Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

H KATΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ! Ραγδαία αύξηση των “αιτούντων άσυλο”-Έρχονται και από Λατινική Αμερική εκτός από Ασία -Αφρική…


Διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των λεγόμενων “αιτούντων άσυλο” που φτάνει νόμιμα στην Ευρώπη

Ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται περισσότερο από χώρες με συμφωνίες ταξιδιών χωρίς θεώρηση , κυρίως από τη Λατινική Αμερική, παρά αυτών που εισέρχονται χωρίς άδεια, δήλωσε την Τετάρτη η υπηρεσία της ΕΕ για το άσυλο.

Περισσότεροι από 714.000 άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για άσυλο ή κάποια μορφή διεθνούς προστασίας στην Ευρώπη το περασμένο έτος, 13% αύξηση από το 2018, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο ή EASO στην τελευταία έκθεσή του για την εξέλιξη του ασύλου το 2019. “Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που υποβάλλονται από αιτούντες οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης(βιζα) κατά την είσοδό τους στον χώρο της Σένγκεν”, ανέφερε ο οργανισμός, αναφερόμενος στον χώρο ελεύθερου διαβατηρίου που περιλαμβάνει 22 κράτη μέλη της ΕΕ συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν , την Νορβηγία και την Ελβετία.
Οι αιτούντες χωρίς visa προέρχονταν κυρίως από τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα. Εκ Βενεζουέλας υποβλήθησαν 45.000 αιτήσεις, δύο φορές περισσότερες από αυτές του 2018.Οι χώρες της ΕΕ χορηγούν συχνά άσυλο σε ανθρώπους που φεύγουν από τις χώρες καταγωγής τους με φόβο για τη ζωή τους ή για δίωξη εκεί. Οι άνθρωποι που έρχονται σε αναζήτηση εργασίας και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης απαγορεύονται συνήθως να παραμείνουν.
Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα προκάλεσε μαζική έξοδο στα μέσα του 2015. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, συνολικά 2,3 εκατομμύρια έχουν φύγει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια. Οι οργανισμοί για τους πρόσφυγες προβλέπουν ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη χώρα τους θα μπορούσε να φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του 2020. πέραν των εκτιμώμενων 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη Συρία από το 2011.
Ο EASO δήλωσε ότι οι Κολομβιανοί κατέθεσαν τρεις φορές περισσότερες αιτήσεις πέρυσι σε σχέση με το 2018. Ο αριθμός αιτήσεων που κατέθεσαν οι άνθρωποι από το Ελ Σαλβαδόρ διπλασιάστηκε. Οι αιτούντες άσυλο από την Ονδούρα, τη Νικαράγουα και το Περού κατέθεσαν περισσότερες από 6.000 αιτήσεις, τουλάχιστον διπλασιασμό σε αριθμό για ένα χρόνο. Περίπου το 85% των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη Βενεζουέλα παραμένουν στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Η Κολομβία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών – περίπου 1.4 εκατομμύρια εκ Βενεζουέλας – ενώ στο Περού έχουν καταφύγει περίπου 860.000, αυξάνοντας την πίεση στις χώρες αυτές. Η Ισπανία είναι συχνά προορισμός για τους κατοίκους της περιοχής. Ο αριθμός των ανθρώπων που γεννήθηκαν στη Βενεζουέλα και ζουν στην Ισπανία αυξήθηκε από 165.000 το 2015 σε 255.000 σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας.

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου