Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ😂😂😂Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε συμφωνία που είχε προετοιμάσει ως κυβέρνηση!

Για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση έρχεται σε σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση και δεν ψηφίζει αυτά που ίδιος είχε προετοιμάσει.

Έτσι σήμερα που ήρθε στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Αμυνας του κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών Αμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών αν και εισηγήτρια του Ολυμπία Τελεγιορίδου παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, είχε ακολουθήσει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και είχε προετοιμάσει τη σύναψη της συμφωνίας αυτής.

Τελεγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ): Γιατί ψηφίσαμε «παρών»

«Η συμφωνία που συζητάμε ξεκίνησε στο πλαίσιο συνεργασίας της χώρας με το Ισραήλ για προμήθειες εξοπλισμού και υπηρεσιών άμυνας και έγινε στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της κοινώς ωφέλειας των δύο χωρών», είπε. Ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι σήμερα η εξέλιξη των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή, με τη δρομολόγηση της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, ρίχνει τη σκιά της σε αυτή τη συζήτηση και κάνει το κόμμα της να αλλάζει άποψη και «με αίσθημα ευθύνης να δηλώνει “παρών” στη συμφωνία διότι γίνονται, εκ μέρους του Ισραήλ, μονομερείς ενέργειες που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση εξήρε τις θετικές σχέσεις που είχε με το Ισραήλ και δέχθηκε μέχρι και το αίτημα του ισραηλινού πρωθυπουργού να μεσολαβήσει για την υπόθεση του Σάμπι Μιωνή, στις 3 Ιουλίου πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία με τις νομαρχιακές οργανώσεις Α', Β' Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ».

«Πυρά» Παναγιωτόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ: Παράδοξη η στάση του

Την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με επικριτικό τρόπο και ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Η πρώτη Ιουλίου η "αποφράς ημέρα, που χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για την αντίθεση σε αυτή τη συμφωνία, λόγω της εκπεφρασθείσας εξαγγελίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στο Ισραήλ, πέρασε. Ερχόμαστε σήμερα, 7 Ιουλίου, δεν προσαρτήθηκε τίποτα μέχρι τώρα, απλά υπάρχει αυτή η εξαγγελία. Γνωρίζουμε ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ έχει να κάνει με κυβέρνηση συνεργασίας και υπάρχουν και άλλες απόψεις στο εσωτερικό της και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για τις προσαρτήσεις». Όμως είναι παράδοξη τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι το κόμμα που ως κυβέρνηση είχε υπογράψει αυτή τη συμφωνία, το 2016», τόνισε ο υπουργός Αμυνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την συμφωνία επωφελή και τόνισε ότι αντικατοπτρίζει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι με την υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed, άνοιξε ένας δρόμος κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων, ιδίως στο πεδίο της εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Αυτό έχει αντίκτυπο και στο πεδίο της αμυντικής συνεργασίας. Θα έλεγα, δώσαμε διαβεβαιώσεις για εντατικοποίηση των επαφών με ισραηλινές εταιρείες στον χώρο της παραγωγής αμυντικού υλικού, οι οποίες ενδιαφέρονται για συνέργειες και συνεργασία, ακόμα και με όρους συμπαραγωγής στην Ελλάδα, με ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, σε μια πλειάδα αμυντικού υλικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου