Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Ήξερε τα πάντα ο εφοπλιστής για τον σωματοφύλακά του

 Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο EUROKINISSI

Μεγάλα ερωτήματα προκύπτουν για την υπόθεση Κορφιάτη. Ενώ είχε υποδείξει τους δράστες δεν έγιναν κινήσεις εγκαίρως, που ίσως να του είχαν γλιτώσει την ζωή. Μυστήριο με τον 44χρονο Μ.Λ., γόνο μίας από τις πιο γνωστές οικογένειες εφοπλιστών της χώρας, ο οποίος παρότι γνώριζε τα πάντα, αναζητείται κατηγορούμενος για απλή και όχι για άμεση συνέργεια.

Στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης της εξιχνίασης ανθρωποκτονίας της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη και της

απόπειρας σε βάρος του πέρυσι το καλοκαίρι προχώρησαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που συνεργάστηκαν με την Ασφάλεια Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν κατέστη δυνατό να συσχετιστεί η πρόσφατη τέλεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ντίμη Κορφιάτη με την προηγούμενη απόπειρα και η έρευνα για την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης συνεχίζεται.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, εμπλέκονται συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι, ένας παρουσιάστηκε οικειοθελώς, ένας είναι έγκλειστος των φυλακών και δύο αναζητούνται.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο EUROKINISSI

Οι τελευταίοι είναι μία γυναίκα που παρακολουθούσε τα θύματα και ενημέρωνε τους συνεργούς της και ο 44χρονος Μ.Λ. γόνος μίας από τις μεγαλύτερες οικογένειες εφοπλιστών της χώρας, που παραχώρησε στον σωματοφύλακά του το σκάφος του για να μεταβεί στην Ζάκυνθο και να φέρει σε πέρας την σχεδιαζόμενη δολοφονική επίθεση.

Ένα σημαντικό ερώτημα ως προς τον τελευταίο, είναι ότι παρότι από την έρευνα προκύπτει πως είχε γνώση των σκοπών του σωματοφύλακά του και διαφεύγει της σύλληψης, αναζητείται με ένταλμα που εξεδόθη σε βάρος με την κατηγορία της απλής και όχι της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Ως προς αυτό ενδεχομένως στην πορεία να αλλάξει η κατηγορία προς το χειρότερο, ενώ έχουν ενημερωθεί μέσω διεθνών συνδέσμων και ξένες Αρχές καθώς ο συγκεκριμένος διέμενε καιρό και στο εξωτερικό.

Ως προς τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη και της απόπειρας σε βάρος του, είναι απότακτος αστυνομικός που εκείνο τον καιρό ήταν έγκλειστος των φυλακών για την ληστεία σε βάρος του Δημάρχου του νησιού, υπόθεση για την οποία φέρεται να είχε παράσχει σημαντικές πληροφορίες ο Κορφιάτης. Ο συγκεκριμένος αποφυλακίστηκε μόλις λίγο καιρό πριν την πρόσφατη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο EUROKINISSI

Εμπλεκόμενος είναι ένας ακόμη απότακτος για υποθέσεις ναρκωτικών, αστυνομικός στο οποίο ανήκε η αποθήκη ξυλείας που έκρυψαν το σκάφος του εφοπλιστή και αυτός είναι έγκλειστος των φυλακών σήμερα.

Ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι γιατί οι Αρχές δεν προχώρησαν σε ενέργειες πιο νωρίς, αφού τα συγκεκριμένα άτομα τα είχε υποδείξει στην Αστυνομία ο Κορφιάτης από τον περασμένο Δεκέμβριο που κατέθεσε ενόρκως και υπέβαλε σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Αν αυτό είχε συμβεί ίσως να ζούσε σήμερα ο Ντίμης Κορφιάτης, ωστόσο αξιωματικοί της Αστυνομίας που ερεύνησαν την υπόθεση, τονίζουν πως δεν είχαν συγκεντρώσει ακόμη τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και ότι ουσιαστικά η υπόθεση εξιχνιάστηκε με την εμφάνιση ενός αυτόπτη μάρτυρα που επίσης έδωσε την κατάθεσή του ενόρκως και επιβεβαίωσε όσα είχε υποστηρίξει ο Κορφιάτης αφού είδε τους δράστες χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο EUROKINISSI

Επίσης, υπήρξε μαρτυρία για τους φυσικούς αυτουργούς που αμέσως μετά την δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη και την αποτυχημένη δολοφονία σε βάρος του, συνομιλούσαν μεταξύ τους οι δράστες για το πώς θα το εξηγούσαν αυτό στον εντολέα τους, δηλαδή τον απότακτο αστυνομικό που ανέφεραν ονομαστικά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι επίσημες δηλώσεις των αστυνομικών για την εξιχνίαση της υπόθεσης:

 

 Για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 37χρονης και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 53χρονου Ντίμη Κορφιάτη, που έλαβαν χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης δήλωσε:

«Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία εδώ, στον χώρο του αμφιθεάτρου, όπου παρέχεται η δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη παρουσίαση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο λόγος που σας καλέσαμε σήμερα είναι για να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών μας, οι οποίες οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας ημεδαπής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του συζύγου της, που έλαβε χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου.

Για να φτάσουμε στην εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος, άμεσα αναπτύχθηκε στενή συνεργασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.

Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν στοιχεία και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις. Σταδιακά και ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων στοιχειοθετήθηκε ο ρόλος κάθε δράστη.

Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης.

Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν και συνέδραμαν στη συγκεκριμένη υπόθεση, για τη μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και κατάφεραν να έχουμε σήμερα απτά αποτελέσματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσουν οι Εκπρόσωποι Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Απόστολος Σκρέκας και Υπαστυνόμος Α’ Άννα Ευθυμίου. Σας ευχαριστώ».

Για την ίδια υπόθεση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Απόστολος Σκρέκας ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια όσων ανέφερε ο κ. Διοικητής, θα ήθελα να σας ενημερώσω συνοπτικά, για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης:

Όπως ήδη γνωρίζετε, μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 37χρονης ημεδαπής, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.

Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.

Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.

Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε.

Αναφορικά με την επιχείρηση θα σας μιλήσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Άννα - Αννιέλα Ευθυμίου. Σας ευχαριστώ».

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Άννα - Αννιέλα Ευθυμίου ανέφερε:

«Καλησπέρα και από εμένα,

Σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν, απογευματινές ώρες της 07/06/2021 πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν έξι από τους δράστες της υπόθεσης, ενώ την 08/06/2021 εμφανίστηκε αυθόρμητα ένας ακόμη κατηγορούμενος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται και ένας  έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός εκ των κατηγορουμένων, που είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ πρωινές ώρες σήμερα (9 Ιουνίου 2021) οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των δραστών, ενδεικτικά αναφέρεται ότι έξι (6) από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως γ ια απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών. Σας ευχαριστώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου