Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μηνύματα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% μας έφερε στην εξουσία - Μπράβο στην κυβέρνηση για την πορεία των εμβολιασμών

 «Χρειαζόμαστε ένα πειστικό στόρυ, με προτεραιότητες και χρονικότητες»

Ο Τσακαλώτος πήρε το όπλο του και στέλνει μηνύματα στον Α. Τσίπρα, αλλά και σε όσους επιχειρούν να απαξιώσουν τη συμβολή του ριζοσπαστικού τμήματος της αριστεράς στην πορεία ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Και μάλιστα έστειλε τα μηνύματα αυτά μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αίσθηση και με τις θετικές αναφορές που έκανε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει γίνει η διαδικασία του εμβολιασμού. "Κάποιοι έξω από εμάς θέλουν να μας διαιρέσουν, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% έφερε το κόμμα στην κυβέρνηση" ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να προσθέσει με νόημα πως δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τις ρίζες μας και τις αξίες μας. Δεν είναι δυνατόν π.χ να μη μιλάμε για το μεταναστευτικό.

Ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας στην εισαγωγική του παρέμβαση επιχείρησε να απαξιώσει τη σπουδαιότητα του προγράμματος, συνδέοντας την θέση του αυτή με την παρατήρηση πως δεν "πρέπει να λέμε ναι σε όλα", ενώ ανέδειξε ως σημαντικότερο σημείο του προγράμματος την εκπόνηση ενός πειστικού πολιτικού σχεδίου.

"Χρειαζόμαστε ένα πειστικό στόρυ, με προτεραιότητες και χρονικότητες" ανέφερε ο Ε. Τσακαλώτος.

Επίσης, έχοντας επισημάνει πως δεν πρέπει να τρομάζουν οι εσωτερικές διαφωνίες, δεδομένου ότι, όπως είπε, είναι οξυγόνο ενός κόμματος που λειτουργεί δημοκρατικά, έθεσε ζήτημα αναθεώρησης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το θέμα των εξορύξεων στο Αιγαίο όσο και την επένδυση στο Ελληνικό.

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέραμε αίσθηση προκάλεσε και η επισήμανση του πρώην τσάρου της οικονομίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να κάνει στείρα αντιπολίτευση αλλά θα πρέπει να αναγνωρίζει τα θετικά της κυβέρνησης: «Χρειαζόμαστε αξιοπιστία και ταυτότητα. Όχι στείρα αντιπολίτευση. Δεν είναι κακό να πούμε για τη Ν.Δ πως έχει οργανώσει καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Δεν χάνεις κάτι αν το πεις αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου