Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Σας παρακαλούμε, μην κάνετε πάλι βαθυστόχαστες αναλύσεις για τη βία στα γήπεδα !


Συνηθίζεται στην Ελλάδα, όπου τίποτε δεν αλλάζει (εκτός από τους φόρους που μονίμως αυξάνονται), ύστερα από μια επεισοδιακή ποδοσφαιρική αναμέτρηση (που σήμερα δεν έγινε), να βγαίνει ο κάθε πικραμένος και να μιλάει για τη βία στα γήπεδα. Εκατό χιλιάδες φορές έγινε αυτή η συζήτηση, χωρίς κανένα , μα κανένα, αποτέλεσμα.
Εδώ και 20 χρόνια ακούμε τις ίδιες μπούρδες από τους "υπουργούς αθλητισμού", για κάμερες, κάρτα φιλάθλου, απομάκρυνση της αστυνομίας από τα γήπεδα κι άλλες τρίχες. Η ουσία είναι απλή:... το πρόβλημα είναι άλυτο, δεν λύνεται και δεν θα λυθεί. Αν οι μάζες θέλουν να κάνουν επεισόδια με αφορμή ένα ματς, θα τα κάνουν. Το πρόβλημα είναι άλυτο, όπως το πρόβλημα στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη. Είκοσι χρόνια έχουμε ακούσει χιλιάδες "ιδέες" και "οράματα" και δεν λύθηκε ούτε το 1% του προβλήματος. Ούτε θα λυθεί.
Τα προβλήματα λύνονται από μόνα τους κατά τον ρουν της ιστορίας. Την παραμικρή βοήθεια δεν μπορεί να δώσει το κράτος, τα μέτρα, οι αρμόδιοι και οι διάφορες επιτροπές.
Επομένως, έγιναν που έγιναν τα επεισόδια, ας μην ξανακούσουμε ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ τις ίδιες μπαρούφες για "μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο", για "αυστηροποίηση των ποινών" κ.λ.π.
Ας μείνουμε στις εικόνες, ως θέαμα. Αυτό είναι το θέαμα, ας μη γελιόμαστε. Ο κόσμος απολαμβάνει περισσότερα τα επεισόδια, από ότι το βαρετό θέαμα που προσφέρουν οι ελληνικές ομάδες.
Aς είμαστε ειλικρινείς: οι εικόνες με επεισόδια πουλάνε τρελά. Περισσότερο από τους ίδιους τους αγώνες της σούπερ κλίκας.

http://makpress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου