Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ξένια Μπουζαρανίδου: Ποιος σύμβουλος του Τσίπρα μου ζήτησε να σιωπήσω για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πρέσβη

 Δημοσιεύθηκε: 09/04/2021

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην οικία του πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας στη Φιλοθέη και την πίεση που δέχτηκε από τον Κώστα Ήσυχο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αποσιωποιηθεί το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε, μίλησε στα «ΝΕΑ» η ελληνίδα σεφ, Ξένια Μπουζαραζίδου.

  Ο Κώστας Ήσυχος αποτελεί «πρόσωπο-κλειδί» στην υπόθεση. Ο ίδιος διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πατέρας της Άλιας Ήσυχου, υπαλλήλου της πρεσβείας και επίσης θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης.

  Όπως υποστηρίζει, μαζί με τον Νίκο Παππά, ο Κώστας Ήσυχος είχε ενδιαφερθεί για την προετοιμασία της επιστολής του Αλέξη

Τσίπρα, που τον Φεβρουάριο του 2013 – μετά τις άκαρπες καταγγελίες των θυμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας – παραδόθηκε στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο από τον πρώην ένοικο της πρεσβείας Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τα θύματα.

  «Μία από τις πέντε που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Άλια Ήσυχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Μάθαμε αμέσως για την επιστολή. Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο, αλλά και τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας, αλλά ελπίζαμε ότι ίσως έτσι θα λυθεί το θέμα», λέει η Ξένια Μπουζαρανίδου εξηγώντας ότι σήμερα οι σχέσεις της με τον Κώστα Ήσυχο, που τότε τους ζήτησε να «μην κάνουν θέμα την κακοποίησή τους», είναι ανύπαρκτες.

  «Εχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο το ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μια συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου. Πηγαίνοντας κόντρα στην «πολιτική ωριμότητα» που επικαλούνταν, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μιας εξ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει», διερωτάται η ελληνίδα σεφ.
 

  «Όταν ο Φράνκλιν Γκονζάλες επέστρεψε από τη Βενεζουέλα όπου εκλήθη για επιπλήξεις, η κατάσταση χειροτέρεψε: «Γύρισε σαν μαινόμενος ταύρος. Έφυγε τον Ιούνιο του 2013 και τον Δεκέμβριο τον διαδέχθηκε ένας 32χρονος, ο Φαρίντ Φερνάντες, που εκ των υστέρων μάθαμε ότι είχε εντολή να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε. Και έκανε τη ζωή ποδήλατο μόνο στις τέσσερις από τις πέντε. Σε όλες μας εκτός από την κόρη του Ήσυχου. Από εκεί και πέρα ήταν εξουσιαστική η βία. Είχαμε πει ότι θα αντέξουμε, η μία δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Οι άλλες τρεις, τον Νοέμβριο του ’15, απολυθήκαμε με τη δικαιολογία ότι ήμαστε κακές υπάλληλοι. Ενιωσα οργή και θλίψη. Τέσσερα χρόνια μού πήρε να ξαναβρώ δουλειά».

   Στις 14 Φεβρουαρίου, η Ξένια Μπουζαρανίδου, αφού δεν βρήκε το δίκιο της από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την κυβέρνηση Τσίπρα που, όπως λέει, «συγκάλυψε το θέμα ξεκάθαρα για πολύ συγκεκριμένους λόγους», έστειλε e-mail στο γραφείο του σημερινού Πρωθυπουργού με αρ. πρωτοκόλλου 1294, από όπου δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση.

  «Θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει ακόμα και με το να το λέμε. Γιατί αν δεν το πιστέψω, τίποτα από ό,τι έχει ειπωθεί δεν έχει αξία.

  Η γιαγιά μου έλεγε, όταν μοιράζεσαι τη λύπη γίνεται μισή κι όταν μοιράζεσαι τη χαρά γίνεται διπλή. Στο μυαλό μας κάποια πράγματα γίνονται πολύ μεγάλα, όταν τα βάζουμε όμως σε λέξεις μικραίνουν. Κι αυτό μας βοηθά όλους. Κι ενδεχομένως κάποιοι να σκεφτούν δεύτερη φορά πριν κάνουν στο μέλλον κάτι παρόμοιο».

  Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε χθεσινή ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ελληνική κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζομένης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

  Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης».

  Στην ανακοίνωση απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «απελπισία της ΝΔ που ψάχνει από κάτι να πιαστεί, ιδίως μετά τα σκάνδαλα Λιγνάδη και Φουρθιώτη», ενώ ξεκαθαρίζει πως «σε κάθε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης» ο Αλέξης Τσίπρας «ήταν πάντοτε με την πλευρά των θυμάτων».

  Με απόφασή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επέτρεψε την κατάσχεση σε κινητά και ακίνητα της πρεσβείας της Βενεζουέλας, με τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της κατά τα διεθνώς ισχύοντα. Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου