Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η στρατηγική της ενέργειας


Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Η ανακάλυψη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα δεν θα είναι επαρκής για το μέλλον αν δεν υπάρξει στρατηγική της ενέργειας σε εθνικό επίπεδο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια εποχή που να αφορά μόνο στις γεωτρήσεις, θα πρέπει αυτές να εντάσσονται μέσα σ’ ένα πλαίσιο στρατηγικής ανάπτυξης και ανάκαμψης, για να λειτουργήσουν καταλυτικά για την εξέλιξη και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Η στρατηγική και η ενέργεια είναι θεμελιακοί πυλώνες ύπαρξης, αλλά πρέπει και να συνδυαστούν αν θέλουμε αποτελεσματικότητα.
Έχουμε ανάγκη και από τη στρατηγική της ενέργειας και την
ενέργεια της στρατηγικής, για να υλοποιήσουμε σε πρακτικό επίπεδο το εθνικό όραμα του λαού της θάλασσας. Κατά συνέπεια πρέπει να εξετάσουμε και τις απαραίτητες τεχνικές υποδομές, γιατί η υποστήριξη της ελληνικής ΑΟΖ, θα γίνει και μ’ αυτόν τον τρόπο που ανήκει στο στρατηγικό μείγμα της όλης υπόθεσης.
Το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ δεν είναι μια τοπική μόδα και θα αλλάξει όλο το μέλλον μας κι όχι μόνο στην ενέργεια. Οι θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από αυτή είναι ακόμα μη εκτιμήσιμες, λόγω μεγέθους. Πολλοί από τους πολιτικούς παράγοντες δεν έχουν καταλάβει ακόμα και τώρα τη σημασία της και την αξία της. Η ελληνική ΑΟΖ σε συνδυασμό με τη στρατηγική ενέργειας θα είναι η αιχμή του δόρατος για την Ελλάδα του μέλλοντος.
Έτσι σε όλες τις βαθμίδες τις τεχνικές και τις επιστημονικές, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε έτσι ώστε να καθοδηγήσουμε με τον πρέποντα τρόπο τους νέους για να συμβάλουν και αυτοί στην εξέλιξη της πατρίδας μέσω του έργου που θα παράγουν σε αυτόν τον τομέα.
Η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι ένας στόχος, αλλά η αρχή της καινοτομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου