Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Δείτε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία - Τον «τιμώρησαν» οι ψηφοφόροι (φωτο)

Σημαντική καθίζηση παρατηρείται στα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία γεγονός που συνετέλεσε και στην ευρεία εκλογική ήττα της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Παρά την προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ ωραιοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επιχείρηση της δημιουργίας εντυπώσεων ότι οι απώλειες δεν ήταν μεγάλες στις κάλπες της Κυριακής, χρησιμοποιώντας ως ορόσημο την τελευταία εκλογική διαδικασία, τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, το κυβερνητικό κόμμα έχει απώλειες μεγαλύτερες των 10 μονάδων. 

Βέβαια, σημαντικές απώλειες εμφανίζει το κόμμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα δείγμα του ότι οι πολίτες καταδίκασαν συνολικά την κυβερνητική πολιτική, ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό πως από τις 11 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπέρασε το 20%, οι 7 ανήκουν στην Μακεδονία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δε, η Κουμουνδούρου βρίσκεται κάτω από τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε στις ευρωεκλογές του 2014.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία αυξάνει από 2 εως 6 μονάδες τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, παρουσιάζει όμως σημαντική αύξηση σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014 καθώς σε 10 περιφέρειες ανεβάζει τα ποσοστά της κατά 10 – 13 μονάδες.

Συγκεκριμένα σε 10 από τις 14 εκλογικές  περιφέρειες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τα ποσοστά της από 10 εως 13 μονάδες ενώ στις υπόλοιπες 7 εμφανίζει αύξηση από 7 εως 9 μονάδες.

Αναλυτικά τα ποσοστά στη Μακεδονία:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:


Για τη Νέα Δημοκρατία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου