Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Έχουμε πλήρη ισχύ να προβάλλουμε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ


«Η Συμφωνία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του περιοδικού Economist

Την πεποίθησή του ότι η Συνθήκη των Πρεσπών που ψηφίστηκε σήμερα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο του περιοδικού Economist με τον αρχισυντάκτη Ντάνιελ Κλάιν, πρόσθεσε όμως ότι "δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες".

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην Βουλή εξήγησε την κρισιμότητα της σημερινής ψηφοφορίας καθώς "εφόσον επικυρωθεί μία συνθήκη λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει".

Διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειωθεί η ζημιά που προκαλείται στην χώρα ενώ έστειλε το μήνυμα ότι "δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην Συμφωνία και στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Εμείς έχουμε πλήρη ισχύ να προβάλλουμε βέτο υπέρ των συμφερόντων μας εφόσον δεν εξυπηρετούνται κατά την ενταξιακή διαδικασία".

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "τώρα το κοινοβούλιο λειτουργεί με δύο ad hoc πλειοψηφίες, μία που έδωσε στον κ. Τσίπρα την ψήφο εμπιστοσύνης και μία που ψήφισε την Συνθήκη των Πρεσπών. Αυτό δημιουργεί αστάθεια, είναι μία κυβέρνηση ευάλωτη. Υπάρχουν ζητήματα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και γι αυτό θα πρέπει να γίνουν εκλογές. Η κατάσταση που επικρατεί τώρα είναι επιζήμια για τους θεσμούς, για την οικονομία και για την χώρα".

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι είναι μία συμφωνία που προσφέρθηκε στην Ελλάδα το 2008 και την απέρριψε λόγω της εθνότητας και της γλώσσας και είναι μία συμφωνία στην οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όσο για τις θέσεις των ευρωπαίων εταίρων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "καταλαβαίνω τις θέσεις των ευρωπαίων εταίρων αλλά εγώ επιμένω για το καλό της χώρας μου".

Ερωτηθείς για τις εθνικές εκλογές είπε ότι είναι πολύ πιθανόν να γίνουν το Μάιο. "Θα είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Τσίπρα να μην κάνει εκλογές το Μάιο" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα είναι καλό για την χώρα καθώς δεν λύνονται τα προβλήματα με μία ψήφο εμπιστοσύνης... Επιπλέον σημείωσε ότι οι επενδυτές θέλουν ένα καθαρό τοπίο.



Σε ερώτηση για το ποιές είναι οι τρεις βασικές του προτεραιότητες απάντησε ότι είναι η οικονομία, η παιδεία και η ασφάλεια των πολιτών.

Η οικονομία είναι και το βασικό θέμα που θα κυριαρχήσει στις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές οπτικές και εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε ανάπτυξη, έγινε ζημιά τους πρώτους έξι μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χάθηκαν ευκαιρίες ενώ η Ελλάδα ακόμη δεν μπορεί να βγει στις αγορές. "Εμείς θέλουμε τη μείωση της φορολογίας, εκλογίκευση των δημοσίων δαπανών και ανάπτυξη μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας". Πρόσθεσε ακόμη ότι θα επιστρέψει ό, τι πλεόνασμα υπάρχει στην πραγματική οικονομία και υποστήριξε ότι υπάρχει περιθώριο για να μειωθεί η φορολογία σε εύλογα επίπεδα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του θα μειωθεί κατά 30% ο φόρος στην ακίνητη περιουσία και κατά 20% η εταιρική φορολόγηση και τα μερίσματα. Σημείωσε ακόμη ότι δεν επαφίεται μόνο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά περιμένει να γίνουν επενδύσεις και από εγχώρια κεφάλαια και πρόσθεσε ότι "χρειάζεται μία νέα συμφωνία με τον επιχειρηματικό κόσμο και μπορούμε να την κάνουμε".

Η δεύτερη προτεραιότητά του είπε είναι η δημόσια εκπαίδευση "στην οποία θα κάνουμε μία μεγάλη μεταρρύθμιση από την προσχολική ηλικία μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση". Μίλησε για ανεξαρτητοποίηση των Πανεπιστημίων που τώρα δεσμεύονται από το υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε ότι "θα ήθελα να κάνω την εκπαίδευση μία μεγάλη βιομηχανία και να την ανοίξουμε και στους ιδιώτες επενδυτές δίχως να υποκαταστήσει την δημόσια".

Τρίτη προτεραιότητά του είπε είναι τα θέματα νόμου και τάξης με στόχο να αισθάνονται οι άνθρωποι ασφάλεια στις γειτονιές που ζούνε. Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας και αυτό είναι απαράδεκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου