Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ 153 “ΝΑΙ” ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ! ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ…

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου με τα προπαιτούμενα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από της αρχής και επί των άρθρων με 153 «ναι», με αποχή του Στάθη Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το «όχι» του Νίκου Νικολόπουλου από τους ΑΝΕΛ. Εκτός Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων της κυβέρνησης τέθηκαν οι δύο βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν.

Σε εξέλιξη είναι η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Κατά τη συζήτηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ότι «όσο τα κόκκινα δάνεια συσσωρεύονται και δεσμεύουν πόρους, τόσο επιβαρύνεται η συνολική οικονομία», ενώ κατήγγειλε ότι οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το διόγκωσαν.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

20:31 Διεγράφη και ο Στάθης Παναγούλης από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

20:30 Διεγράφη ο Νικολόπουλος από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως μετά το ΟΧΙ του κ. Νικολόπουλου ο βουλευτής παύει να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όχι» από τον Νικολόπουλο στο νομοσχέδιο – Διαγράφεται από τους ΑΝΕΛ

«Όχι» στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ψήφισε ο Νίκος Νικολόπουλος, όπως είχε προαναγγείλει, παρά την προειδοποίηση του Πάνου Καμμένου ότι θα διαγραφεί από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ωστόσο, όπως έχει πει ο βουλευτής Αχαΐας, δεν πρόκειται να παραδώσει τη έδρα του.

Απείχε από την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα ο Στάθης Παναγούλης – Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, συνεχίζω να στηρίζω τον Αλ.Τσίπρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Β’ Αθήνας

Στους 153 βουλευτές διαμορφώθηκε στη σημερινή ψηφοφορία η δύναμη της συμπολίτευσης μετά την καταψήφιση από το Νίκο Νικολόπουλο και την απουσία του βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη.

«Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας -υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους- περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παναγούλης.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Στάθης Παναγούλης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε ο κ. Παναγούλης εξηγώντας την απόφασή του:



Μαξίμου: Ανέντιμη η στάση Σακελλαρίδη

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ανέντιμη τη στάση του βουλευτή, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές έγιναν μόλις πριν δύο μήνες και ότι ο ίδιος είχε ψηφίσει το μνημόνιο και γνώριζε την υποχρέωση για τους εφαρμοστικούς νόμους. Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν την κίνηση του κ. Σακελλαρίδη ως «πλήγμα» για την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε επικοινωνία με τους βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου και Χρήστο Καραγιαννίδη, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι θα καταψηφίσουν και ελήφθη τελικά η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν, αλλά θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Φοβούνται νέες διαφοροποιήσεις από Παναγούλη και άλλους βουλευτές

Σε γραμμή αμφισβήτησης του νομοσχεδίου και ισχυρών επιφυλάξεων είναι και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήδη ο Νίκος Νικολόπουλος που ανήκε στην κυβερνητική πλειοψηφία, ως συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπερ σημαίνει ότι η ρήξη είναι οριστική.



Η ανησυχία είναι τώρα για βουλευτές όπως ο Στάθης Παναγούλης ή και άλλοι, που έχουν διαμηνύσει με τον τρόπο τους ότι δυσκολεύονται να αποδεχθούν τα νέα φορολογικά μέτρα και την τακτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.



Υπό αυτό το πρίσμα πάντως, οι πιο ψύχραιμοι στην κυβέρνηση, εκφράζουν φόβους ότι η κυβέρνηση εισέρχεται σε μία πολύ επώδυνη, αν όχι και μοιραία, φάση, καθώς το αργότερο σε ένα μήνα θα πρέπει να περάσει από τη βουλή ο… Αρμαγεδδών που λέγεται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ένα βαρύ πακέτο μέτρων, με περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις. Υπάρχει η εκτίμηση ότι εάν τα… όργανα άρχισαν από τώρα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, τότε με το ασφαλιστικό μπορεί να προκληθούν ραγδαίες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου