Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! ΚΕΡΔΑΤΕ Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τα περί σκευωρίας καταρρίπτονται συντριπτικά

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Η Κελέση κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τον Παπαγγελόπουλο

Από την άλλη, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως «τα περί δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis που επικαλούνται ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, καταρρίπτονται συντριπτικά μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος».

Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές: «Μετά τις ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη οι οποίες δεν είχαν καμία τύχη, η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση έδωσε σήμερα την χαριστική βολή, εμμένοντας στις αρχικές καταθέσεις της στην εισαγγελία διαφθοράς, με τις οποίες δίνει ονόματα πολιτικών για χρηματισμό και ξεκαθαρίζει ότι ότι δεν γνωρίζει κατ΄ουδένα τρόπο τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Κατά της πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με πληροφορίες, η Αικατερίνη Κελέση ανάφερε μεταξύ άλλων ότι:

  • Όσα κατέθεσα είναι όλα αληθινά και επιβεβαιώνω πλήρως το περιεχόμενό τους
  • Όλα αυτά που κατέθεσα αποτελούσαν πρακτικές της εταιρίας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της.
  • Οσα έχω καταθέσει προκύπτουν από συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία προέρχονται από υπολογιστές της Novartis.
  • Όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια, δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση.
  • Στην Εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκα κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου.
  • Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου, ούτε γνωρίζω κάτι γι αυτά που τον αφορούν και με ρωτήσετε εξ αρχής».

Τέλος, οι ίδιες πηγές, κατέληγαν πως «χθες ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες επιβεβαιώνοντας «όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και μίλησε με βεβαιότητα για δωροδοκίες υπουργών».

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Η Κελέση κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τον Παπαγγελόπουλο

«Η Αικατερίνη Κελέση είπε ότι δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και πως όσα κατέθεσε για την υπόθεση Νοvartis, τα έχει καταθέσει οικεία βούληση. Ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας με δική της απόφαση και ότι οι καταθέσεις της, δεν αποτελούν, ούτε προϊόν πίεσης, ούτε προϊόν εκβιασμού που να επηρέασε τη βούληση της», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της «Αικατερίνης Κελέση».

Για το γεγονός ότι η «Αικατερίνη Κελέση» δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με το αιτιολογικό ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ούτε και τον ίδιο τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Λάππας επισήμανε ότι «με μια γενική δήλωσή της, επιβεβαίωσε το σύνολο των καταθέσεων της». «Ήταν μια τοποθέτηση ενός προστατευόμενου μάρτυρα, που έχει δώσει 13 καταθέσεις, κοιτάει και την προστασία του. Πάντως επιβεβαίωσε τις καταθέσεις της», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στον «Μάξιμο Σαράφη», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο μάρτυρας είχε μια τελείως διαφορετική τακτική. «Απάντησε στα πάντα, επί πολλές ώρες. Δεν ανασκεύασε τίποτα. Αλλά σε μια μαρτυρία μπορεί να προκύψουν και νέα πράγματα», είπε ο Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε ότι «επιβεβαίωσε όλες τις καταθέσεις του». Σημείωσε δε, ότι ο Μάξιμος Σαράφης είπε στην επιτροπή, πως με τις καταθέσεις του στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, έχει ταυτόχρονα εγχειρίσει και χιλιάδες έγγραφα που επιβεβαιώνουν όλα όσα έχει καταθέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου