Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Τέσσερις στρατηγικές του Μέγα Αλέξανδρου που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία σήμερα

 

You are currently viewing Τέσσερις στρατηγικές του Μέγα Αλέξανδρου που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία σήμερα

Ο Μέγας Αλέξανδρος ή Αλέξανδρος ο Μέγας ήταν Έλληνας βασιλιάς του αρχαίου ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας. Διαδέχθηκε τον πατέρα του, Φίλιππο Β ́ στο θρόνο το 336 π. Χ. σε ηλικία 20 ετών και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των χρόνων της διακυβέρνησής του διεξάγοντας μια μακρά στρατιωτική εκστρατεία σε όλη τη Δυτική Ασία και την Αίγυπτο. Μέχρι την ηλικία των 30 ετών, είχε δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία, που εκτεινόταν από την Ελλάδα έως τη βορειοδυτική Ινδία.Ήταν αήττητος στη μάχη και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους στρατιωτικούς διοικητές της ιστορίας.

Πέθανε το 323 π. Χ. στη Βαβυλώνα, την πόλη της Μεσοποταμίας που είχε σχεδιάσει να καθιερώσει ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του. Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου άφησε ανεκτέλεστη μια επιπλέον σειρά προγραμματισμένων στρατιωτικών και εμπορικών εκστρατειών που θα ξεκινούσαν με μια ελληνική εισβολή στην Αραβία. Στα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό του, ξέσπασε μια σειρά εμφυλίων πολέμων σε ολόκληρη τη Μακεδονική Αυτοκρατορία, οδηγώντας τελικά στη διάλυσή της στα χέρια των Διαδόχων.

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια, ωστόσο υπάρχουν μερικές στρατηγικές που εφάρμοζε ο Αλέξανδρος και μπορούν να σε οδηγήσουν και σήμερα στην επιτυχία. Ειδικά αν έχεις ένα δικό σου business project.

1. Παίξε ομαδικά

Μόνος σου μπορεί να πηγαίνεις πιο γρήγορα αλλά με την ομάδα σου πηγαίνεις πιο μακριά. Για να κατακτήσεις κορυφές χρειάζεσαι μια ομάδα με τόλμη, δεξιότητες και πίστη στον κοινό σκοπό. Ο Μέγας Αλέξανδρος εμπιστευόταν την ομάδα του και ήταν πάντα κοντά τους. Γνώριζε πως να είναι ηγέτης και ταυτόχρονα να είναι μέλος. Η κάθε κίνησή του έχτιζε την εμπιστοσύνη, την σύμπνοια και το team identity. Η σύνθεση της ομάδας σου είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις προκειμένου να περπατήσεις τον δρόμο της επιτυχίας.

2. Η πίστη και η επιμονή στο στόχο

Οι δυσκολίες υπάρχουν για να δυναμώνουν την πίστη μας στο στόχο και για να ξεχωρίζουν αυτούς που πραγματικά είναι αποφασισμένοι να πετύχουν. Προσπάθησε να διατηρήσεις την προσήλωση στο στόχο σου περιβάλλοντας τον με μια γλυκιά “εμμονή”. Εξάλλου αδύνατο είναι μόνο ότι δεν έχει γίνει δυνατό μέχρι τώρα. Μην ξεχνάς πως ίσως χρειαστεί να δώσεις μια μάχη, περισσότερες από μια φορά, για να την κερδίσεις.

3. Προσαρμοστικότητα

Ο στρατός του Μ. Αλέξανδρου ήταν ευέλικτος και μπορούσε να προσαρμόζεται γρηγορότερα. Οι ελιγμοί και η προσαρμογή της τακτικής στις ανάγκες είναι τα συστατικά της νικηφόρας στρατηγικής. Ο επιχειρηματίας που προσαρμόζεται στις αλλαγές γύρω του βγαίνει πάντα κερδισμένος. Μην μένεις προσκολλημένος στον τρόπο που έκανες τα πράγματα μέχρι τώρα ή στον τρόπο που τα κάνουν οι άλλοι. Σκέψου έναν διαφορετικό τρόπο και πάρε το ρίσκο να το τολμήσεις!

4. Ηγεσία είναι… να βγαίνεις μπροστά

O Μέγας Αλέξανδρος ξεχώριζε σαν ηγετική φυσιογνωμία γιατί ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Πηγή έμπνευσης, ενθουσιασμού, με ειλικρίνεια, κατανόηση και σεβασμό, κατάφερνε να βοηθήσει τους ανθρώπους του να πετύχουν όχι μόνο αυτά που ονειρευόντουσαν, αλλά ακόμα και αυτά που δεν τολμούσαν να ονειρευτούν. Για να το πετύχεις πρέπει να δείχνεις αντί να λες, να μοίραζε αρμοδιότητες αντί να κάνεις micromanagement ελέγχοντας τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας και να φροντίζεις να βελτιώνεσαι εσύ και η ομάδα σου συνεχώς. Σαν ηγέτης έχεις την ευθύνη να οδηγήσεις την ομάδα σου στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου