Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ:

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι
Ο ΔΙΑΜΟΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΔΩΣΕ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ!
Μπροστά από τα κιγκλιδώματα του Λευκού Οίκου από τις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα, εγκαταστάθηκε ο διασημότερος ίσως φιστικάς της Αμερικής, ο Νικόλαος Στεφάνου Βασιλάκης. Ήταν ίσως ο μοναδικός μικροπωλητής που είχε το προνόμιο να δηλώνει ως διεύθυνση της εργασίας του τον αριθμό 1732 της λεωφόρου Πενσιλβανία. Μπορεί να περιγράφεται ως ένας εύσωμος και άγριος Έλληνας με μουστάκι, αλλά οι φωτογραφίες του, αντιθέτως, δείχνουν έναν καλοκάγαθο άνθρωπο.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου έγινε γνωστός διότι δώρισε όλες τις εισπράξεις του στον Ερυθρό Σταυρό για τη φροντίδα των Ελλήνων τραυματιών. Από την αυγή μέχρι αργά το βράδυ, με κρύο, ζέστη ή βροχή και χιόνι, ο Βασιλάκης ήταν εκεί διαθέτοντας το προϊόν του. Πούλησε φιστίκια σε πολλούς προέδρους, από τον Γουίλιαμ Ταφτ, τον Γούντροου Γουίλσον και τον Γουόρεν Χάρντινγκ μέχρι τον Κάλβιν Κούλιτζ, που ήταν ο καλύτερος πελάτης του. Μάλιστα ο τελευταίος, αναφέρθηκε στον Έλληνα μικροπωλητή, λέγοντας πως ήταν ο άνθρωπος μέσω του οποίου είχε επαφή με τον αμερικανικό λαό!
Στις αρχές της δεκαετίας 1930 ο φιστικάς του Λευκού Οίκου αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων. Ήταν το 1934, όταν η μητροπολιτική αστυνομία θέλησε να απομακρύνει τον φιστικά από το πόστο του, επικαλούμενη την πρόκληση κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αλλά παρενέβη η…γειτόνισσα και πελάτισσά του, η Ελινορ Ρούσβελτ. Διάβασε την είδηση σε εφημερίδα και έστειλε το απόκομμα στο γραφείο του συζύγου της με την ερώτηση: «Πρέπει πράγματι να εκδιωχθεί ο άνθρωπος αυτός;» Ταυτοχρόνως και άλλοι ανώτατοι υπάλληλοι είχαν ενοχληθεί αφού ήταν πελάτες του και θεωρούσαν τον φιστικά μία από τις πλέον γραφικές και όμορφες εικόνες στον περίγυρο του Λευκού Οίκου. Οπότε το πρόβλημα λύθηκε αυθημερόν.
Ο Νικόλαος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή το 1943 και θάφτηκε στο νεκροταφείο του Σένταρ Χιλ. Με τον δικό του διακριτικό τρόπο τον τίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ με τη σύζυγό του, στέλνοντας ένα μπουκέτο κόκκινα γαρίφαλα. Μετά τον θάνατό του δεν δόθηκε πλέον άδεια για εγκατάσταση φιστικά στον Λευκό Οίκο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου