατικά βύθισης πλοίων που μετέφεραν παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά όχι μόνο της Ε.Ε. αλλά και των ίδιων των πολιτών. Στο άκουσμα της είδησης της απώλειας 800 ανθρώπων στα ανοιχτά της Λιβύης, η αντίδραση των Κυβερνήσεων του Νότου υπήρξε άμεση. Η Ιταλία μίλησε για την ανάγκη καταδίωξης των δουλεμπόρων. Σωστό. Η Ελλάδα μίλησε για την ανάγκη ναύλωσης ειδικού πλοίου για την μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στα αστικά κέντρα. Λάθος! Και είναι λάθος για δυο λόγους. Η Κυβέρνηση σκοπίμως δεν θέλει να αντικρύσει και τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το ζήτημα δεν είναι μόνο το πώς θα καταφέρουμε να διασώσουμε τους χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος. Ζήτημα αυτονόητο για μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τον Άνθρωπο, όποιος και αν είναι αυτός. Το ζήτημα είναι και το πώς θα αναπτύξουμε μια σταθερή ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης μέσω των θαλασσίων οδών και των χερσαίων συνόρων. Αν σταθούμε μόνο στην μια όψη του νομίσματος, τότε θα δώσουμε το λάθος μήνυμα στους μετανάστες (και φυσικά και στους δουλεμπόρους) ότι «εδώ είμαστε για να σας σώσουμε και στη συνέχεια να σας ναυλώσουμε και ειδικό πλοίο για να φτάσετε στην Αθήνα». Και δεν νομίζω ότι είναι αυτό που θέλουν οι Έλληνες πολίτες…
Αν η Ελληνική Κυβέρνηση επιμείνει μόνο σε πολιτικές διάσωσης και όχι αποτροπής τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε νομιμοποιήσει την παράνομη μετανάστευση μόνο και μόνο για να υπερηφανευόμαστε ότι σώζουμε ανθρώπινες ζωές από τον πνιγμό ενώ την ίδια ώρα δεν θα τους δίνουμε ούτε ένα ευρώ, ούτε μια κουβέρτα για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην πόλη. Είναι ενδεικτικές άλλωστε οι εικόνες εκατοντάδων μεταναστών που φτάνουν κάθε βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά και ψάχνουν να βρουν πού πέφτει η Ομόνοια ενώ τα παγκάκια και οι πλατείες αρχίζουν να γεμίζουν…
Όταν η εκκίνηση μιας πολιτικής δεν είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά η ικανοποίηση των ιδεοληψιών του στενού κομματικού ακροατηρίου, τότε και η πολιτική θα είναι λανθασμένη και κινδυνεύεις ως Κυβέρνηση να γελοιοποιηθείς στα μάτια εκείνων που δεν σε ψήφισαν αλλά που περιμένουν να συμπεριφερθείς ως τέτοια. Και εκείνοι που δεν σε ψήφισαν είναι το 64% των Ελλήνων. Μην το ξεχνάμε αυτό.
Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε ένα εθνικό σχέδιο μεταναστευτικών ροών. Αν βασιστεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περι ανοικτών συνόρων, αυτόματης απόδοσης ασύλου και άλλα τέτοια ανόητα ιδεολογήματα, τότε «ζήτω που καήκαμε». Όχι μόνο θα γίνουμε μαγνήτης παράνομης μετανάστευσης αλλά θα καλούμαστε να σώσουμε ανήμπορους ανθρώπους χωρίς τα κατάλληλα μέσα, τις δομές φιλοξενίας και τα χρήματα για την περίθαλψη τους. Θα έχουμε δημιουργήσει μια ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει όχι στα χέρια των Ευρωπαίων, αλλά στα δικά μας χέρια.
Οφείλουμε άμεσα τόσο στη Σύνοδο Κορυφής για την Μετανάστευση όσο και στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. να καταστήσουμε σαφές ότι καθήκον της Ευρώπης δεν είναι μόνο η επίδειξη φιλανθρωπικής ευαισθησίας αλλά και η ασφάλεια των πολιτών και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο μέσω ενίσχυσης των όρων διάσωσης και φιλοξενίας αλλά κυρίως μέσω της προειδοποίησης ότι η Ευρώπη έχει αυστηρούς κανόνες εισόδου και παραμονής μεταναστών. Καμία περίπτωση δυτικής ευημερούσας χώρας δεν υπάρχει άλλωστε που το μεταναστευτικό της μοντέλο δεν βασίστηκε σε έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Αν υπάρχει, τότε με χαρά να το συζητήσουμε.
Υγ. Η Χρυσή Αυγή καιροφυλακτεί κ. Βούτση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου