Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το άγνωστο έγκλημα του Ζαχαριάδη

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
 Βαγγέλης Αντωνιάδης
Γράμμος-Βίτσι 1949:
Πολλά έχουν γραφτεί για την τραγωδία της τελευταίας φάσης του εμφυλίου. Όμως μία από αυτές τις σελίδες παραμένει ακόμα άγνωστη.
Σύμφωνα με ιστορικούς της αριστεράς, αξιωματικούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της χωροφυλακής που βρέθηκαν στα πεδία των μαχών, τον Γρηγόρη Φαράκο Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, αντάρτες του ΔΣΕ, τον προσωπικό οδηγό του Νίκου Ζαχαριάδη και τους δύο γιους του. Λίγο πριν τις τελικές μάχες Γράμμου και Βίτσι. Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης τότε πρόεδρος του Λαικού Κόμματος και υπουργός Εξωτερικών είχε αναλάβει διπλωματική πρωτοβουλία όχι απλά για κατάπαυση του πυρός ή ανακωχή αλλά για μία πλήρη ειρηνευτική συμφωνία που προέβλεπε νομιμοποίηση του ΚΚΕ, συμμετοχή του και εκλογές στις οποίες το ΚΚΕ θα εξασφάλιζε 100 έδρες.
Παρόλα αυτά ο Νίκος Ζαχαριάδης ΑΡΝΗΘΗΚΕ την συμφωνία. Το αίμα 3000 ανδρών του ελληνικού στρατού, της αεροπορίας και της χωροφυλακής και 3500 και πλέον ανταρτών του ΔΣΕ ιστορικά, πολιτικά και ηθικά τον βαρύνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου