Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τρεις μήνες παρακολουθώ «κλόουν» της κακιάς συμφοράς…



0cf9d98e6f563af23b35ec7936023fc9_L

Εδώ και τρεις μήνες έχω την αίσθηση κάποιες στιγμές, ότι  με έχουν βάλει με το ζόρι να παρακολουθώ διάφορους πολιτικούς «κλόουν» και «ζογκλέρ» σε ένα «τσίρκο» της κακιάς συμφοράς. Και το θέμα είναι ότι τα «αστεία» που κάνουν προκαλούν θλίψη αντί για χαρά και τα «ακροβατικά» είναι επικίνδυνα για τους θεατές. Αφήνω στην άκρη τις χαοτικές δηλώσεις υπουργών και στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , γιατί πλέον εθιστήκαμε ως κοινωνία στην απόλυτη σύγχυση και παράνοια. Στην ευτέλεια με τους οβελίες στα
στρατόπεδα και τα τσάμικα στις παρελάσεις.
Στο μόνο που ελπίζω είναι στη λογική του πρωθυπουργού και του στενού «πυρήνα» του, αλλά και στην επικράτηση των ψύχραιμων απόψεων στο ευρωπαικό ιερατείο. Κατά τα άλλα αφήνω τον χρόνο να αποδείξει την αλήθεια, με βάση «το παράδοξο της γάτας του Σρέντιγκερ«. Υπενθυμίζω ότι το 1935 ο Αυστριακός φυσικός ΄Ερβιν Σρέντιγκερ, επινόησε το περίφημο νοητικό πείραμα με τη γάτα.
Μιά γάτα είναι παγιδευμένη σε ένα κουτί μαζί με κάτι θανάσιμο. Υπάρχει 50% πιθανότητα η γάτα να είναι νεκρή, αλλά μέχρι να ανοίξει το κουτί, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις αν είναι νεκρή ή όχι. Έτσι η κβαντική φυσική «λέει» ότι προτού ανοίξεις το κουτί, η γάτα δεν είναι ούτε ζωντανή ούτε νεκρή. Είναι και τα δύο! Και αφού ανοίξεις το κουτί επέρχεται η ισχύς της πραγματικότητας. Διαπιστώνεις αν η γάτα είναι ζωντανή ή νεκρή.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τη χώρα μας. Με την ελληνική οικονομία. Είναι εγκλωβισμένη σε ένα κουτί με το τερατώδες χρέος. Άρα δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Είναι νεκροζώντανη. Δηλαδή ζόμπι, όπως στις  ταινίες τρόμου. Έως την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανοίξει το κουτί.
Τότε θα μάθουμε την αλήθεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου