Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

ΧΡΙΣΤΌΦΟΡΟΣ ΚΟΛΌΜΒΟΣ. Ο ΧΙΏΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΆΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ.

Δεν είχαν μόνο πυξίδα οι αρχαίοι Έλληνες , είχαν και χάρτες και μάλιστα χάρτες όλης της γης. Απόδειξις τούτου είναι οι λεγόμενοι χάρτες του Πίρι Ρέις,τους οποίους χρησιμοποίησε ο Κολόμβος και πήγε στην Αμερική.
Ο Κολόμβος δεν ταξίδευε στο άγνωστο , γνώριζε που πήγαινε.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν εκατό τοις εκατό Έλλην και το έκρυψε στην αρχή, διότι την εποχή εκείνη οι Έλληνες ήταν υπό διεθνή διωγμό. Τότε καταδίκασαν είς θάνατον τον Ιάκωβο Παλαιολόγο, γνωστής Βυζαντινής οικογενείας o οποίος είχε γεννηθεί στην Χίο. Και ο πατέρας Κολόμβος είχε τεθεί υπό δυσμένεια.
Οργίαζε τότε ο μισελληνισμός.
Αλλά και το όνομα του φανερώνει ξεκάθαρα ότι ήταν Έλλην. Χριστόφορος Κολοβός ήταν το πραγματικό του όνομα. Και όμως ερίζουν δια την καταγωγήν του αρκετές χώρες όπως η Πορτογαλία,η Ιταλία,η Ισπανία αλλά και η Ιουδαία.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν γόνος Πρίγκηπος του Βυζαντίου καταγομένου εκ της Χίου. Επειδή οι Έλληνες του Βυζαντίου εκδιώκοντο από τους Τούρκους ,η οικογένεια του διέφυγε στην Γένοβα της Ιταλίας. Γι αυτό πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν ιταλικής καταγωγής, όμως ο Κολόμβος ουδέποτε μίλησε καλά την Ιταλική γλώσσα και η προφορά του μαρτυρούσε την ξενική καταγωγή του, έγραφε δε, είς την ισπανική περιφρονώντας την ιταλική και δεν ήταν καθολικός.
Αλλά το πιο τεκμηριωμένο στοιχείο που έχουμε είναι το βιβλίο που εκδόθηκε το 1943 στο πανεπιστήμιο της
Ν. Υόρκης "CHRISTOPHER COLUMBUS New York Edition 1943'' ,το οποίο αναφέρει λεπτομέρειες για την καταγωγή του.
Ήταν Βυζαντινός Πρίγκιψ και τα γράμματα που έστελνε στην βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας τα υπέγραφε και κάτω από την υπογραφή σημείωνε με Ελληνικούς χαρακτήρες. Σε ένα από τα γράμματα του προς τον Φερδινάνδο και την Ισαβέλλα γράφει : " Είχα επαφές και συζητήσεις με ανθρώπους της γνώσεως , ιερωμένους και λαϊκούς , Λατίνους και Έλληνες ".
Είναι επίσης εξακριβωμένο ότι ο Κολόμβος επισκέφτηκε την Χίο το 1474 και έμεινε εκεί για δύο χρόνια, όταν σχεδίαζε το ταξίδι του προς εξερεύνηση της Αμερικής. Μερικοί υποστηρίζουν ότι επειδή οι γονείς του ήταν Χιώτες πήγε να ζητήσει τις ευχές των παππούδων και να ερευνήσει την ναυτική παράδοση των καπεταναίων της Χίου για τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Η Χίος τότε ήταν το σημαντικότερο κέντρο πολιτισμού, εκτός του ότι η Χίος από την παράδοση βγάζει καπετάνιους, είχε φημισμένο ιατρικό κέντρο, φημισμένα μεταξωτά υφάσματα ,την μαστίχα την οποία χρησιμοποιούσαν και ως αρωματικό φάρμακο και μια φημισμένη βιβλιοθήκη με αρχαία συγγράμματα και χάρτες οι οποίοι κάλυπταν ολόκληρη την γη, την οποίο γνώριζαν ότι ήταν σφαιρική.
Στην Χίο ο Κολόμβος ενημερώθηκε πλήρως για τα πανάρχαια ταξίδια των Ελλήνων στην Αμερική και προμηθεύτηκε και τους απαραίτητους χάρτες.
Στο σχολείο μας διδάσκουν ότι ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική ως Ισπανός ενώ ήταν Έλλην και ότι οι χάρτες που απεικόνιζαν τον Ατλαντικό με τα νησιά του και την Αμερική μας λένε ότι ο Κολόμβος τους πήρε από τον ναύαρχο Πίρι Ρέις,ο οποίος τους είχε αντιγράψει από άλλους χάρτες οι οποίοι βρισκόταν στο παλάτι του Σουλτάνου στην Κωνσταντινούπολη και βρίσκονταν εκεί πρίν από το 356 π.Χ.
Στο βιβλίο του Γ. Γεωργαλά " Προϊστορική εξάπλωση των Αιγαίων" διαβάζουμε:
" Ο Πίρι Ρέις , Τούρκος ναύαρχος του ιστ' αιώνος κατήρτισε έναν παγκόσμιο άτλαντα με 210 χάρτες. Δύο από αυτούς βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο της Τουρκίας και φέρουν τις χρονολογίες 1513 και
1528. Στο κείμενο του ο Ρέις αναφέρει ότι χρησιμοποίησε χάρτες που κατείχε ένας Ισπανός ,τον οποίον αιχμαλώτισε το 1501 . Ο Ισπανός είχε μετάσχει και στα τρία ταξίδια του Κολόμβου ,ο οποίος οδηγήθηκε στην Αμερική από χάρτες των αρχαίων Ελλήνων".
Γράφει ο Ρέις:
" χρησιμοποίησε κάπου είκοσι αρχαίους χάρτες ( του Ισπανού)
και οκτώ παγκόσμιους χάρτες που οι Άραβες ονόμαζαν " Ζαφεριγιέ"
οι οποίοι σχεδιάστηκαν την εποχή του
Μ. Αλεξάνδρου. Σ' αυτούς εικονιζόταν ολόκληρη η υδρόγειος"....
Σε βιβλίο του ο Αμερικανός H. Hapgood " Maps of the Ancient Sea Kings"
γράφει " ο Πίρι Ρέις ήταν κατά πολύ νεότερος σε ηλικία του Κολόμβου και όταν άρχισε τα ταξίδια του ο Κολόμβος στην Αμερική ο Πίρι Ρέις ήταν παιδί και δεν ήταν ναύαρχος. Άρα ήταν λάθος το ότι ο Κολόμβος πήρε τους χάρτες από τον ναύαρχο Πίρι Ρέις, αφού δεν υπήρχε τότε τέτοιος ναύαρχος"
Δεν είναι η πρώτη φορά που παραχαράττουν τα γεγονότα και την ιστορία όταν αυτά δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους .
Ο Πίρι Ρέις ξεκίνησε ως Κουρσάρος ως συνοδός του θείου του αρχικουρσάρου
Kemal Reis και αργότερα ως ήρωας του γνωστού κουρσάρου Barbarossa. Συνέλαβαν το ισπανικό πλοίο και το λήστεψαν και ο Ρέις πήρε τους χάρτες του Κολόμβου από τον υπασπιστή του τον οποίο συνέλαβε σαν αιχμάλωτο.Επειδή ο κουρσάρος Ρέις συνέταξε ένα αξιόλογο βιβλίο ναυσιπλοΐας το Bahriye και το αφιέρωσε το 1526 στον σουλτάνο Suleyman ο σουλτάνος του απέμεινε τον τίτλο τού Ναυάρχου.
Ο Πίρι Ρέις έγινε Ναύαρχος περίπου 35 χρόνια μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο.
Την εποχή εκείνη ήταν διάχυτο το μυστικό ότι υπήρχε δυτικώς του Ατλαντικού, άγνωστη γι αυτούς πλούσια χώρα την οποία είχαν επισκεφτεί παλιά οι Έλληνες. Ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των σαλονιών και συγκεντρώσεων. Έτσι ξεσηκώθηκαν οι άρχοντες της Ισπανίας και διέθεσαν ένα σοβαρότατο ποσόν, ασυνήθιστο για την εποχή και χρηματοδότησαν την αποστολή του Κολόμβου, με κίνδυνο της τιμής και του θρόνου τους σε περίπτωση αποτυχίας. Είναι ιστορικό γεγονός ότι ο Κολόμβος γνώριζε την Ελληνικήν γλώσσαν αφού πρώτα από όλα διάβαζε τον Στράβωνα.
Οι ινδιάνοι τον καλοδέχτηκαν αφού τον είπαν Ζέα Ζα.
Εκτός από τον Κολόμβο και άλλοι χρησιμοποίησαν αυτούς τους χάρτες των προκατακλυσμιαίων Ελλήνων , διότι οι χάρτες σαφώς συνετάχθησαν από ανθρώπους με ανώτερο πολιτισμό .
Απεικονίζουν την υδρόγειο με ακρίβεια μεγαλύτερη των σύγχρονων και με γνώσεις σφαιρικής τριγωνομετρίας. Έχουν σχεδιαστεί με την μέθοδο της προβολής της στερεωμετρίας την οποία εμείς με τον μεγάλο πολιτισμό την εφεύραμε τον 20ον αιώνα. Έχουν δε τις πραγματικές αποστάσεις μεταξύ Ευρώπης - Αμερικής -
Αφρικής και νήσων, ενώ εμείς τις μετρήσαμε μόλις τον 18ον μ.Χ αιώνα, καθώς και όλες τις οροσειρές με ποταμούς και τις λίμνες .
Η Υδρογραφική Υπηρεσία των ΗΠΑ απεφάνθη ότι είναι γνήσιοι και ότι μερικοί από αυτούς έχουν συνταχθεί πρό 5.000 ετών. Παραδέχθηκε δε ότι οι χάρτες αυτοί συνέτειναν εις το να διορθωθούν σφάλματα των σύγχρονων χαρτών .
Η Ντάιαν Σέρμαν αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχει σχεδιαστεί ένας χάρτης που δείχνει μέρος των ορίων της Ανταρκτικής αιώνες πριν οι σύγχρονοι επιστήμονες ανακαλύψουν τα όρια αυτής της καλυμμενης από πάγο ηπείρου. Υπάρχει όμως η ένδειξις ότι οι ακτές της πρέπει να ήταν ελεύθερες από πάγους για μια μεγάλη περίοδο , πρό του 6.000 π.Χ. Πολλοί επιστήμονες επιμένουν ότι ο χάρτης αυτός είναι αληθής , όχι μόνο για την ακρίβεια με την οποία παριστά τις ηπείρους γύρω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και των νησιών αυτού, αλλά κυρίως για την ακρίβεια με την οποία έχει σχεδιάσει τις ακτές της Ανταρκτικής οι οποίες εκαλύπτοντο με πάγο και δεν φαίνονταν μέχρι το 1929 μ.Χ. δεν γνώριζαν οι άνθρωποι της γης ότι κάτω από τους πάγους υπήρχε ξηρά.
Ο χάρτης του Ζήνωνος ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1380 μ.Χ. αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είχαν εξερευνήσει τις χώρες του Αρκτικού Κύκλου, διότι παρουσιάζει όρη της Γροιλανδίας τα οποία εμείς ανακαλύψαμε μόλις το 1949.
Ο Φιλίπ Μπία σχεδίασε το 1737 έναν χάρτη ως αντίγραφο αρχαίων Ελληνικών χαρτών ,που παρουσιάζει την Ανταρκτική ως δύο νησιά , γεγονός που επεβαιώθη μόλις το 1958.
Η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας ήταν χτισμένη με ακρίβεια επί της κεντρικής γραμμής από την οποία άρχιζε η μέτρηση του γεωγραφικού μήκους για τον προσδιορισμό των συντεταγμένων ενός σημείου, πλοίου κ.τλ. Και όλοι οι χάρτες οι οποίοι σχεδιάστηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, χρησιμοποιούσαν τον μεσημβρινό της Αλεξάνδρειας ως κέντρο των γεωγραφικών συντεταγμένων
( Στίγματος) αυτών.
Και είναι βέβαιον πλέον πως όλοι ήταν ορθώς συντεταγμένοι.
Είναι γνωστό στους πάντες ότι την παλιά εποχή μόνο οι Έλληνες είχαν χάρτες και χάρτες σωστούς, όλοι οι μελετητές μένουν έκπληκτοι με την γνώση των Ελλήνων περί την παγκόσμια Γεωγραφία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου