Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Και ΤΩΡΑ κυρά Τασία; Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Χίος λόγω των χιλιάδων Λαθρομεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Φωτογραφία: Eurokinissi Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στον καταυλισμό στη Σούδα έχουν προκαλέσει φόβο και ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στις οικογένειες των λαθροπροσφύγων που φιλοξενούνταν στο hotspot και μετά την καταστροφή των σκηνών αναγκάζονται να ξενυχτούν έξω , τυλιγμένοι με κουβέρτες ενώ η θερμοκρασία πέφτει στους 7 βαθμούς Κελσίου....
Αυτή τη στιγμή στη Χίο φιλοξενούνται 4.094 άνθρωποι, ενώ περιμένουν την εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλει βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι οι τοπικές δομές έχουν προδιαγραφές μόλις για 1.100 άτομα.Tα επεισόδια της Τετάρτης
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το βράδυ ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας όταν ομάδα μεταναστών έσπασε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων. Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια.Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού που λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε. Όμως οι μετανάστες δεν έμειναν εκεί στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα καθώς και καταστήματα της περιοχής.Φωτογραφία: Eurokinissi 
Τα επεισόδια της Πέμπτης 
Μια μέρα μετά, εκτοξεύτηκε από έξω μια βόμβα μολότοφ στον καταυλισμό και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έκαναν την εμφάνισή τους ακροδεξιά στοιχεία. Συγκεκριμένα, ομάδα ακροδεξιών έδειρε δύο αλληλέγγυους που βρέθηκαν έξω από τον καταυλισμό μόλις έμαθαν για τη μολότοφ. Χθες Παρασκευή
άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε 27χρονο πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η υγεία του, ωστόσο το χτύπημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.
Βολές κατά της κυβέρνησης από τον δήμαρχο της Χίου
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς δήλωσε ότι ο καταυλισμός της Σούδας πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία στην λήξη μέτρων.
Μπαλάφας: Να κλείσει η Σούδα, να φτιαχτεί δομή εκτός πόλης
Εντωμεταξύ, στη Χίο βρίσκεται από χθες  ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.«Η παρουσία μου σήμερα εδώ δηλώνει το ενδιαφέρον της πολιτείας για το τι συμβαίνει στην Χίο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και να συζητήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο και να δουλέψουμε για την επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμένο και ευγενή λαό της Χίου, να τρομοκρατούν και να προχωρούν σε ξυλοδαρμούς ανθρώπων στο όνομα της άποψής τους και του μίσους που μπορεί να έχουν για οτιδήποτε διαφορετικό. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», είπε ο κ. Μπαλάφας και σημείωσε: «Η άποψη μας έχει τρία σκέλη: πρώτον, την όσο πιο άμεση αποσυμφόρηση του πληθυσμού που βρίσκεται στο νησί, δεύτερον, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και τρίτον την αποσυμφόρηση της έντασης με ενίσχυση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας από την παραβατικότητα από οπουδήποτε και αν προέρχεται» ανέφερε
Ο υφυπουργός πρότεινε ακόμα να αντικατασταθεί η δομή φιλοξενίας στη Σούδα από μια πολύ καλύτερη, σε έναν χώρο έξω από την πόλη, στην περιοχή του λεγόμενου ΧΑΔΑ, όπου εκεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, έχει εξασφαλίσει τα χρήματα, πάνω από 3 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε, ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι περιβαλλοντικές μελέτες για να υπάρχουν πολύ καλύτερες συνθήκες και οι υπηρεσίες να μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά για τους πρόσφυγες.
Πρόσθεσε, πως εάν η δημοτική αρχή δώσει το πράσινο φως για τον ΧΑΔΑ, μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η δημιουργία της μίας και μοναδικής δομής, με σκοπό να αδειάσει η Σούδα, να φύγει η ένταση από την πόλη και παράλληλα να υπάρξει μια κλειστή δομή όπου θα κρατούνται εκεί τα παραβατικά στοιχεία. Ο κ . Μπαλάφας επισήμανε ακόμα πως «έχουν παρθεί οι άδειες, έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, υπάρχουν τα χρήματα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούν να μεταφερθούν οι άνθρωποι εκεί και να κλείσει η Σούδα.»
Σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή επισκέπτεται το νησί ο αρμόδιος τομεάρχης ης Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Αγανακτισμένοι οι Χιώτες, νεκρή ζώνη τα χωράφια γύρω από το hotspot
Αγανακτισμένοι είναι οι Χιώτες αγρότες, καθώς τα χωράφια τους, γύρω από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ.μοιάζουν με νεκρή ζώνη, στην πιο παραγωγική περίοδο του χρόνου.
Σκουπίδια, λεηλατημένες αγροικίες και ξηλωμένα συρματοπλέγματα είναι η καθημερινή εικόνα της περιοχής, ενώ πολλοί αγρότες δήλωσαν στον «Πολίτη» ότι η φετινή χρονιά πήγε χαμένη αφού η οποιαδήποτε απόπειρα καλλιέργειας των χωραφιών τους έπεσε στο κενό.
«Βάλαμε και πατάτες και ζαρζαβατικά και διάφορα άλλα. Ομως ερχόταν και τα ξεφύτρωναν. Όχι όμως για να τα φάνε. Τα πετούσαν στον δρόμο. Προσπαθήσαμε πολλές φορές, όμως η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν αξίζει τον κόπο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Η κατάσταση στις ελάχιστες αγροικίες δίπλα στο hotspot είναι ακόμη χειρότερη, καθώς έχουν προκληθεί ζημιές.
Σκηνικό εγκατάλειψης υπάρχει και λίγο πιο μακριά, στα χωράφια που βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων. Οπως εξηγούν οι κάτοικοι ενώ θα έπρεπε τέτοια εποχή να γίνεται το μάζεμα της ελιάς, οι εκτάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
«Κανείς δεν τολμάει να πατήσει εδώ μέσα. Παντού υπάρχουν σκουπίδια, κουβέρτες, εκατοντάδες μπουκάλια και περιττώματα. Ποιος θα έρθει να μαζέψει ελιές;», διερωτώνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου