Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Πορτοσάλτε: Κορυφώνει την ψυχαγωγία ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης!

Άρης Πορτοσάλτε

Η εκπαραθύρωση όλων των παλαιών «προεδρικών» στελεχών, των προσκείμενων στον Τσίπρα, είναι το τελευταίο νούμερο που πρόσθεσε ο πρόεδρος Κασσελάκης στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ! Θέλει να τους πετάξει όλους από το κόμμα και να μείνει μόνος αφεντικό του μαγαζιού του. Επιτέλους, να απολαύσει την απόλυτη κυριότητα. Κι όπως έλεγαν οι παλαιοί, το «μοναστήρι να ναι καλά, καλογέρους βρίσκουμε»…

Ενόψει του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος πρόεδρος με συμπεριφορά αντάξιου σε ιδιοκτήτη κόμματος, το ενισχύει, άλλωστε, οικονομικά από την τσέπη του, οργανώνει την τελική επιχείρηση. Πρόθεση του να αποβάλλει όλα τα στελέχη που δεν προσκυνούν την Αριστερή μεγαλειότητα του.

Έχοντας ένα κουφάρι κόμματος στη διάθεση του, θα επιδιώξει να στήσει καινούργια μαρκίζα. Όνομα, φίρμες και ορχήστρα. Κι από πρόγραμμα; Εκεί θα αυτοσχεδιάζει, κι ο, τι κάτσει. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο κάνει μέχρι σήμερα. Δεν κρύβει ότι τον καθοδηγεί η αυτενέργεια. Θα ταίριαζε στον Κασσελάκη, να σκαρφίζεται μια ιδέα, λίγο πριν πέσει για ύπνο, για την επόμενη ημέρα και η οποία θα του φέρνει ενθουσιασμό όσο την αναπτύσσει στο μυαλό του. Το επόμενο πρωινό, καθώς παίρνει τον καφέ του τον «διαολίζει» ακόμη περισσότερη η φοβερή ιδέα που συνέλαβε το βράδυ, την «δουλεύει» ακόμη περισσότερο στο μυαλό προτού περάσει στην υλοποίηση.

Και, εννοείται, δεν έχει ενημερώσει κανέναν στο κόμμα. Αυτό έλειπε. Λες κι είναι το ίδιο πράγμα, αυτός κι οι άλλοι. Τι καλύτερο από τον αιφνιδιασμό. Φυσικά, πρώτα των δικών του! Και ποιοι πραγματικά είναι οι δικοί του; Κάποιοι που ούτε τους ξέρει, ούτε τον ξέρουν. Κι ούτε έχει και κάποια ζέση να γνωρίσει καλύτερα. Εδώ, μπήκε σε τόσα έξοδα να τους φέρει στο σπίτι του στις Σπέτσες και τα άκουσε από πάνω. Πάρ’ τονε στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου. Λόγια λαϊκής σοφίας βγαλμένα για την αχαριστία…

Αιφνιδιάστηκαν, λέει τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, από τα ερωτηματολόγια Κασσελάκη για την αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και των υπηρεσιών που προσφέρει. Σιγά μην τους ρωτούσε. Ο πρόεδρος διαχειρίζεται το κόμμα, όπως μια εταιρεία. Έτσι δεν είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές και μετά όταν δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ; Είχε δηλώσει ο πατέρα του. «Έχουμε κάποιες εκκρεμότητες να κανονίσουμε στο κόμμα»! Η εταιρεία είναι δική του. Ήρθε από το Μαϊάμι, με τα καλοκαιρινά του ρούχα για διακοπές στην πατρίδα, άκουσε ότι βγαίνει στο σφυρί το κόμμα της Αριστεράς, συγκινήθηκε, δεδομένου ότι κι ο ίδιος είναι Αριστερός, έδωσε 2 Ευρώ και το αγόρασε.

Δεν ήταν εύκολο να το αδειάσει. Αλλά, μεταξύ μας, από χρόνο δεν τα πάει κι άσχημα. Δεν συγκρίνεται με τον προηγούμενο. Τέσσερα χρόνια το σκεφτόταν και το ξανασκεφτόταν ο Τσίπρας, αλλά να το αποφασίσει δεν τόλμησε. Κι ήρθε ο, άσχετος με την πολιτική, Κασσελάκης και να σου ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο με καινούριο όνομα, προσωπικό και πρόγραμμα. Είπαμε πρόγραμμα ότι φέρει η στιγμή και η έμπνευση του προέδρου.

Για την αριστερή πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ η εξέλιξη μοιάζει σοκαριστική. Ας μην την αδικούμε. Θα ένιωθαν παρόμοια και οι Δεξιοί αν συνέβαινε στο δικό τους κόμμα. Εδώ, ένα πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων έφερε ο Κυριάκος κι ακόμη να το χωνέψουν δεν μπορούν. Κατεβάζουν ιδέες πως να τον εκδικηθούν…

Ο Κασσελάκης κινείται με αυτοπεποίθηση μέσα στην άγνοια κινδύνου που οι κινήσεις του προδίδουν. Πιθανόν, να εκτιμά ότι υπάρχει εκλογική πελατεία που βρίσκεται εν αναμονή ακρόασης καινούριων ιδεών. Δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ας μείνουμε εκεί όπου τα δεδομένα είναι πολλά, μετριούνται κάθε μήνα από τουλάχιστον πέντε - έξι δημοσκοπήσεις, διατυπώνονται συγκεκριμένα και σχεδόν επαναλαμβανόμενα από τους πολίτες οι οποίοι ζητούν εφαρμογή κι όχι μόνο υποσχέσεις.

Είναι όσα ζητούν οι πολλοί από τον Μητσοτάκη να υλοποιήσει, τα οποία απορρίπτει και κριτικάρει ο ταλαντούχος στον αυτοσχεδιασμό κύριος Κασσελάκης.

Η κοινωνία θέλει απτά αποτελέσματα κι όχι κατάλογο ιδεών…

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου