Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Economist: Η Ελλάδα στις 20 καλύτερες Δημοκρατίες του κόσμου

 


Όπως χαρακτηριστικά γράφει η έκθεση, « η γενέτειρα της δημοκρατίας έχει λόγους να πανηγυρίζει, αφού επέστρεψε στην «πλήρη δημοκρατία» στην κατάταξη του «Δείκτη Δημοκρατίας» του 2023.»

Παράλληλα τονίζεται πως η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με δέκα στα δέκα για τις εκλογικές διαδικασίες και τον πλουραλισμό κατά την διάρκεια των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων που διεξήχθησαν στην χώρα. Επίτευγμα που όπως υπογραμμίζει η έκθεση «έχουν πετύχει δώδεκα ακόμη χώρες».

«Παρά τις ελλείψεις σε αρκετούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της

ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, η Ελλάδα έχει σταθερή βαθμολογία στην κατάταξη για τις πολιτικές ελευθερίες με σκορ 8,82. Γι΄ αυτό και η βαθμολογία της βελτιώθηκε το 2022», σημειώνεται στην έκθεση. Τονίζεται επίσης, πως και ο δείκτης πολιτικής συμμετοχής βελτιώθηκε το 2023 «ένα έτος που στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν δύο βουλευτικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές» όπως γράφει η έκθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου