Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΑΠΘ: Νέα στοχοποίηση καθηγήτριας από φασιστοειδή της Αριστεράς-Αντιπρύτανης: Είμαστε όλοι με την Νιόβη

Την «αποτρόπαιη επίθεση αγνώστων στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Τομέα Τηλεπικοινωνιών του ΤΗΜΜΥ» καταδικάζουν οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «φασιστική στοχοποίηση, με αναγραφή συνθημάτων, της καθηγήτριας του Τμήματος κ. Νιόβης Παυλίδου».

«Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Το Κράτος Δικαίου προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το δικαίωμα όλων των καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων στην προσωπική τους ασφάλεια. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται», αναφέρουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ στο μήνυμά τους.

Την ευθύνη για την επίθεση στη Σχολή του ΑΠΘ ανέλαβε με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η «κατάληψη Terra Incognita».

Ν. Παυλίδου: Αξίζει στη νεολαία μας μια καλή ποιότητα σπουδών

Η καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νιόβη Παυλίδου έγραψε για το περιστατικό στο Facebook:

«Το τελευταίο μίλι είναι βαρύ και επίπονο! Παρόλο που ζήσαμε πολλά στο Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, ομολογώ ότι αυτή η κίνηση με ξάφνιασε. Έχω απομακρυνθεί εδώ και ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο, και οι τοποθετήσεις μου γύρω από τα πανεπιστημιακά είναι λιγοστές και ψύχραιμες.

Χαίρομαι που στο ΑΠΘ διατηρήσαμε γενικά καλό επίπεδο σπουδών μέσα σε αυτό το περιβάλλον, και πιστεύω ότι οι φοιτητές μας το καταλαβαίνουν.

Όσο για τους «εξωπανεπιστημιακούς» παράγοντες, αυτοί είναι πραγματικά ζήτημα της πολιτείας, όχι δικό μας. Αξίζει στη νεολαία μας μια καλή ποιότητα σπουδών! Και πρέπει να την εξασφαλίσουμε ως κοινωνία».
 
Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Είμαστε όλοι με την Νιόβη

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Στράτος Στυλιανίδης καταδικάζει την στοχοποίηση της καθηγήτριας της Πολυτεχνικής Σχολής, τονίζοντας πως «η φασιστική στοχοποίηση που δέχθηκε σήμερα δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες όλων μας για ένα ανοικτό πανεπιστήμιο που είναι απέναντι στην παραβατικότητα.

Η ανάρτηση του κ. Στυλιανίδη

Είμαστε όλοι με την Νιόβη

Η Niovi Pavlidou είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Πρόσφατα, ανέλαβε την τιμητική θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ένας σημαντικός ρόλος που επιδιώκει συγκλίσεις στις προστριβές πολιτών με τη διοίκηση.

Η Νιόβη έχει μια εξαιρετική διαδρομή σε ένα ανδροκρατούμενο Πολυτεχνείο. Καταξιωμένη, δραστήρια, τολμηρή, «βγήκε» μπροστά όταν έπρεπε. Στα δύσκολα. Δεν κρύφτηκε, όπως δεν κρύβεται και σήμερα.

Η φασιστική στοχοποίηση που δέχθηκε σήμερα με την αναγραφή συνθημάτων δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες της Νιόβης. Δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες όλων μας για ένα ανοικτό πανεπιστήμιο που είναι απέναντι στην παραβατικότητα. Η βία και ο εκφοβισμός θα εκδιωχθεί οριστικά από το Πανεπιστήμιο. Το Κράτος Δικαίου μας προστατεύει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου