Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

«Πορτιέρης» του Παππά στο Μαξίμου ο Πετσίτης - Η μυστική συνάντηση με τον Κοντομηνά

Τα «Π» δημοσιεύουν στοιχεία που εκθέτουν τον πρώην υπουργό – η μυστική συνάντηση με τον Δημήτρη Κοντομηνά, το παρασκήνιο στον διαγωνισμόγια τις τηλεοπτικές άδειες και το ξέσπασμα του καναλάρχη.Από παντού «µπάζει» η προσπάθεια του Νίκου Παππά να παραστήσει τον «λευκό ιππότη» της εξυγίανσης στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης ισχυριζόµενος ότι στον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν υπήρξαν σκιές και µεθοδεύσεις. Αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα, που οδήγησαν τον τότε υπουργό ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, σχετικά µε την παρασκηνιακή ανάµειξή του σε διαπραγµατεύσεις µε «βαρόνους» της ενηµέρωσης για τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου από την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αυτή την εβδομάδα έφεραν στο φως της δηµοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία µε φωτογραφικά ντοκουµέντα, που, αν µ η τι άλλο, καθιστούν πολλαπλώς αβάσιµη και διάτρητη την επιχειρηµατολογία του πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα γεγονότα και οι ηµεροµηνίες τον διαψεύδουν και συνάµα τον εκθέτουν σε σχέση και µε ακόµη µία «αµαρτωλή» ιστορία που τον στιγµάτισε και αυτή δεν είναι άλλη από τον «συµµαθητή» του, Μ. Πετσίτη. Ο τελευταίος, όπως αποκαλύπτουµε σήµερα, φαίνεται να διαδραµάτισε και ρόλο µεσάζοντα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος ανάµεσα στον επιχειρηµατία και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθµού Alpha, ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, και τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.


Eγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τα «πάρε-δώσε» του κ. Ν. Παππά με τους «βαρόνους» των media αλλά και για την ανάμειξη του κ. Μανώλη Πετσίτη στο «παιχνίδι» των διαπραγματεύσεων.
Με βάση τη χρονική εξέλιξη των γεγονότων που θα σας παραθέσουµε, εγείρονται σοβαρά ερωτήµατα και για τα «πάρε-δώσε» του κ. Ν. Παππά µε τους «βαρόνους» των media, εν προκειµένω µε τον κ. ∆. Κοντοµηνά, αλλά και για την ενεργό ανάµειξη του κ. Μανώλη Πετσίτη στο «παιχνίδι» των διαπραγµατεύσεων για τις τηλεοπτικές άδειες.


Τα ντοκουμέντα διαψεύδουν το άλλοτε δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έλεγε ότι δεν είχε καμία συνεργασία με τον «Μανόλο», ο οποίος μπαινόβγαινε στην πρωθυπουργική έδρα

Και αυτό διότι όταν ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκλήθη να δώσει για πρώτη φορά δηµοσίως εξηγήσεις για τον παλιό του συµµαθητή, Απρίλιο του 2019, έλεγε γι’ αυτόν χαρακτηριστικά: «Εχω διακόψει τη συνεργασία του µαζί του από τις αρχές του 2016». Και µάλιστα, προς επίρρωση αυτής της θέσης, δήλωνε πως ο Μ. Πετσίτης «εργαζόταν από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τοµέα, σε εταιρείες µε τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης µου». Προφανώς ο κ. Παππάς µε τη δήλωσή του αυτή το 2019 εννοούσε πως η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο παλιός του συµµαθητής ήταν ο όµιλος Alpha του κ. ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, µε τον οποίο ο ίδιος και η κυβέρνηση βρίσκονταν, υποτίθεται, σε κόντρα το 2016 για το θέµα των τηλεοπτικών αδειών. Παράλληλα τον Απρίλιο του 2019 ο Νίκος Παππάς εµφανίστηκε στην ΕΡΤ, στην εκποµπή της Κ. Ακριβοπούλου και δήλωσε για τον κ. Πετσίτη ότι «δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα, ούτε ότι ήταν µαζί µας για ένα διάστηµα. Πήρε την πορεία τη δική του, έκανε τις δικές του επιλογές, δούλεψε στον ιδιωτικό τοµέα, σε επιχειρήσεις που συγκρούστηκαν µαζί µας. Οταν γίναµε κυβέρνηση, το πιο εύκολο πράγµα θα ήταν να πάρει κανονική τυπική θέση δίπλα µου ή σε κάποιον υπουργό. Αυτό το πράγµα δεν συνέβη. Ποτέ δεν αποτέλεσε στέλεχος τυπικό δικό µας». Στο ερώτηµα της κ. Ακριβοπούλου ότι κάποιοι λένε πως τον έβλεπαν στο Μαξίµου µέχρι και τον Σεπτέµβριο του 2015, απάντησε ότι «µπορούν να ανατρέξουν και στην απασχόληση την οποία είχε και να γνωρίζουν ότι προφανέστατα, όπως κάθε ιδιωτικός υπάλληλος, εξυπηρετούσε τα συµφέροντα των εταιρειών στις οποίες εργαζόταν».

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ

Είναι, όµως, έτσι η αλήθεια; ∆ιότι εµείς υπήρξαµε αυτόπτες µάρτυρες σε επίσκεψη του κ. ∆ηµήτρη Κοντοµηνά στο Μέγαρο Μαξίµου στις 4 Νοεµβρίου του 2016. Οπου ο άνθρωπος που τον ξεπροβόδισε έπειτα από ραντεβού που είχε µε τον κ. Νίκο Παππά, όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, δεν ήταν άλλος από τον κ. Μανώλη Πετσίτη. Εκείνη την εποχή ήταν άγνωστος σε εµάς τους δηµοσιογράφους ο κ. Πετσίτης και, ως εκ τούτου, όσοι καταγράψαµε την επίσκεψη του κ. Κοντοµηνά από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο Μαξίµου δεν «αξιολογήσαµε» την περίπτωση του ανδρός µε τη σπουδαιότητα των «προσόντων» και των «προνοµίων» που εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε πως είχε, µε τις πλάτες του Μεγάρου Μαξίµου.

Και κάπου εδώ το ρεπορτάζ αποκτά και χαρακτήρα προσωπικής µαρτυρίας από εκείνη την ηµέρα. Βρισκόµουν για ρεπορτάζ στο Μέγαρο Μαξίµου το µεσηµέρι της 4ης Νοεµβρίου του 2016, επειδή το ίδιο βράδυ ή την εποµένη το πρωί θα γινόταν από τον κ. Τσίπρα ανασχηµατισµός. Κάποια στιγµή έφτασε στο Μέγαρο Μαξίµου και η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Ολγα Γεροβασίλη, η οποία σε ερώτησή µας τι κάνει ο ∆. Κοντοµηνάς στο Μέγαρο Μαξίµου µάς απάντησε πως θα έχει ραντεβού µε τον Ν. Παππά. Οχι µε τον Αλ. Τσίπρα.


Περίπου στις 4 το μεσημέρι, την 4η Νοεμβρίου του 2016, ο κ. Κοντομηνάς αποχώρησε από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και ο άνθρωπος που τον «ξεπροβόδισε», ανταλλάσσοντας μαζί του ασπασμούς, δεν ήταν άλλος από τον Μανώλη Πετσίτη.

Εκείνη η επίσκεψη του κ. Κοντοµηνά για να δει τον κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίµου ήταν σηµαντική, διότι έναν µήνα πριν ο γνωστός καναλάρχης τον είχε καταγγείλει από τον τηλεοπτικό σταθµό Alpha πως ήθελε να του «πάρει το κανάλι» για να παίζει µόνο τη γραµµή του ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόµουν, λοιπόν, στην πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίµου, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου, και περίµενα την έξοδό του.

Κατά τις 4 παρά, την 4η Νοεµβρίου του 2016, ο κ. Κοντοµηνάς αποχώρησε από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίµου και ο άνθρωπος που τον «ξεπροβόδισε», ανταλλάσσοντας µαζί του ασπασµούς, δεν ήταν άλλος, όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, από τον Μανώλη Πετσίτη. Ο κ. Κοντοµηνάς αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίµου µε τη συνοδεία του και ο κ. Μανώλης Πετσίτης, που ακόµα και η φρουρά της πίσω πόρτας στεκόταν προσοχή µπροστά του, ξαναµπήκε στα άδυτα του πρωθυπουργικού γραφείου.

Με βάση τα παραπάνω, κάθε λογικός άνθρωπος και καλόπιστος κριτής αναρωτιέται πώς γίνεται ο κ. Νίκος Παππάς, που υποτίθεται ότι βρισκόταν στα «µαχαίρια» µε τον κ. Κοντοµηνά, να τον υποδέχεται στην καρδιά του κυβερνητικού κτιρίου, µε τον Μανώλη Πετσίτη σε ρόλο «κυρίου επί των τιµών» της πίσω πόρτας του Μεγάρου Μαξίµου;

Πώς γίνεται, επίσης, να δηλώνει ο κ. Παππάς το 2019 πως ο Μ. Πετσίτης δεν ήταν συνεργάτης του από τις αρχές του 2016 και στο τέλος του ίδιου έτους, δηλαδή τον Νοέµβριο του 2016, ο παλαιός του συµµαθητής να λειτουργεί ως «πορτιέρης» του Μεγάρου Μαξίµου και µεσάζοντας ανάµεσα στον Ν. Παππά και τον επιχειρηµατία ∆. Κοντοµηνά;

Εδώ πρέπει να υπενθυµίσουµε και αυτά που προηγήθηκαν του επίµαχου ραντεβού Παππά - Κοντοµηνά µε «µεσάζοντα» τον Μ. Πετσίτη, καθώς δεν στέκουν σύµφωνα µε την κοινή λογική και, κυρίως, γεννούν ερωτήµατα στη βάση των «διακριτικών» διαπραγµατεύσεων που γίνονταν εκείνη την εποχή µεταξύ Μεγάρου Μαξίµου και «βαρόνων» του Τύπου.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Στις 6 Οκτωβρίου του 2016, δηλαδή έναν µήνα πριν ο κ. Κοντοµηνάς συναντηθεί µε τον Ν. Παππά στο Μέγαρο Μαξίµου, είχε προηγηθεί το γνωστό επεισόδιο µε τον τότε ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθµού Alpha, που «µπούκαρε» στην εκποµπή της Ελ. Μενεγάκη µαζί µε τον ∆. Βερύκιο για να καταγγείλουν τον υπουργό Ν. Παππά.

Η «Εφηµερίδα των Συντακτών» έγραφε χαρακτηριστικά: «Στην Ελένη Μενεγάκη βγήκε χθες ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς. “Μπούκαρε” ξαφνικά και απροειδοποίητα στην εκποµπή της την ώρα της... µαγειρικής, προκειµένου να επιτεθεί εναντίον του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Αιτία φυσικά οι τηλεοπτικές άδειες. Ο Alpha έχει µείνει εκτός νυµφώνος και είναι ανεβασµένος στα κάγκελα. “Ο κ. Παππάς θέλει να βάλει µαύρο στα κανάλια, αλλά δεν θα τον αφήσουµε εµείς. ∆εν µπορεί να βάλει µαύρο στα κανάλια ο Παππάς. Ο Παππάς σκοτωνότανε µια ζωή, κάτι ψέµατα λένε, δεν µπορεί... Είναι καλό παιδί. Αυτός σκοτώθηκε τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια να κλείσει άλλα τρία;”, είπε ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς στην έκπληκτη Ελένη. Μαζί µε τον ιδιοκτήτη του καναλιού ήταν και -ποιος άλλος;- ο ∆ήµος Βερύκιος, για να τον σιγοντάρει όταν έπρεπε. Πέντε-έξι λεπτά παρέµεινε στο πλατό της εκποµπής ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς, αφιερώνοντας τον περισσότερο χρόνο του στον Νίκο Παππά: “Και θα λέµε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει, κύριε Παππά, που ήσουνα στην Αµερική κι έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαµε εµείς. Αλλά κάτι κρύβεις εσύ για να φωνάζεις, δεν ξέρω”. Ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ραντεβού που είχε µε κάποιον που πήρε τηλεοπτική άδεια, χωρίς να τον κατονοµάσει, αλλά µάλλον τον Βλαδίµηρο Καλογρίτσα εννοούσε. “Ηρθε και λέει ‘θα µου δώσετε το 51%’, λέω ‘τι άλλο θέλεις;’, λέει ‘θέλω τέσσερις εκποµπές πολιτικές την εβδοµάδα’, τις έχω εγώ, καταλαβαίνετε για ποιον λέω. Αυτόν λέω που δεν είχε δεκάρα».

Αυτά συνέβησαν και δηµοσιοποιήθηκαν στις 5-6 Οκτωβρίου του 2016. Περίπου είκοσι ηµέρες αργότερα, δηλαδή στις 26 Οκτωβρίου, ο Νόµος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε γνωστό πως κρίθηκε αντισυνταγµατικός και ο ελληνικός λαός την εξέλιξη αυτή τη βίωσε µε µια δακρύβρεχτη ανακοίνωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολγα Γεροβασίλη, τότε κυβερνητική εκπρόσωπο, που εξαπέλυε επίθεση εναντίον του ακυρωτικού δικαστηρίου.

Και εδώ αναδεικνύεται το κωµικά οξύµωρο της κυβερνητικής προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. ∆ηλαδή, η Ο. Γεροβασίλη παρίστανε πως η απόφαση του δικαστηρίου είχε αντικοινωνικό πρόσηµο, γιατί τα λεφτά που έπρεπε να επιστραφούν στους καναλάρχες δεν έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει προσλήψεις στα νοσοκοµεία και να εξυπηρετηθούν 15.000 βρέφη σε παιδικούς σταθµούς. Οµως, όλο αυτό το δήθεν «δραµατικό» συµβάν δεν εµπόδιζε τον κ. Παππά, έναν µήνα αργότερα, να έχει «πάρε-δώσε» µε τους «κακούς καναλάρχες», που, υποτίθεται, µε τις προσφυγές τους στέρησαν το «γάλα των παιδιών από τα σχολεία»...

Γιώργος Κατσίγιαννης
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 03 Απριλίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου