Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Πολύς θόρυβος για το τίποτα Άνθρακες ο θησαυρός των παρακολουθήσεων Όδεινεν όρος και έτεκεν μυ

 Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

κούγοντας οι πολίτες την αντιπολίτευση και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ, εν αξάλλω καταστάση να ζητούν από τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να γίνουν εκλογές,θα νόμιζε κανείς ότι κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί σε βάρος της χώρας μας, ακόμη και πόλεμος με την Τουρκία.

Ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμητο τρόπο, αλλά και μέσο να θίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φωνασκίες, ύβρεις και κάθε μορφής πεζοδρομιακή συμπεριφορά, ως τον μόνο «υπεύθυνο» που επιτυγχάνεται η ασφάλεια, η ευημερία και η δικαιοσύνη της χώρας και των πολιτών και τον οποίο πρέπει να υποτιμήσει όπου και όπως μπορεί.   

Δεν φείδεταιακόμη και να κυλιστεί στη λάσπη προκειμένου να προσεταιριστείκάποιον αφελή ψηφοφόρο, νοσταλγώντας την δόξα και την απόλαυση της εξουσίας, την οποία κάποτε γεύτηκε τελείως συμπωματικά. Φοβάται δικαιολογημένα, ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί εξουσία, ούτε με τα κιάλια, όσο υπάρχει ο Μητσοτάκης και έτσι τον κατατρύχεται  εφιάλτης για να τον εξοντώσει, αλλά εις μάτην. Οι πολίτες έχουν γνώση, κρίση και προ πάντων μνήμη των τραγικών χρόνων που έζησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική η χθεσινή του υβριστική φρασεολογία στη Βουλή,

όπου για πρώτη φορά ειπώθηκε στη Βουλή η έννοια «καθεστώς», βαριά λέξη η έννοια της οποίας έχω αναλυτικά αναφέρει στο άρθρο μου της 18.11.2019 με υπότιτλο «Ιστορική ανάλυση μιας εφιαλτικής προσπάθειας διατήρησης εσαεί της εξουσίας»,εφιαλτική προσπάθεια του Τσίπρα, η οποία ευτυχώς απέτυχε. Εξ ιδίων λοιπόν κρίνει, όπως για όλες τις αβάσιμες κατηγορίες τις κρίνει εξ ιδίων.

Με την δημοσιοποιηθείσα παρακολούθηση του τηλεφώνου του του Ν.Ανδρουλάκη ως ευρωβουλευτή, νόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι  βρήκε την ευκαιρία να θίξει τον Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό και ανέλαβε εργολαβικά την υπεράσπιση του κ.Ανδρουλάκη, οδυρόμενος κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο και σε κάθε μέσο ραδιοφώνου και τηλεόρασης, προσδοκώντας να πετύχει ό,τι δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα, υιοθετώντας το «πρόβλημα» του ΠΑΣΟΚ,

Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».Είναι πασίγνωστες οι διαμαρτυρίες στελεχών του ίδιου του ΣΥΕΙΖΑ για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων τους, κάτι που ίσως αποδειχθεί μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που θα συσταθεί γρήγορα. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, να θυμηθούμε ότι κασέτες παρακολούθησης πουλιόταν στην Ομόνοια. Δεν θα επεκταθώ σε ονόματα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ρόλος και ο προορισμός της ΚΥΠ, είναι να παρακολουθεί όποιον νομίζει ότι ενδέχεται να ενεργεί σε βάρος της εθνικής μας ασφάλειας. Τούτο είναι δεκτό και παραδεκτό από όλους. Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο οιοσδήποτε, ασχέτως αξιώματος ή ασχολίας, ενδέχεται να ενεργεί σε βάρος της χώρας και έτσι παρακολουθείται για να διαπιστωθεί αν είναι έτσι ή όχι. Τα κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν περιττεύουν. Πολύς θόρυβος για το τίποτα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται χιλιάδες άτομα  καθημερινά. 

Διογκώθηκε όμως ασύμμετρα ο θόρυβοςγια την υποτιθέμενη παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν.Ανδρουλάκη, όταν ήταν Ευρωβουλευτής. Τούτο οφείλεται στην ανυπόκριτη ειλικρίνεια και περιττή ευαισθησία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι απλά, όταν εμφανίστηκε το θέμα στη δημοσιότητα, θα μπορούσε απλά και σύντομα, να πει: «Δεν το ξέρω το θέμα, θα ενημερωθώ και θα σας ενημερώσω σύντομα». Αντί αυτού, επειδή τον πρωθυπουργό μας τον διακρίνει η ειλικρίνεια και ηευαισθησία,  απομάκρυνε τον Γ.Γραμματέα της Κυβέρνησης κ.Δημητριάδη και τον Διευθυντή της ΕΥΠ κ.Κοντολέονα για πλημμελή ενημέρωση και έτσι το θέμα γιγαντώθηκε από την αντιπολίτευση, που το θεώρησε θείο δώρο για να ασκήσει ανεύθυνη αλλά θορυβώδη αντιπολίτευση, με την προσδοκία να επωφεληθεί πολιτικά, θίγοντας τον Πρωθυπουργό.

Χαρακτηρίζω«υποτιθέμενη παρακολούθηση», διότι, υπάρχουν δημοσιεύματα, είτε χλευαστικά είτε περιπαικτικά, που φθάνουν μέχρι του σημείου να υποψιάζονται ότι ενδέχεται φίλος τουΑνδρουλάκη να έστησε την παρακολούθηση και την όλη ιστορία, για να τον ωφελήσει πολιτικά, να τον βγάλει από την αφάνεια και ναγίνει πρωτοσέλιδος, όπως και έγινε, ως πρόσωπο αξίας, αφού μόνο προσωπικότητες με κύρος και αποδοχή, θα μπορούσαν να βλάψουν μια χώρα. Δηλαδή ο Μανάβης ή ο Μπακάλης της γειτονιάς, δεν μπορούν ποτέ να βλάψουν τη χώρα.Μήπως λοιπόν ο κ.Ανδρουλάκης αισθάνεται υπερήφανος που παρακολουθείτο,και έτσι τον καθιστά άτομο αξίας και κύρους και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που αρνείται να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, φοβούμενοςμήπως ωχριάσει η εικόνα του;

Ας αντιληφθούν όλοι λοιπόν ότι: Πρώτον, ο Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Πρωθυπουργούς, ότι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι εργάζεται αόκνως για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, την ασφάλειά τους και εν γένει την πρόοδο και την άνοδο του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς καιΔεύτερον, ότι οι φωνασκίες, οι ύβρεις και οι συκοφαντίες της αντιπολίτευσης, πέφτουν στο κενό.

Όσο για την παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη, έστω και αν ήταν γνήσια και με ουσιαστικό αντικείμενο, θα ήταν προτιμότερο οι συνεννοήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να είχαν γίνει κατ’ ιδίαν και σιωπηλά, δείχνοντας έτσι όλοι την υπευθυνότητα και τον πατριωτισμό τους, για το συμφέρον της χώρας μας.

Επειδή όμως δεν έγινε έτσι, αυτό που υπολείπεται είναι να ζητήσουν όλοι, συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να το ξεχάσουν το γρηγορότερο. Είθε!

Νικόλαος Αναγνωστάτος

Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου