Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Γιατί η ΕYΠ «κρυφάκουγε» τις συνδιαλέξεις του Ν. Ανδρουλάκη

Γιατί η ΕYΠ «κρυφάκουγε» τις συνδιαλέξεις του Ν. Ανδρουλάκη

Η ΣΎΓΧΥΣΗ είναι μεγάλη και το τοπίο αξεδιάλυτο. Στο ερώτημα: «Γιατί παρακολουθούνταν νόμιμα ο κ. Ανδρουλάκης», υπάρχει απάντηση την οποία προφανώς γνωρίζει γι’ αυτό κι αρνείται να ενημερωθεί «στ’ αυτί», όπως χαρακτηριστικά λέει, πιστεύοντας ότι ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί παράγοντες στην επικείμενη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν θα προχωρήσουν σε αποκαλύψεις.

Tου ΜΙΧ. Ι. ΑΣΗΜΑΚΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ τέθηκε υπό παρακολούθηση εξαιτίας των επαφών του με γνωστούς τουρκόφιλους προπαγανδιστές σε Ξάνθη και Κομοτηνή


Πληροφορίες της «ΜΠΑΜ» από τις υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ τέθηκε υπό παρακολούθηση ένεκα των σχέσεών του με γνωστούς τουρκόφιλους προπαγανδιστές σε Ξάνθη και Κομοτηνή, με τον ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ και τον Τούρκο πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου, ο οποίος προκαλεί διαρκώς με τη συμπεριφορά του στη Θράκη.

Στέλεχος

Κατά τις ίδιες πήγες, ένα στέλεχος του κόμματός του στη Ροδόπη, ο Ριτβάν Μολλά – Ισά, υποστηρικτής της «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης μαζί με βουλευτή της περιοχής φημολογείται έντονα ότι οργάνωσαν κάποια συνάντηση του κ. Ανδρουλάκη με παράγοντες της Άγκυρας, όταν ως υποψήφιος αρχηγός τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ανέβει στην Ξάνθη.

Εκείνη την περίοδο η ΕΥΠ «άκουγε» το κινητό του, όπως άλλωστε παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνοντας σχετικά (8/8/2022): « Πριν λίγες ημέρες ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως… Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ».

Μπορεί βέβαια η τεχνική παρακολούθηση να διακόπηκε, αλλά η φυσική παρέμεινε και τούτο προκύπτει από την προσεκτικά διατυπωμένη επισήμανση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος είπε ότι διακόπηκε αυτόματα η επισύνδεση, όχι κάτι άλλο. Άρα, οι λόγοι ελέγχου των κινήσεων του κ. Ανδρουλάκη παρέμεναν ενεργοί. Ούτως ή άλλως, η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για τις δραστηριότητες ενός εκάστου πολιτικού στελέχους, πόσω μάλλον αρχηγού κόμματος που διαθέτει πολυμελή φρουρά.

Στο Μόντρεαλ

Έτσι λοιπόν διαπιστώθηκε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Μοντρεάλ του Καναδά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε ή ήλθε σε επαφή με την ομάδα του Γιαρόν Λεβγκόρεν, εκ των επικεφαλής της Cytrox Holdings Zrt που έχει κατασκευάσει το κακόβουλο λογισμικό Predator. Μάλιστα, πριν καλά καλά φτάσουν τα… μαντάτα για το ταξίδι του κ. Ανδρουλάκη στον Καναδά, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, ο κυπριακός Τύπος («Φιλελεύθερος») κάνει ευθέως λόγο για εμπλοκή της Κύπρου. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως ο άνθρωπος «κλειδί» που σχετίζεται με το λογισμικό με το οποίο προσβλήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είναι ο Γιαρόν Λεβγκόρεν, «μόνιμος κάτοικος Καναδά. Επίσης, στο Εθνικό Μητρώο Εταιρειών της Ουγγαρίας, έχει εγγραφεί ως αξιωματούχος της Cytrox Holdings Zrt. Η εν λόγω εταιρεία ανέπτυξε το περίφημο Predator, που θεωρείται το πιο προηγμένο λογισμικό παρακολουθήσεων».

Στη Χαριλάου Τρικούπη βεβαίως δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, ιδίως από τη στιγμή που ενημερώθηκαν πως άλλοι 7 βουλευτές (3 από τη ΝΔ) έχουν… ξοπίσω τους την ΕΥΠ. Πολιτικοί επιτελείς επιμένουν πως στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και πρώην πρωθυπουργός. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επόμενες μέρες αποκτούν μεγάλη ένταση και κυβερνητική ανασφάλεια.

Παρελθόν

Όσον δε για το λογισμικό και τις ικανότητές του, αποκαλύφθηκαν πριν από έξι χρόνια, όταν το 2016, επιχειρήθηκε να τοποθετηθεί σε κινητό ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, η απόπειρα έγινε γνωστή και μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε η προέλευση του λογισμικού υποκλοπής, καθώς και τα κενά στα λογισμικά των κινητών που εκμεταλλεύεται. Όταν το θέμα έγινε ευρέως γνωστό, έλαβε σημαντική κάλυψη από όλα τα ειδησεογραφικά μέσα σε ολόκληρο των πλανήτη.

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο λογισμικό ως την πιο εξελιγμένη επίθεση που έγινε ποτέ μέσω ενός απομακρυσμένου προγράμματος που μπορούσε να αποκτήσει απεριόριστη πρόσβαση εξ αποστάσεως. Πέντε χρόνια μετά τις αποκαλύψεις κι αφού προκάλεσε σάλο σε όλο τον πλανήτη, καθώς εντοπίστηκαν πολλοί από τους στόχους που παρακολουθούνταν, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών, βασιλιάδες, υπουργοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα Pegasus Papers, τα οποία περιλάμβαναν μια εις βάθος ανάλυση για το πώς λειτουργεί το σύστημα, ποιοι το αγόρασαν και εναντίον ποιων χρησιμοποιήθηκε. Τον Αύγουστο του 2016 ένας Άραβας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του που του υποσχόταν αποκαλύψεις μέσα από φυλακές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βασανιστήρια. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πατήσει έναν σύνδεσμο που συνόδευε το μήνυμα.

Ο Μανσούρ ωστόσο έστειλε τον σύνδεσμο σε ειδικούς στον Καναδά, όπου διαπιστώθηκε πως αν πατούσε το link θα έκανε jailbreak το τηλέφωνό του και θα εγκαθιστούσε εν αγνοία του το λογισμικό. Το λογισμικό εγκαθίσταται μόνο του και συλλέγει όλες τις επικοινωνίες και τις τοποθεσίες των στοχευμένων τηλεφώνων.

Για την Κύπρο

Όταν για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν στοιχεία για εμπλοκή της Κύπρου επίσημα, αρνείται κατηγορηματικά ότι προμηθεύτηκε το εν λόγω λογισμικό από τη συγκεκριμένη ισραηλινή εταιρεία. Ωστόσο, μια σειρά από γεγονότα την εμπλέκουν στην υπόθεση που διερευνάται από το Ευρωκοινοβούλιο, η έρευνα του οποίου, ουσιαστικά, μεταξύ των όρων εντολής που έδωσε στην επιτροπή που συστάθηκε, είναι να συμπληρώσει μια λίστα με τις χώρες της ΕΕ που το χρησιμοποιούν.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου