Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Δολοφονία στη Ζάκυνθο – Οι διάλογοι «φωτιά»: «Μόνο την π…. σκότωσες» – Πώς θα τελείωναν τον Κορφιάτη

 

Σοκάρουν οι διάλογοι από τη δικογραφία για της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν όλες τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και έφτασαν στην άκρη του νήματος, στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία, προχωρώντας σε 7 συλλήψεις, ενώ συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 10.

Μεταξύ αυτών, ένας 38χρονος και ένας 39χρονος, συνελήφθησαν ως φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Ο πρώτος ως το άτομο που πυροβόλησε και ο δεύτερος ως οδηγός της μηχανής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο, όπου φαίνεται να εξετάζουν, πώς θα πουν στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, ότι η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Ντίμη Κορφιάτη είχε αποτύχει, ο 38χρονος κάλεσε στο τηλέφωνο άντρα και του είπε να πάει στο λιμάνι για να τους περιμένει. Μαζί του βρισκόταν ο 39χρονος.

Μετά από λίγη ώρα, τους παρέλαβε από το σημείο όπου τους άφησε το σκάφος και αντιλήφθηκε ότι ήταν βρεγμένοι. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν.

Στη διαδρομή ο 39χρονος πήρε το κινητό τηλέφωνο του άντρα και άκουγε ειδήσεις για τη δολοφονία που είχε μόλις διαπραχθεί. Άρχισε να φωνάζει και να βρίζει απευθυνόμενος στον 38χρονο συνεργό του, επειδή δεν είχε πεθάνει ο Ντίμης Κορφιάτης.

«Μόνο την π… σκότωσες», του φώναζε, με τον 38χρονο να απαντά: «Ναι μ…(σ.σ. βωμολοχία), ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του», ενώ συνέχισε λέγοντάς του: «Έχεις ιδέα από 45αρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Στη συνέχεια, ο 39χρονος είπε ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο όπου θα διακομιζόταν ο τραυματίας (Ντίμης), για να «το τελειώσουν» αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο 38χρονος ωστόσο επέμενε ότι σίγουρα θα πέθαινε και ότι τον είχε πετύχει.

Μετά ο 39χρονος του είπε: «Στον π… (σ.σ. βωμολοχία) τον μπάτσο τον… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού) να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ». Λίγο αργότερα σταμάτησαν σε ένα απόμερο σημείο, όπου ο 38χρονος και ο 39χρονος πέταξαν τα ρούχα τους και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους. Μάλιστα ο 39χρονος βιαζόταν να σταματήσουν για να σπάσει και να πετάξει το κινητό του.

Κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, ο 39χρονος ανέφερε στον άντρα που τους μετέφερε ότι η μηχανή που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος δεν θα βρισκόταν ποτέ, γιατί θα την έκαναν κομμάτια. Επίσης το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν στη Ζάκυνθο στις 8 Ιουνίου 2020 αλλά και για τη διαφυγή τους από εκεί μετά το έγκλημα, θα το έπαιρνε ένα άτομο που θα το επέστρεφε και πάλι στη Ζάκυνθο

Ο 39χρονος συνέχισε μετά να παρακολουθεί τις ειδήσεις σχετικά με τη δολοφονία και παράλληλα κάλεσε μερικές φορές την κοπέλα του, πιθανόν μέσω εφαρμογής και τη ρωτούσε τι είχε μάθει για τον Ντίμη και τη γυναίκα του, εάν είχαν πεθάνει και οι δύο.

Ο μάρτυρας «κλειδί» και η δικογραφία των 2.000 σελίδων

Οι παραπάνω πληροφορίες προκύπτουν από το πρόσωπο – «κλειδί» της υπόθεσης, τον μάρτυρα που έδωσε στην Αστυνομία «ονόματα και διευθύνσεις». Η κατάθεσή του δόθηκε λίγο πριν την υποβολή της δικογραφίας και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος ο Ντίμης Κορφιάτης.

Ο μάρτυρας – «κλειδί», ο οποίος εμφανίζεται να γνώριζε τα πάντα, δεν περιλαμβάνεται στους κατηγορουμένους για την υπόθεση. Φέρεται να κατέθεσε ότι άκουσε τους φυσικούς αυτουργούς να μιλάνε για τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη αλλά και για τις «δικαιολογίες» που θα έλεγαν στον εντολέα τους για όλα όσα πήγαν «στραβά».

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία αριθμεί συνολικά 2000 σελίδες. Όσον αφορά στους συλληφθέντες, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και δολοφόνησαν τη σύζυγο του Κορφιάτη. Επίσης, συνελήφθη ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος παρουσιάζεται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση, αλλά και άτομα που είχαν ρόλο στη διαφυγή των εκτελεστών, στην απόκρυψη μέσων και στον εξοπλισμό.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι δέκα. Από αυτούς οι εφτά συνελήφθησαν, ο ένας είναι στη φυλακή για άλλη υπόθεση και οι δύο θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Ανάμεσά στους κατηγορούμενος είναι έγκλειστος φυλακών (πρώην αστυνομικός), ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη για διακίνηση ναρκωτικών.

Όσον αφορά στους δύο κατηγορουμένους που δεν συνελήφθησαν, επρόκειτο για μία γυναίκα (κάτοικο Ζακύνθου) και έναν εφοπλιστή. Οι τελευταίοι αναφέρονταν στη μήνυση που είχε καταθέσει ο Κορφιάτης τον περασμένο Δεκέμβριο στην Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου