Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

«Μαγειρεύουν» συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ -Αμηχανία στην Αθήνα για τα περί «Μακεδονίας»

Με αμηχανία παρακολουθεί η Αθήνα τις συνεχείς δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «Μακεδονίας» και «μακεδονικού λαού».
Η κυβέρνηση όπως έδειξε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, «κατανοεί» μεν την ανάγκη Ζάεφ αλλά και το «τυπικό« δικαίωμα να αποκαλεί «Μακεδονία» την χώρα του.
Αλλωστε και ο ΥΠΕΞ της γείτονος, Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η χώρα του νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μέχρι να κυρώσει η ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” θα γίνει το συνταγματικό όνομα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Αλλωστε, ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί στις αναρτήσεις του στο Twitter να κάνει λόγο για «Μακεδονία».

Ωστόσο, η Αθήνα, αντιλαμβάνεται και τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή κάτι τέτοιο.

Οι δύο εισηγήσεις στον Τσίπρα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο ειδών σκέψεις στο μέγαρο Μαξίμου:

  • Η μία είναι να συναντηθεί με τον Ζάεφ με αφορμή κάποια συνεύρεσή τους οσονούπω σε κάποιο διεθνές φόρουμ και να θέσει το θέμα στον ομόλογό του. Να διευκρινίσει δηλαδή τα αρνητικά αντανακλαστικά που ενεργοποιούνται στην Ελλάδα κάθε φορά που χρησιμοποιεί σκέτο τον όρο «Μακεδονία» αντί του «Βόρεια Μακεδονία» όπως προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες και κυρώθηκε από τα κοινοβούλια των δύο χωρών. Ενας πιθανός τόπος συνάντησης ίσως είναι η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στα μέσα Φεβρουαρίου, αν και ακόμη δεν έχει κλείσει η συμμετοχή Τσίπρα σε αυτή.
  • Ωστόσο, η δεύτερη και πιο ισχυρή γραμμή εισήγησης στον Ελληνα πρωθυπουργό, είναι να μην υπάρξει καμία συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο ορατό μέλλον. Ο λόγος προφανής: Να «ξεχαστεί» κατά το δυνατόν ο όποιος αρνητικός συνειρμός, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του Μαξίμου άλλωστε την επομένη της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. «Δεν είναι ώρα τώρα, να χαριεντίζεται ο Τσίπρας με τον Ζάεφ έλεγε έμπειρος κοινοβουλευτικός αποτυπώνοντας ανάγλυφα το κλίμα.

Μαξίμου: Δεν έχει κλειδώσει καμία συνάντηση

«Δεν έχει κλειδώσει καμία συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ» ανέφεραν μέσω διαρροής κυβερνητικές πηγές αργά το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να μην συνεχιστεί η σεναριολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου