Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Στιβ Μπάνον: Είμαι «οικονομικός εθνικιστής» -Τι απαντά το δεξί χέρι του Τραμπ στους επικριτές του

Ο Στιβ Μπάνον, ο άνθρωπος που επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ ως επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι είναι «οικονομικός εθνικιστής», αλλά απέρριψε τα ρατσιστικά και αντισημιτικά στοιχεία του κινήματος της εναλλακτικής δεξιάς.
Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο Μπάνον περιέγραψε τον εαυτό του ως εχθρό της παγκοσμιοποίησης, μεταξύ άλλων και των συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου, τις οποίες έχει καταγγείλει ο Τραμπ.
«Είμαι οικονομικός εθνικιστής. Είμαι τύπος του ''πρώτα από όλα η Αμερική''», τόνισε στη συνέντευξη ο Μπάνον, η επιλογή του οποίου ως ανώτερου συμβούλου του Τραμπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Εχω θαυμάσει τα εθνικιστικά κινήματα σε όλο τον κόσμο. Εχω πει επανειλημμένα ότι τα ισχυρά έθνη αποτελούν σημαντικούς γείτονες. Επίσης έχω πει πολλές φορές ότι θα αλλάξει με τον καιρό το εθνο-εθνικιστικό κίνημα που είναι διαδεδομένο στην Ευρώπη. Ποτέ δεν υπήρξα υποστηρικτής του εθνο-εθνικισμού», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η μαύρη εργατική και μεσαία τάξη, όπως και η ισπανόφωνη εργατική και μεσαία τάξη και οι λευκοί, έχουν πληγεί σοβαρά από τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης».

Μάλιστα, δήλωσε ότι είχε ζητήσει από τον Τραμπ να στραφεί προς τις μειονότητες, κατά την προεκλογική καμπάνια του, εξηγώντας ότι ήταν δική του πρόταση να πάει ο Ρεπουμπλικάνος σε εκκλησίες μαύρων.

Πολλοί Δημοκρατικοί επέκριναν την επιλογή του Μπάνον, καλώντας τον Τραμπ να κόψει τους δεσμούς μαζί του, κυρίως λόγω ρατσιστικών αναρτήσεων στην ιστοσελίδα Breitbart, της οποίας ήταν διευθυντής μέχρι να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου.

Ο ίδιος απέδωσε την κριτική στην απογοήτευση των Δημοκρατικών που περίμεναν να ηττηθεί ο Τραμπ. «Ηταν έτοιμοι να στέψουν την Χίλαρι Κλίντον. Δεν συνέβη και είμαι ένας από τους λόγους για αυτό. Οπότε, θεωρώ αυτές τις επιθέσεις έμβλημα υπερηφάνειας», είπε ο Μπάνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου