Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ανήλικος θύμα bullying σε σχολείο της Μεταμόρφωσης: «Με κλωτσούσαν στην κοιλιά και δεν μπορούσα να αναπνεύσω»

Νέα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού σε σχολείο της Μεταμόρφωσης είδε το φως της δημοσιότητας. Θύμα ένας 13χρονος μαθητής της Β΄Γυμνασίου. «Με κλωτσούσαν στην κοιλιά και δεν μπορούσα να αναπνεύσω» ανέφερε ο ανήλικος σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η μητέρα του...
Η μητέρα του θύματος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star για τον εφιάλτη που ζει το παιδί της από δύο μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου που τον χτυπούσαν για να του παίρνουν το χαρτζιλίκι.
«Είναι φοβερός ο εφιάλτης που ζει το παιδί μου. Το ζει αυτό επί δύο χρόνια το αγοράκι μου» είπε μεταφέροντας τα λόγια του 13χρονου: «Μαμά με είχαν κάτω και με κλωτσούσαν στην κοιλιά μου κι εγώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Τους φώναζα να σταματήσουν και φώναζα και σε άλλα παιδιά ”πέστε τους να σταματήσουν” και κανείς δεν είπε τίποτα γιατί τους φοβούνται όλοι».
«Το ξύλο ήταν ένας καθημερινός εφιάλτης αλλά ο εφιάλτης μεγάλωνε όταν του ζητούσαν και λεφτά, του έλεγαν ”αύριο θα μας φέρεις 20 ευρώ”» δήλωσε και εξήγησε πως όταν ο μικρός τους έλεγε «όχι» τον χτυπούσαν, τον έβριζαν και τον τραβούσαν βίντεο και γελούσαν. «Πρέπει να του έχουν πάρει γύρω στα 500 ευρώ ο καθένας» ανέφερε η μητέρα.
Η μητέρα του 13χρονου με δάκρυα στα μάτια ενώ αποκάλυψε πως έχει κάνει καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στον Εισαγγελέα ανηλίκων.
Ο ανήλικος δεν είχε το κουράγιο να μιλήσει στους γονείς του καθώς οι μαθητές που τον απειλούσαν πως αν μιλήσει θα δημοσιοποιήσουν τα βίντεο με τον ξυλοδαρμό του και θα ρεζιλευτεί.
«Υπήρχαν φορές που βλέπαμε μελανιές στο παιδί και τον ρωτούσα τι είναι αυτά; Και μου έλεγε μαμά από το ποδόσφαιρο. Εμείς το μάθαμε από ένα άλλο παιδάκι, το οποίο επίσης έτρωγε ξύλο και μίλησε αυτό στους καθηγητές», εξήγησε η μητέρα του θύματος.
Το σχολείο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού κάλεσε τους δύο μαθητές οι οποίοι παραδέχθηκαν τις πράξεις τους. Ο ένας από τους δύο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει αλλάξει τρεις φορές σχολείο λόγω κακής συμπεριφοράς, ενώ φέρεται στο παρελθόν να έχει βάλει φωτιά σε σχολική αίθουσα. Και στους δύο μαθητές επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή, δηλαδή διήμερη αποβολή, ενώ ο ένας εξ αυτών παρακολουθείται από ψυχολόγο.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο 40:27:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου