Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Βόμβα! Καμμένος και Τσίπρας τινάζουν στον αέρα τη φαρμακοβιομηχανία

tsipkam
Χωρίς να συμπεριλαμβάνεται πουθενά στα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Τρόικα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβαίνει σε μία «οικειοθελή» διάλυση της φαρμακοβιομηχανίας, κρίνοντας τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και προκαλώντας τραγικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα συμβαίνουν συνταρακτικές εξελίξεις στο χώρο της υγείας, μιας και όσα συμφώνησαν οι κυβερνώντες με την Τρόικα περισσότερο εξυπηρετούν μικροκομματικά και κυβερνητικά συμφέροντα, παρά δίνουν λύση στο πρόβλημα στο χώρο της υγείας. Και όλα αυτά για… «επικοινωνιακούς λόγους», αφού μοναδικός και απώτερος στόχος τους ήταν απλά να παραμείνουν με τεχνάσματα στην εξουσία. Έτσι, τώρα έρχονται να ρίξουν «βόμβα» στα θεμέλια
της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, απλά και μόνο για να μας επιβεβαιώσουν το χάος που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, λόγω της μείωσης της νοσοκομειακής δαπάνης. Με σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση δίνει υπόσχεση ελέγχου όσο αφορά την ενδονοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη μέσω ανεξέλεγκτου clowback για τις φαρμακευτικές εταιρείες, με μία.. μικρή λεπτομέρεια όμως! Αυτό δεν ζητήθηκε ποτέ από τους δανειστές, ούτε συζητήθηκε με δημόσιο διάλογο. Να σημειώσουμε, μάλιστα, πως δεν συναρτάται με αυτόν τον τρόπο η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις. Ευρώ. Πώς εξηγείται όλο αυτό αλήθεια;
Για να σας το κάνουμε λίγο πιο σαφές… Είναι γνωστό, πως τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα ξεμένουν στο τέλος κάθε χρονιάς από φάρμακα και υλικά, εξαιτίας των εκτενών μνημονιακών περικοπών, οι οποίες με τη σειρά τους μείωναν συνέχεια τα διαθέσιμα κονδύλια και έθεταν τον προϋπολογισμό τόσο χαμηλά που δεν επαρκούσε για τις ανάγκες των νοσοκομείων. Και αντί να αναγνωρίσει η κυβέρνηση ότι η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ώστε να καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες των ασθενών και να παρέμβει με ουσιαστικό τρόπο, τώρα ρίχνει το «μπαλάκι» στις φαρμακευτικές εταιρείες, ξεκαθαρίζοντας ότι το κράτος θα καλύπτει τις δαπάνες μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό και από κει και πέρα θα επιβαρύνονται οι προμηθευτές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκτοξευθεί η συνολική δαπάνη, εφόσον δεν υπάρχει πλέον κίνητρο κάποιας «αυστηρής» διαπραγμάτευσης, όπως συμβαίνει τώρα μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών με τις προμηθεύτριες εταιρείες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι φαρμακευτικές εταιρείες θα αναγκαστούν να επωμιστούν την ανεπάρκεια του δημοσίου συστήματος στο όνομα, φυσικά, μίας επικοινωνιακής διαχείρισης, από πλευράς κυβέρνησης, της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Να σημειωθεί, τέλος, πως τελικά η κυβέρνηση χειριζόμενη έτσι την κατάσταση μειώνει ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση των ίδιων της των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς θα κάνουν ‘φτερά’ 40 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2018 από τα ταμεία μας και κατ'επέκταση  θα «αδειάσουν» τα ράφια των νοσοκομείων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου