Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αυστρία: Τέλος στο Ισλαμικό κέντρο

Moschee Wien
 Το κοινοβούλιο της Αυστρίας υιοθέτησε νόμο που ρυθμίζει τη λειτουργία των μουσουλμανικών οργανώσεων στη χώρα, επιφυλάσσοντας μεταχείριση που δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη θρησκευτική κοινότητα.
Ο «νόμος για το ισλάμ» απαγορεύει τη χρηματοδότηση οργανώσεων από το εξωτερικό και απαιτεί από κάθε ομάδα που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους να χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη, γερμανική μετάφραση του Κορανίου.
«Θέλουμε ένα ισλάμ αυστριακού τύπου και όχι ένα στο οποίο θα υπερισχύουν άλλες χώρες» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο
28χρονος συντηρητικός υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Η αυστριακή κυβέρνηση προειδοποιεί ότι αυξάνεται η επιρροή του ακραίου ισλάμ στη χώρα και περίπου 170 άνθρωποι έχουν φύγει από την Αυστρία για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο μεγαλύτερος ισλαμικός οργανισμός της Αυστρίας, ο IGGiΟ, αποδέχθηκε τον νόμο, όμως η νεολαία του τάχθηκε εναντίον του νομοσχεδίου, όπως και η χρηματοδοτούμενη από την Άγκυρα Τουρκική- Ισλαμική Ένωση στην Αυστρία (ATIB), η οποία διαχειρίζεται πολλά τεμένη και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Ο Μεχμέτ Γκορμέζ, επικεφαλής της Κρατικής Διεύθυνσης, δήλωσε πριν υιοθετηθεί ο νόμος ότι «με αυτό το νομοσχέδιο οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Αυστρία πηγαίνουν πίσω εκατό χρόνια».
500.000 μουσουλμάνοι ζουν στην Αυστρία και στην πλειονότητά τους είναι οικογένειες Τούρκων μεταναστών. Πολλοί από τους ιμάμηδες στέλνονται στη χώρα και χρηματοδοτούνται από την Κρατική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελαρίου, στην εφημερίδα Der Standard, «Το κέντρο δεν πληροί τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε, όπως είναι τα βασικά ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Η απόφαση για την απομάκρυνση του Ισλαμικού Κέντρου από την Αυστρία, ήρθε πιο έντονα στο προσκήνιο μετά τις τρομοκρατικές δράσεις των ισλαμιστών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου