Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Θάνος Πλεύρης στο ΘΕΜΑ 104,6: O «Σαράφης» ακουγόταν σαν να είχε πιει ήλιο - Πήραμε όμως απαντήσεις

thanos-plevris

Ο βουλευτής της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι η κατάθεση διήρκησε οκτώμισι ώρες και ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός ως προς το πώς έγινε αυτή η διαδικασία

Τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, περιέγραψε μιλώντας το ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής αυτής Θάνος Πλεύρης.

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι η κατάθεση διήρκησε οκτώμισι ώρες και ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός ως προς το πώς έγινε αυτή η διαδικασία.

«Υπήρχε ένα  μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων, ο χώρος αρκετά μικρός, το τραπέζι μάλιστα κάλυπτε όλο το χώρο» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης με συνέχισε: «Υπήρχε μία Τηλεόραση και αρκετά μεγάλη οθόνη, αλλά ο μάρτυρας δεν ήθελε οπτική επαφή ούτε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Υπήρχαν όμως δύο μεγάλα μεγάφωνα, σαν αυτά του στέρεο που λέμε, για να θυμηθούμε τα παλιά, απ’ όπου ακουγόταν η φωνή του καθαρά, αν και αλλοιωμένη. Πώς είναι όταν πίνεις ήλιο και κάνεις τη φωνή σου μετά, είχε, να το πώς χαριτολογώντας, ένα τέτοιο έντονο χαρακτηριστικό» αποκάλυψε ο κ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «και ο μάρτυρας μας άκουγε καθαρά, δεν υπήρχε κάποια καθυστέρηση, ανάμεσα σε ερωτήσεις και απαντήσεις, ίσως μόνο πέντε έξι δευτερολέπτων» και εξέφρασε την άποψη ότι έτσι «απλώς χανόταν η αμεσότητα της επαφής, όταν τον άλλο τον έχεις μπροστά, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα να πάρουμε απαντήσεις». Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία πρωτόγνωρη, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος εξέτασε «μια χαρά τον μάρτυρα».

Όσο για την ουσία, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση (του Γιάννη Πρετεντέρη) αν τα όσα κατέθεσε χτες ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» είχαν απόκλιση από όσα είχε καταθέσει στην επιτροπή ο μάρτυς Φιλίστωρας Δεσταμπασίδης, σημείωσε πως υπήρξε ξεκάθαρη απόκλιση και δήλωσε πως ο «Σαράφης» είχε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση σε όλες τις ερωτήσεις ότι «δεν έχει γνώση που ότι χρήματα έφτασαν κάπου. Η γνώση του περιορίζεται στο σημείο ότι βάση πραγμάτων που έβλεπε, πιθανολογεί να συνέβη αυτό, ήταν μία ξεκάθαρη θέση που ο άνθρωπος σε όλη τη διάρκεια (της κατάθεσης) υποστήριζε». «Βάσει στοιχείων που έβλεπα πιθανολογώ» αυτή είναι η βασική αρχή της κατάθεσής του, είπε ο κ. Πλεύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου