Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Υπήρχε λόγος συμμετοχής;


Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Στις 19/5/2019, με τίτλο: "Ακριβό Αχρείαστο Εκλογοπανηγυράκι" παρέθεσα τους προβληματισμούς μου αναφορικά με το τι - μπορεί να- είναι ετούτες οι Ευρωεκλογές (Δημοψήφισμα, Ψήφος  Εμπιστοσύνης κ.ο.κ).
Τελικά η ... μπίλια κάθισε -κατά τον κο Πρωθυπουργό - στο εξής: "Οι πολίτες αποφασίζουν αν θα είναι μόνιμα τα μέτρα ελάφρυνσης που πήρε η Κυβέρνηση".
Δηλαδή όλος ο ντόρος, τα έξοδα, ο τσερτζελές, οι συγκεντρώσεις, οι αλληλοκατηγορίες -εντός και εκτός Βουλής και μάλιστα σε βαθμό ... ξεκατινιάσματος- έγιναν για τα μέτρα και όχι για τα ζητήματα του Ευρωκοινοβουλίου (!).
Πως άραγε αισθάνονται όσοι ψήφισαν για το Ευρωκοινοβούλιο με γνώμονα τα -εσωτερικά - μέτρα των ... αντίδωρων; Αυτά θα μας ... εκπροσωπήσουν στο εξωτερικό;
Αλλά και πως- και για πόσο ακόμη - θα κατορθώνουν οι λογής, λογής και διαλογής περιστασιακοί  Κομματάνθρωποι /Πολιτικάντηδες  να κοροϊδεύουν ,να παραπλανούν, να ποδηγετούν και να (παρα)σύρουν τους ιθαγενείς;
Δεν είναι ντροπή για όλους εμάς να παρακολουθούμε, να χειροκροτούμε, να ποδοκροτούμε ή και να βελάζουμε υπέρ ή κατά των κυβερνητικών  μέτρων /παροχών ... στέλνοντας εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο;
Θα μου παρατηρήσετε: Μα, από το Δημοψήφισμα του 2015, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, καθώς και την κατάπτυστη /επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που διαφημίστηκε ως εθνική επιτυχία, όλα γίνονται. Θα συμφωνήσω.
Απόδειξη και τα συνακόλουθα ευτράπελα όπως:
- Σε προηγούμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Κυβερνήτης χρησιμοποιούσε την φράση: "Η λεγόμενη 13η Σύνταξη". Στην συνέχεια το άλλαξε: " Η 13η Σύνταξη".
Αντιλαμβάνεστε την ... εξέλιξη: Η ..."λεγάμενη" 13η .... αυξήθηκε και από ψιχία έγινε ολόκληρο καρβέλι ... προεκλογικό! Θεωρώ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ως προσφυέστερος όρος: "Η φερόμενη ως 13η Σύνταξη".
Όλως συμπτωματικώς και περιέργως η υπόθεση θυμίζει την αποτρόπαιη εξέλιξη /κατάληξη στο "ΒορειοΜακεδονοΣκοπιανό".

 
Το ξεκίνησαν οι δύο - τέσσερες ως: "Βόρεια  Μακεδονία" για να χρησιμοποιείται τελικά (από τους πονηρούς γείτονες) το σκέτο: "Μακεδονία", ή σκέτη "13η Σύνταξη". Ή "σκέτο από γιουβέτσι". Δύσπεπτο.
-Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει -σύμφωνα με κορυφαίο /alter ago Υπουργό:
"Την διατήρηση της (φερόμενης ως ) 13ης Σύνταξης από την παρούσα Κυβέρνηση ή την (βέβαιη; ) κατάργηση της από την Ν.Δ". Φαίνεται πως οι εκλογές έγιναν για να μην καταργηθεί το προεκλογικό αντίδωρο.  Συνεπώς -και λογικώς- δεν υπήρχε σοβαρός λόγος διεξαγωγής τους - ή και - συμμετοχής των πολιτών.
- Μοναδικό κέρδος το νέο (χαζοχαρούμενο) εύρημα: "Είμαστε με τους πολλούς και όχι με την ελίτ, τους  λίγους". Σωστά, μόνο που χωρίς την εργοδοτική "ελίτ" θα βουλιάξουμε.
Εκτός και αν -μέσω Δημοσίου - αποκτήσουν οι πολλοί ....σκάφη αναψυχής/ευμεγέθη κότερα, ώστε να απολαμβάνουν οι λαϊκιστές ταγοί (των πολλών) την τρυφηλή ζωή, μέσω των σκαφών των πολλών. Μέχρι όμως να επισυμβεί αυτό, οι κρατούντες επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα σκάφη των (μισητών;) λίγων /Ελίτ. (Σ.Σ ως ... προσωπική τους προθέρμανση/εξάσκηση).
- Ανακάλυψαν οι Κρατούντες μεγάλη έλλειψη επιπλοποιών και αποφάσισαν την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ με ονομασία: "Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού". Α! ρε ξύλο/βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται οι φαιδρολάγνοι!

 
ΥΓ Δεν ήταν στις προθέσεις μου να στενοχωρήσω όσους παρασύρθηκαν και έλαβαν μέρος στο Ευρωκοινοβουλευτικό κομματικό πανηγυράκι.
      Έχω όμως μία απορία:
       Θα ολοκληρώσουν άραγε την (εκλογική /δημοκρατική) ευτυχία τους (συμ) μετέχοντες και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές (σε περίπτωση βέβαια που διεξαχθούν κάτω από παρόμοιες συνθήκες παραπλάνησης και ευτελισμού) ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου