Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Σκοπιανό : Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μειοδοτική και ανεφάρμοστη


Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης
Σημείωση: Η παρούσα επιστολή στάλθηκε προς τον Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους τους βουλευτές και τους αρχηγού των κομμάτων

Πιστεύω ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα έχετε πλέον όλοι πειστεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μειοδοτική σε βάρος του έθνους μας, και πρακτικά ανεφάρμοστη.
Όπως σας έχω επισημάνει επανειλημμένα στο παρελθόν όλο το κακό προέρχεται από την ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
Δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση από την κακή βάση που είχε τεθεί στη διάσκεψη του Βουκουρεστίου, ότι δηλαδή το όνομα του κράτους μπορούσε να είναι μία σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο μακεδονία με
ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, πράγμα που όπως θα αναλύσω στη συνέχεια είναι τραγικό λάθος. Υπεύθυνη για την κακή αυτή βάση ήταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία πάντως είχε τη σωφροσύνη να επιμείνει στην εφαρμογή της ονομασίας αυτής για όλες τις χρήσεις (το περίφημο erga omnes), και προφανώς και για τη γλώσσα και για την εθνικότητα και για την ταυτότητα των κατοίκων και των προϊόντων  της χώρας αυτής, πράγμα που δεν δέχονταν τα Σκόπια,  και έτσι η τότε συμφωνία ναυάγησε.
Η μεγάλη ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης έγκειται, αφενός στο γεγονός,  ότι αντί να ξεκινήσει το θέμα της ονομασίας του κράτους αυτού από μηδενική βάση, την ξεκίνησε από την κακή βάση της συμφωνίας αυτής, θεωρώντας, προφανώς από υστεροβουλία, ότι έτσι θα μπορούσε να καταλογίσει όλες τις υποχωρήσεις που ήθελε να κάνει στη ΝΔ, και αφετέρου επειδή δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε στο ελάχιστο τις υπάρχουσες σήμερα συνθήκες, οι οποίες εξανάγκαζαν τα Σκόπια  να εγκαταλείψουν τις ανιστόρητες και αλυτρωτικές θέσεις τους και να κάνουν τις αναγκαίες παραχωρήσεις ώστε η συμφωνία να είναι δίκαιη και βιώσιμη.
Όπως είπα και στην αρχή η συμφωνία που υπογράφηκε είναι μειοδοτική, στα όρια του προδοτική, για τη χώρα μας, αλλά και ανεφάρμοστη ,  γιατί οι γείτονές μας , τουλάχιστον οι ηγεσίες τους, όπως απεδείχθη και με την προσωρινή ονομασία της FYROM, είναι παντελώς κακόπιστοι και στρεψόδικοι, και προφανώς δεν θα σεβαστούν τη συμφωνία και θα την καταστρατηγούν στην πράξη, όπου θα χρησιμοποιούν μόνο τον όρο Μακεδονία, πράγμα που κάνουν ήδη προκλητικά και μάλιστα πριν την κύρωση της από τις δύο χώρες. Αυτό επαυξάνει την ήδη τεράστια ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, γιατί, ενώ βλέπει όλα αυτά επιμένει να κυρώσει τη συμφωνία αυτή. Δεν γνωρίζω βέβαια εάν η επιμονή της αυτή οφείλεται, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, στην υπόγεια συναλλαγή που έχει κάνει με τις ξένες δυνάμεις,  που  επιθυμούν πάση θυσία την ύπαρξη κάποιας συμφωνίας,  με αντάλλαγμα οικονομικές παραχωρήσεις προς τη χώρα μας, όπως η αναστολή της μείωσης των συντάξεων,  η απλά στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες της.
Σε κάθε περίπτωση πάντως , κατά την προσωπική μου άποψη, η κύρωση της συμφωνίας αυτής εκ μέρους μας, αποτελεί σαφή προδοσία σε βάρος του έθνους μας, οι συνέπειες της οποίας μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές της μικρασιατικής καταστροφής.
Και επειδή έχω ως αρχή να μην κάνω ποτέ κριτική χωρίς προτάσεις, θεωρώ ότι το σκοπιανό θέμα μπορεί να λυθεί κατά τρόπο δίκαιο και αποδεκτό και από τους δύο λαούς, αρκεί να ευρεθεί η κατάλληλη ονομασία για το κράτος  των Σκοπίων, και η ονομασία αυτή και τα παράγωγά της να χρησιμοποιούνται για όλες τις χρήσεις.
Κατ’ αρχήν η ονομασία με  μόνο γεωγραφικό προσδιορισμό είναι τεράστιο λάθος, γιατί υποδηλώνει ότι πρόκειται για δύο κράτη που κατοικούνται ή κατοικούνταν κάποτε  από τον ίδιο λαό ή τουλάχιστον από συγγενείς λαούς και για διάφορους λόγους χωρίστηκαν, και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να επανενωθούν ( π.χ. Νότια – Βόρεια Κορέα, Δυτική – Ανατολική Γερμανία, Ιρλανδία – Βόρεια Ιρλανδία, Νότιο  – Βόρειο Βετνάμ κ.λ.π.), πράγμα που δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση και θα δημιουργήσει προβλήματα και διεκδικήσεις στο μέλλον. Πέραν τούτου η Μακεδονία μας θα πρέπει να ονομάζεται στο εξής Νότια Μακεδονία , κατ’ αντιδιαστολή προς το Βόρεια Μακεδονία των Σκοπίων, και ο σκέτος όρος Μακεδονία θα παραπέμπει περισσότερο στα Σκόπια, που είναι αυτοτελές κράτος,  παρά στη δική μας Μακεδονία που είναι περιοχή της Ελλάδας !!! Είναι προφανείς οι καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό για τη Μακεδονία μας και η αφροσύνη όσων πρότειναν την ονομασία αυτή, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης που την υιοθέτησε.
Όπως επίσης σας έχω επισημάνει και στο παρελθόν, μία κατάλληλη  ονομασία πρέπει να αποτελεί μία αδιαίρετη και αδιάσπαστη λέξη, που το δεύτερο συνθετικό της θα είναι το «μακεδονία», το δε πρώτο συνθετικό θα είναι ένας εθνολογικός ή ιστορικός προσδιορισμός, ο οποίος δεν θα μπορεί να απομονωθεί και να σταθεί από μόνος του χωρίς τον δεύτερο όρο, και θα διαχωρίζει πλήρως εθνολογικά, ιστορικά, γεωγραφικά και γλωσσικά την Ελληνική Μακεδονία, από το σκοπιανό κράτος. Στη συμφωνία θα πρέπει να προβλέπεται ότι η αυτοτελής χρήση του όρου «μακεδονία» από οποιονδήποτε θα παραπέμπει μονοσήμαντα στην Ελληνική Μακεδονία.
Μία τέτοια λέξη θα μπορούσε να είναι το «Σλαβομακεδονία», εάν δεν υπήρχε το γεγονός ότι σημαντικό μέρος των κατοίκων των Σκοπίων δεν είναι σλάβοι αλλά αλβανοί.
Κατόπιν τούτου έχω προτείνει γενικά αλλά και προς εσάς ειδικότερα, την  ονομασία «Γιουγκομακεδονία», η οποία απεικονίζει ρεαλιστικά τόσο την προέλευση όσο και την ταυτότητα και τη γεωγραφική περιοχή του κράτους αυτού και θα τονίζεται ότι το πρόθεμα Γιουγκο  αναφέρεται στην πρώην Γιουγκοσλαβία και όχι στη σημασία της λέξης Γιουγκο στη σέρβικη γλώσσα
Η ονομασία αυτή έχει τα εξής πλεονεκτήματα :
α) Ανταποκρίνεται πλήρως στη δημιουργία του κράτους αυτού που αποτελεί προϊόν της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
β) Είναι στην ουσία ταυτόσημο με την επίσημη και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία που έχει μέχρι τώρα το κράτος αυτό, ως FYROM, και επομένως κανένας δεν μπορεί να έχει αντίρρηση για την ονομασία που προτείνω.
γ) Καθορίζει πλήρως τα γεωγραφικά όρια,  (όπως ίσχυαν στην πρώην Μακεδονία της Γιουγκοσλαβίας), την ταυτότητα των κατοίκων, την ιθαγένεια, τη γλώσσα, την προέλευση και την ιστορία,   και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά του κράτους αυτού.
δ) Είναι οικεία στους κατοίκους της αφού αυτοί μέχρι πρότινος ονομάζονταν Γιουγκοσλάβοι, και επί πλέον ανταποκρίνεται στην ταυτότητα και των δύο κύριων εθνοτήτων (σλάβων και αλβανών), που την κατοικούν και επομένως συμβάλλει στη βιωσιμότητα του κράτους αυτού.
ε) Θεωρώ ότι η ονομασία αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή με δημοψήφισμα και από τους δύο λαούς, πράγμα που δεν συμβαίνει με την ονομασία που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία είναι αντίθετοι και οι δύο λαοί.
στ) Από την ονομασία αυτή μπορούν εύκολα να παραχθούν όλοι οι προσδιορισμοί που αφορούν στο λαό, τη γλώσσα και τα προϊόντα ων Σκοπίων (γιουγκομακεδόνες, γιουγκομακεδονική γλώσσα, γιουγκομακεδονικά προϊόντα κλπ.), και μάλιστα θα υπάρχει αυτόματη διάκριση από τα αντίστοιχα Ελληνικά τα οποία θα χαρακτηρίζονται απλά ως μακεδονικά, ενώ ο σκέτος όρος μακεδονία θα παραπέμπει μονοσήμαντα στην Ελληνική Μακεδονία.
ζ) Με την κατάλληλη διαφώτιση εκ μέρους μας προς τα υπόλοιπα έθνη που έχουν παραπλανηθεί μέχρι τώρα και ονομάζουν το κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία θα αποκατασταθεί η πραγματικότητα και για τα δύο κράτη και θα κατανοήσουν όλοι την πλάνη στην οποία είχαν περιπέσει μέχρι τώρα.
Εάν παρά ταύτα τα Σκόπια δεν αποδεχθούν την ονομασία αυτή η δεν προτείνουν κάποια άλλη με παρόμοια χαρακτηριστικά, τότε η κατάσταση θα παραμείνει ως είχε, πράγμα που καθόλου δεν ενοχλούσε την Ελλάδα και δεν είχε κανένα λόγο να επείγεται ή να πρωτοστατεί στην επίλυση του θέματος αυτού, αφού χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν μέλη ούτε του ΝΑΤΟ ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ενώ η αναγνώρισή τους από άλλα κράτη ως Μακεδονία καμία πρακτική αξία δεν είχε και θα μπορεί να διορθωθεί με την κατάλληλη διαφώτιση των κρατών εκ μέρους μας.
Κατόπιν των ανωτέρω κάνω έκκληση προς όλους σας, να μην συνεργήσετε κατά οποιοδήποτε τρόπο, στην κύρωση της συμφωνίας αυτής εκ μέρους της χώρας μας, γιατί διαφορετικά αναλαμβάνετε τεράστιες εθνικές  και ιστορικές ευθύνες.
Ειδικότερα απευθύνομαι στον εξοχότατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος , με το κύρος του, τις γνώσεις του και τη μέχρι τώρα στάση του δείχνει ότι έχει αντιληφθεί πλήρως και διακηρύξει το λανθασμένο της συμφωνίας,,  και παρά τα περιορισμένα όντως όρια των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του, μπορεί να επηρεάσει την Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει αμέσως τις διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας αυτής. Προσωπικά πιστεύω ότι οι τραγικές συνέπειες που θα έχει για το έθνος η συμφωνία αυτή, δεν θα απέκλειαν και το γεγονός να αποφασίσει ακόμα και να παραιτηθεί για το καλό της πατρίδας.
Ιδιαίτερα όμως απευθύνομαι στους βουλευτές και μάλιστα εκείνους που δεν ανήκουν  στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ή προσχώρησαν εκ των υστέρων σ’ αυτό ή ανεξαρτητοποιήθηκαν  και τους επισημαίνω ότι, πέραν των άλλων, η ψήφιση της συμφωνίας εκ μέρους των αποτελεί προδοσία όχι μόνο έναντι του έθνους αλλά και έναντι των ψηφοφόρων που τους ψήφισαν, γιατί με άλλα κόμματα ψηφίστηκαν και εξελέγησαν από τον Ελληνικό λαό, και όχι για να τον προδώσουν. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνω και το κόμμα του Ποταμιού, το οποίο στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν ανέφερε ότι θα συναινούσε σε μία τέτοια ονομασία των Σκοπίων.
 Όσο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους επισημαίνω ότι, πέραν της νομικής αμφισβήτησης του κύρους της συμφωνίας που υπέγραψαν,  δεν έχουν καμία λαϊκή εξουσιοδότηση ή αντιπροσώπευση να ψηφίσουν τη συμφωνία αυτή, γιατί πουθενά στα προεκλογικά του προγράμματα δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο, αλλά και γιατί γνωρίζουν καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι αντίθετη με αυτήν, εάν δε αμφισβητούν το γεγονός αυτό δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στον ίδιο το λαό με το μόνο γνήσιο δημοκρατικό μέσο, δηλαδή το δημοψήφισμα και τους τονίζω ότι οι ηγεσίες των Σκοπίων είχαν τουλάχιστον την ευαισθησία να ζητήσουν την έγκριση, (η οποία σημειωτέον δεν τους δόθηκε),  του λαού τους για τη συμφωνία, έστω και αν τελικά αγνόησαν τη θέλησή του.
Τέλος και κυριότερα, απευθυνόμενος προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμώ να τονίσω ότι είναι λάθος να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών με μόνο θέμα τη συμφωνία αυτή,  και το σωστό είναι να ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό, αποσυνδέοντας το από τις πρόωρες εκλογές, γιατί η βαρύτητά του υπερβαίνει οποιοδήποτε άλλο θέμα, ενώ γνωρίζει ότι οι εκλογές είναι θέμα του Πρωθυπουργού και δεν μπορεί να τις εκβιάσει. Θεωρώ επίσης ως λάθος του να μην αναγνωρίζει ότι η ονομασία Βόρεια Μακεδονία που είχε προταθεί στο παρελθόν από αυτό, όπως εξήγησα παραπάνω,  ήταν μέγα σφάλμα, το οποίο ευτυχώς τότε δεν υιοθετήθηκε λόγω της αλαζονείας των Σκοπίων και της άρνησής τους να αποδεχθούν τον όρο αυτό για όλες τις χρήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να προτείνει μία ονομασία για το κράτος αυτό, ενώ η διακήρυξή του ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία δεν καλύπτει επαρκώς το θέμα, και, (συγνώμη για την έκφραση) , αποτελεί τζάμπα μαγκιά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το σωστό είναι να διακηρύξει ότι όχι απλώς δεν θα την ψηφίσει αλλά ότι δεν θα την αναγνωρίσει ποτέ και ότι θα την ακυρώσει μα κάθε τρόπο, αρχίζοντας μάλιστα από τώρα την προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων διεθνών οργάνων, και ενημερώνοντας τον ΟΗΕ και όλα τα έθνη. Έχω δε την πεποίθηση ότι η ονομασία που προτείνω μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό, γιατί θα του δοθεί έτσι η ευκαιρία να επανορθώσει και διεθνώς αυτό που έχει επικρατήσει, να θεωρείται δηλαδή από πολλά  κράτη και τους κατοίκους των ότι ο όρος Μακεδονία αφορά τα Σκόπια.
Κλείνοντας την έκκληση αυτή θέλω να τονίσω ότι αποτελεί μέγα μειονέκτημα της δημοκρατίας να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν κατά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο και επίσημο τρόπο ανεξάρτητοι πολίτες όπως εγώ, και ελπίζω έστω και με την επιστολή αυτή να έχω κάποιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου