Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Κρεσέντο λάσπης και παραπληροφόρησης

Εδώ και αρκετό καιρό αυτή η κυβέρνηση έχει γίνει στόχος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης και λάσπης. Δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που δέχεται τέτοιες επιθέσεις, νομίζω όμως πως είναι η πρώτη που οι εναντίον της επιθέσεις, με αυτά τα όπλα, έχουν τέτοια ένταση. Ειδικά με την υπόθεση της νόμιμης, αλλά ανόητης παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, αυτές οι επιθέσεις εντάθηκαν ακόμα πιο πολύ. Έτσι ακούσαμε πως:

1.Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκοψε τη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε κάποιες υποχρεώσεις της. Επειδή η «είδηση» είναι καθ΄ολοκληρία ψευδής, αυτές οι υποχρεώσεις που δεν τήρησε η πατρίδα μας ποικίλουν. Από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και ό,τι άλλο έχει στο νου του ο κάθε πικραμένος. Το θέμα θα τεθεί μετά από 2-3 μήνες.

2.Διακινήθηκε η «είδηση» πως το αίτημα για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη το υπέβαλαν ή η Ουκρανία, ή η Αρμενία, ή οι ΗΠΑ, ή η OLAF. Εννοείται πως επ΄αυτού δεν μπορεί να υπάρξει καμιά επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, καθώς πρόκειται για απόρρητη πληροφορία. Η Ουκρανία και η Αρμενία διέψευσαν την «είδηση». Συνεπώς πρόκειται για ράδιο—αρβύλα. Λέμε κάτι και επειδή δεν μπορεί να επαληθευθεί, παρά μόνον να διαψευσθεί, δημιουργούμε εντυπώσεις. Αλλά ουδείς μπορεί να αποδείξει πως αυτές οι διαρροές έγιναν από την κυβέρνηση.

3.Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή επί λέξει: « Ο κ. Ανδρουλάκης να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα μάθει μόνον ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Και τι δεν άκουσε ο άνθρωπος. Τον κατηγόρησαν πως είχε πρόσβαση στα απόρρητα στοιχεία και συνεπώς γνωρίζει πως αυτά αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Έχοντας πλήρη άγνοια στοιχειωδών πραγμάτων είναι λογικό να μη γνωρίζουν πως τα στοιχεία της ΕΥΠ αποτελούν per se (από μόνα τους) ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αυτό ακριβώς είπε ο Ρωμανός. Η άγνοια και η εμπάθεια τυφλώνουν.

4.Ενοχλήθηκαν που ο πρωθυπουργός θα κάνει τη σχετική δήλωση για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη τη Δευτέρα. Απαιτούσαν να γίνει το Σάββατο. Ένας από τους βασικούς κανόνες της πολιτικής είναι πως απαγορεύονται οι εν θερμώ δηλώσεις. Να περάσουν 48 ώρες, να δούμε με ψυχραιμία τι ακριβώς συνέβη, να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και μετά να υπάρξει η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους πολίτες.

5.Συνωμοσιολόγοι είδαν πίσω από τις υποκλοπές την προσπάθεια του διεθνούς παράγοντα για κυβέρνηση συνεργασίας. Πρόκειται περί πρωτοφανούς μπούρδας. Στην παρούσα διεθνή συγκυρία, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία με την Γαλλία θέλουν να υπάρχει αρραγές το αντιρωσικό μέτωπο. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευθύς εξ αρχής έλαβε τη σωστή θέση. Γιατί να θέλουν κυβέρνηση συνασπισμού; Για να βάλουν φιλορωσικές δυνάμεις στην κυβέρνηση; Λίγο μυαλό δεν έχουν και τα γράφουν αυτά τα πράγματα;

Το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε εχθρούς με την πολιτική της αυτό είναι δεδομένο. Πρώτα-πρώτα τη Ρωσία, η οποία, μετά βεβαιότητος, όταν διεξαχθούν εκλογές θα προσπαθήσει να τις επηρεάσει με κάθε τρόπο. Ακολούθως η Τουρκία που βλέπει την Ελλάδα, με την παρούσα κυβέρνηση, να αναπτύσσει συμμαχίες και να προχωρά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Ακολούθως πολλές πανίσχυρες ΜΚΟ, με διασυνδέσεις με διεθνείς οργανισμούς και ΜΜΕ, που είδαν να χάνουν εισοδήματα από την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Διαβάζω πως με την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις κυβέρνησης—ΠΑΣΟΚ, μια μετεκλογική συνεργασία φαίνεται απίθανη πλέον. Εκτιμώ ότι πολύ γρήγορα το ζήτημα των υποκλοπών θα ξεθυμάνει, για ευνόητους λόγους. Ο δε σχηματισμός κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να εξαρτάται από τους φανατικούς του Διαδικτύου. Εξάλλου, μέχρι την άνοιξη πολλά θα δούμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου